جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
کاشت نعنا در منزل و همه نکاتی که باید درباره آن بدانید

کاشت نعنا در منزل و همه نکاتی که باید درباره آن بدانید

نعنا یکی از گیاهان محبوب و پراستفاده در طب سنتی و آشپزی است. دسترسی به نعنای تازه و ارگانیک شاید همیشه میسر نباشد اما شما می‌توانید با کاشت نعنا در منزل این مشکل را حل کنید و همیشه به نعنای تازه و سالم دسترسی داشته باشید. نعنا یک گیاه بسیار پرخاصیت و مفید برای قسمت‌های مختلف بدن است که استفاده روزمره از آن می‌تواند سلامتی شما را تضمین کند. اما چطور باید از این گیاه استفاده کنیم؟ روش کاشت نعنا در منزل چیست و چطور باید از آن مراقبت کرد؟ برای برداشت نعنا چه ترفندهایی باید رعایت شود؟ در این مقاله اختصاصی از مجله قرمز ما به همه این سوالات پاسخ خواهیم داد و شما را با روش کاشت نعنا و پرورش و برداشت صحیح آن آشنا خواهیم کرد، در ادامه نیز درباره خواص و استفاده‌های این گیاه مطالبی را بیان خواهیم نمود.

نعنا چیست؟

گیاه نعنا با نام علمی منتا Mentha یک گیاه چندساله با شاخه‌های چهاروجهی است که برگ‌های آن در جهت متقارن رشد می‌کنند و گل‌های کوچکی هم می‌دهد که رنگی هستند. همه بخش‌های نعنا مانند برگ‌های آن تند و تیز هستند و بو و عطر تندی دارند. نعنا گیاهی از رده دولپه‌ای‌ها است که جزو سبزی‌های خوراکی دسته بندی می‌شود، این گیاه در دسته پونه‌ها دسته بندی می‌شود اما برگ‌های آن مانند پونه کرکی نیستند. گیاه نعنا ریشه هوایی دارد و ساقه‌های آن مستقیم و عمودی رشد می‌کند. برگ‌های نعنا در اندازه ۳ تا ۵ سانتی‌متر هستند و حالتی دوکی شکل دارند، حاشیه این برگ‌ها بریدگی‌های عمیقی دارد که نوک تیز است. کاشت نعنا تقریبا در تمام قسمت‌های جهان انجام می‌شود، این گیاه به شکل وحشی هم رشد می‌کند.

کاشت نعنا

انواع نعنا

گیاه نعنا انواع و گونه‌های مختلفی دارد و شرایط کاشت هر گونه با گونه‌ها دیگر متفاوت است. طعم و عطر این گونه‌ها هم با هم تفاوت دارد و لازم است که قبل از کاشت نعنا با انواع مختلف آن آشنا شوید. نعنا فلفلی و نعنای دشتی دو گونه معروف این گیاه هستند اما گونه‌هایی موسوم به نعنای سیبی، نعنا پرتقالی و حتی نعنای شکلاتی هم وجود دارند که در نقاط مختلفی کشت می‌شوند. نعنای کرس هم نوعی نعنا شبیه به خزه است که روی سنگ‌ها و سطوح سخت مثل جدول کنار خیابان و … رشد می‌کند. نعنای وحشی، نعنای کوهی، نعنای زینتی، نعنای آسیایی، نعنای آبی، نعنای ژاپنی، نعنای استرالیایی یا نعنای رودخانه، نعنای کانادنسیس، نعنای سروینا، نعنای لیمویی، نعنای داهوریکا، نعنای برگ چین دار و نعنای کونینگامی از دیگر گونه‌های شناخته شده نعنا هستند که بومی مناطق مختلف می‌باشند.

کاشت نعنا

همه انواع نعنا هوای سرد و مرطوب را ترجیح می‌دهند و در نور غیرمستقیم و کمی تا قسمتی سایه به خوبی رشد می‌کنند اما در مقابل نور مستقیم خورشید نیز آسیب نمی‌بینند و به رشد و طراوت خود ادامه می‌دهند. نعنا را می‌توان از طریق بذر یا کاشت ساقه در خاک تکثیر کرد اما کاشت بذر به خصوص برای افراد مبتدی توصیه نمی‌شود. چون این گیاه گونه‌های بسیار مختلف و متفاوتی دارد و احتمال این که نعنای کاشت شده از نظر شکل و عطر و طعم مورد نظر شما نباشد بسیار زیاد است. پس بهتر است سری به باغ‌ها و باغچه‌های کاشت نعنا و سایر سبزیجات بزنید و از روی عطر و شکل، گیاه مورد نظر خود را انتخاب کرده و برای تکثیر قلمه بزنید.

کاشت نعنا

گیاه نعنا پس از کاشت به سرعت رشد می‌کند و در مدت کمی بیش از حد نیاز شما برای مصرف خانواده، برگ‌های سبز و معطر تولید می‌کند. مشکل جدی در کاشت نعنا جلوگیری از رشد بیش از حد آن است که ممکن است باعث مرگ گیاهان اطراف ان شود. برای جلوگیری از این مشکل ترجیحا نعنا را در گلدان‌های مجزا از سایر گیاهان بکارید اما اگر این امکان را ندارید گلدانی انتخاب کنید که حداقل ۴۰ سانتی‌متر عمق داشته باشد و ته آن باز باشد. البته در صورت کاشت نعنا در باغچه این مشکل و محدودیت را نخواهید داشت.

برداشت نعنا

برای برداشت نعنا می‌توانید برگ‌های آن را در حد نیاز جدا کنید و برای آشپزی و مصرف خام مورد استفاده قرار دهید. اما اگر به مقدار بیشتری نعنا نیاز دارید می‌توانید ساقه آن را از فاصله سه سانتی‌متر از سطح خاک برش دهید و یک شاخه نعنای کامل در اختیار داشت باشید. شما می‌توانید این کار را دو تا سه بار در هر فصل انجام دهید، شاخه‌های نعنا مجددا رشد خواهند کرد و شما لازم نیست نگران تمام شدن و خشک شدن بوته نعنای زیبای خود باشید.

کاشت نعنا

استفاده از نعنا

برای استفاده از نعنای برداشت شده هم راه‌های مختلفی وجود دارد. شما می‌توانید برگ‌ها و ساقه‌ها را به صورت تازه مصرف کنید و یا از دم کرده آن‌ها استفاده کنید. عرق گیری از نعنا هم یکی از روش‌های موثر برای کشیدن عصاره نعنا است. اما اگر علاقه‌ای به مصرف نعنای تازه ندارید می‌توانید برگ‌ها و ساقه‌های آن را در معرض هوا قرار دهید و خشک کنید (یا از خشک کن‌های مخصوص برای این کار استفاده کنید) سپس نعنای خشک شده را پودر کرده و به عنوان ادویه و طعم دهنده غذا و یا برای دم کردن مورد استفاده قرار دهید. نعنا چه به صورت تازه و چه خشک و چه به صورت عرق و عصاره و دم کرده خواص متعددی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  • نعنا در درمان افسردگی بسیار موثر است و اثر شادی آور و گرم کننده دارد و باعث تقویت قلب می‌شود.
  • از نظر طب سنتی نعنا رقیق ‌کننده خون غلیظ است و مواد بلغمی و سوداوی را دفع می‌کند.
  • این گیاه باعث تقویت دستگاه گوارش و به خصوص معده می‌شود.
  • استفاده از عصاره و شربت و دمنوش نعنا باعث باز شدن مجاری تنفسی می‌شود و از آن به عنوان بخور هم می‌توان استفاده کرد تا نشانه‌های آسم و تنگی نفس کاهش یابد.
  • نعنا ضدسرفه و ضداسپاسم است و حتی باعث دفع حشرات مزاحم می‌شود.

اگر این مقاله مورد توجه شما قرار گرفت می‌توانید مقالات مشابه را در بخش سایر مقالات در مجله قرمز شاخه گیاهان و حیوانات خانگی مطالعه کنید. انتقادات و پیشنهادات خود را نیز در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

منبع: Good House Keeping (ترجمه‌ و تألیف اختصاصی توسط مجله قرمز)

۰ ۰ vote
Article Rating
دیدگاه ها 0
Subscribe
اعلام کردن به
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

مقالات زیبایی

چربی گونه
نکات مهم درباره چربی استفاده شده در گونه
33
پی اچ پوست
پی اچ پوست ؛ چرا لازم است در این باره اطلاعات دقیق داشته باشیم؟
38
بهترین تونر آبرسان پوست
بررسی یک تونر آبرسان ژاپنی حاوی سه نوع مولکول هیالورونیک اسید
53
آبرسان هیالورونیک اسید
 هیالورونیک اسید ؛ راهنمای علمی درباره مهم ترین ماده در بهترین آبرسان ها
66
رنگ مو
رنگ کردن مو را با شامپو رنگ به سادگی انجام دهید
141
لاک ناخن و لاک مات
لاک مات، یکی از انواع لاک ناخن
86

مقالات سلامت

چربی گونه
نکات مهم درباره چربی استفاده شده در گونه
33
عفونت گوش
عفونت گوش و آنچه باید راجع به تشخیص و درمان آن بدانید
41
روان درمانی غیر حضوری
آیا روان درمانی غیرحضوری در دوران کرونا مؤثر است؟ (بررسی علمی)
21
معرفی داروی نسینا
داروی نسینا (آلوگلپتین) و نگاهی به ویژگی های این داروی ضد دیابت
96
گلوکوزامین
گلوکزامین چه فوایدی دارد و آیا مصرف آن ضرورت دارد؟
114
آنژیوسارکوم
آنژیوسارکوم چیست و بهترین روشهای تشخیص و درمان آن چه هستند؟
88

مقالات آشپزی

کیک شکلاتی گیاهی
کیک شکلاتی گیاهی و بدون گلوتن با دستورالعملی آسان
104
خشک کردن ریحان
خشک کردن ریحان به چندین روش مختلف برای افراد مبتدی
1,037
کدو سبز شکم پر
کدو سبز شکم پر با رویه پنیری برای میانه تابستان
324
خوراک برنج و مرغ در فر
خوراک برنج و مرغ در فر با ادویه ایتالیایی و طعم عالی
318
سیب زمینی برشته در فر
سیب زمینی برشته در فر با حداقل روغن و سرشار از ادویه
600
طرز تهیه نان خامه ای
طرز تهیه نان خامه ای به صورت حرفه‌ای و با ارائه همه نکات لازم
479

مقالات تغذیه

رژیم غذایی لاغری
رژیم غذایی خود را با دانستن این نکات دقیق، بهتر تنظیم کنید!
26
غذای تاریخ گذشته
۱۲ غذای تاریخ گذشته که هرگز نباید پس از تاریخ انقضا مصرف شوند
67
معرفی خواص میخک
خواص میخک و معرفی چند مورد از ویژگی های چشمگیر این گیاه دارویی
382
بهترین زمان مصرف ویتامین
بهترین زمان مصرف ویتامین ها، مواد معدنی و انواع مکمل چیست؟
167
شیوه نگهداری غذای تازه
۱۲ غذای تازه که هرگز نباید با هم نگهداری شوند
155
سلامت ریه
سلامت ریه را با این ۲۰ خوراکی تضمین کنید
121