چرا باید چای اسطوخدوس مصرف کنیم؟


خواص چای اسطوخدوس

چای اسطوخدوس یکی از بهترین و پرفایده‌ترین نوشیدنی‌ها است و علاوه بر چشاندن لذت یک دمنوش عالی دارای خواص زیادی است که می‌تواند به حفظ و بهبود سلامت در فرد مصرف کننده کمک کند. چند مورد از این خواص شامل کمک به آرامش بدن، کاهش اسپاسم های عضلانی، حفظ و بهبود کارکرد بدن در هضم و جذب مواد غذایی، کمک به داشتن خوابی متعادل و خوب، کاهش التهاب، بهبود خلق و خو، کمک به سلامت پوست، تسکین دردهای طولانی مدت بدن است.


چای اسطوخدوس چیست؟

گیاه اسطوخدوس (اسطوقدوس) که دارای بیش از ۴۵ گونه مختلف است، متعلق به جنس Lavandula است دارای خواص فراوانی است. یکی از محصولاتی که از این گیاه پرخاصیت به دست می‌آید، چای اسطوخدوس است که در طول قرن‌هابه عنوان یکی از داروهای گیاهی مفید در طب سنتی همواره مورد استفاده مردمان کشورها ی مختلفی قرار گرفته است.

این گیاه دارای مقادیر شایان ذکریاز ریز مغذی‌هایی مثل کلسیم، آهن، ویتامین A و ترکیبات فنلی و همچنین ترپن های قدرتمندی مانند لینالول است. دریافت مواد مغذی می‌تواند منشأ اثرات مفیدی بر روی سلامت فرد مصرف کننده این گیاه و چای آن باشد.


فواید بهداشتی چای اسطوخدوس

چای اسطوخدوس جدای از عطر و طعمی که برای مصرف کننده به ارمغان می‌آورد، باعث پیشگیری از التهاب ملتحمه، بیماری آرتریت، بی خوابی (و یا بدخوابی و کمک به آرامش شبانگاهی)، اضطراب و استرس، ایجاد ناهنجاری و مشکلات در دستگاه گوارش، تمدد اعصاب، سردرد و تحریک پوست می‌شود. جدای از عاملی که منشأ پیدایش این مشکلات است، نوشیدن این چای گرانبها احتمالا بتواند در رفع مشکل به وجود آمده کمک کند. در ادامه به تفصیل به مواردی که در بالا ذکر شد، خواهیم پرداخت.

خواص چای اسطوخدوس


۱. کاهش سطح استرس در فرد مصرف کننده

چای اسطوخدوس با توجه به موادی مفیدی که در خود دارد، از طریق فعال کردن انتقال دهنده‌های عصبی، مقادیر اضافی استرس ر بدن را از بین برده و به کاهش خستگی ذهنی و آرامش و آسایش روحی در فرد مصرف کننده به خصوص در افرادی که از اختلالاتی مانند استرس و یا اضطراب مزمن و دیرپا رنج می‌برند، کمک کند. جدای از مورد فوق نوشیدن این چای دارای خاصیت ضد درد است و در مقاوم‌تر کردن بدن نسبت به محرک‌هایی که سبب ایجاد درد می‌شود، تأثیر به سزایی دارد.


۲. کمک به سلامت دستگاه گوارش

اسیدهای چرب موجود در این نوشیدنی با توجه به خصوصیاتی که دارد می‌توانند باعث تنظیم و بهبود حرکات دودی روده، کاهش التهاب و کمک به بهبود فرایند هضم مواد غذایی و متعاقباً جذب مواد غذایی و ریز مغذی‌هاییمانند مواد معدنی در آن شوند. جدا از مواردی که در بالا ذکر شد خصوصیات دیگری از اسطوخدوس مانند ویژگی ضد افسردگی و آنتی باکتریال بودن این نوشیدنی به چشم می‌خورد.


۳. سلامت قلب

از مهم‌ترین خصوصیات این ماده غذایی که می‌توانند به شدت بر سلامت فرد مصرف کننده تأثیر مثبت بگذارد، خواص ضد انعقاد و همچنین کمک به کاهش سطح اسیدهای چرب خطرناکی مثل کلسترول، LDL و تری گلیسیرید است که در پیشگیری از ابتلای به ایجاد پلاک در رگ‌های خونی و احتمال ابتلای به عارضه لخته شدن خون کمک خواهد کرد. نتیجه فرایند فوق کاهش احتمال ابتلای به تصلب شرایین (آترواسکلروزیس)، بیماری‌های قلبی و همچنین سکته مغزی است.


۴. سلامت پوست

یکی از مواردی که باعث بالا رفتن احتمال ابتلا به بیماری‌های مختلف می‌شود، وجود رادیکال‌های آزاد در بدن است.

چای اسطوخدوس با مقادیر قابلتوجهی از آنتیاکسیدان ها و ترکیبات فراری که در خود دارد درزمینه از بین بردن رادیکال‌های آزاد که بهعنوان مخصولات جانبی متابولیسم سلولی بهحساب می‌آیند، بسیار مفید و کارا هستند. نتیجه این امر پیشگیری از ابتلا بهپیری، ایجاد چینوچروک و التهاب در پوست و بیماری‌های مزمن است. بهطور خلاصه با مصرف این چای شما می‌توانید به هرچه جوان تر ماندن پوست خود کمک کنید.

خواص چای اسطوخدوس


۵. کمک به کاهش التهاب در بدن

بسیاری از مشکلات موجود که نتیجه التهاب هستند مانند سردرد، تب، سوزش پوست، بیماری آرتریت (اعم از آرتریت روماتوئید یا پسوریاتیک) همچنین اختلالات مفصلی خاص که ممکن است منجر به پیدایش استرس اکسیداتیو شود،می‌توانند با مصرف این چای پر خاصیت فروکش کنند.


۶. اختلالات مربوط به خواب

به خاطر خواص ضد اضطراب و آرامبخش بودن این نوشیدنی خیلی از افراد ترجیح می‌دهند که این چای را هنگام شب مصرف کنند. مصرف این چای در مقابله با بی خوابی یا مشکلات مزمن و دیرپای خواب می‌تواند بسیار مفید بوده و خوابی راحت را برای مصرف کننده آن به ارمغان آورد.


عوارض جانبی احتمالی ناشی از مصرف چای اسطوخدوس

عوارض جانبی چای اسطوخودوس که البته لازم به ذکر است که اکثراً در نتیجه مصرف بیش از حد این چای است، عبارت‌اند از: التهاب پوستی، تهوع و استفراغ. باید توجه شود که مقادیر بیش از حدی این چای مصرف نشود چون ممکن است باعث ایجاد سمیت و عوارض خطرناکی در فرد مصرف کننده شود.


منبع مقاله : organic facts
این مقاله به طور اختصاصی توسط مجله قرمز ترجمه شده است.