رپورتاژ آگهی


عکس های سریال قهوه پدری

نکته قابل توجه در «قهوه پدری» این است که اثری کاملا خانوادگی خلق شده است که عنصر خانواده و روابط خانوادگی نیز در آن پررنگ است.

به گزارشفیلم نت نیوز، بالاخره پس از مدتی انتظار و کنجکاوی قسمت اول سریال «قهوه پدری» ساخته مهران مدیری از پلتفرم فیلم‌نت پخش شد؛ سریالی که ابتدا نام جذاب و کنجکاوی‌برانگیز «پدر قهوه» را داشت ولی به دلایلی که مشخص نشد اسم آن به «قهوه پدری» تغییر کرد که ایکاش نمی‌کرد.

این سریال طنز که در کنار حضور مهران مدیری در نقش اصلی آن از تعداد زیادی بازیگر طنز بهره می‌برد، جدیدترین چالش مدیری برای مواجهه با مخاطب است که بالاترین حد انتظارات را نیز دارد زیرا همیشه او را به عنوان موفق ترین نویسنده و کارگردان سریال های طنز تلویزیونی می شناخته است. مهران مدیری که هر بار سریاللی طنز ساخته است نه فقط در زمان پخش اثر بلکه تا سال های بعد از آن نیز دیده شده و حتی واژگان آن به ادبیات عام راه یافته و برخی هم می‌گویند سریال‌های مهران مدیری پیش‌بینی آینده است!

به هر ترتیب دوشنبه‌ها پلتفرم فیلم‌نت پخش اختصاصی «قهوه پدری» را انجام می‌دهد و با پخش قسمت نخست آن کنجکاوی‌ها برای ادامه قصه و ورود مهران مدیری به قصه ایجاد شده است. نکته قابل توجه در «قهوه پدری» این است که اثری کاملا خانوادگی خلق شده است که عنصر خانواده و روابط خانوادگی نیز در آن پررنگ است.

سریال با یک خانواده هسته‌ای که زوجی با سه فرزند هستند، آغاز می شود که رابطه والدین آن کاملا عاشقانه و محترمانه است و الگوی سه فرزندی هم در آن دیده می‌شود که جزو سیاست‌های کلان کشور در نظر گرفته شده است و جای تعجب دارد که چرا تلویزیون که وظیفه اصلی ترویج چنین سیاست‌هایی را دارد دچار بی‌عملی شده و حال شبکه نمایش خانگی در بخش خصوصی به درستی وارد این عرصه شده است.

همچنین در سریال با پسر جوانی رو به رو هستیم که ازدواج کرده است و البته مشکلات اقتصادی جامعه که دامن اغلب جوانان را گرفته است دامن‌گیر او نیز است و باوجود علاقه و نیازش به زندگی مشترک فعلا او و همسرش در خانه پدری به سر می برند.

دیگر نکته قابل اعتنایی که بدان پرداخته شده، شغل پدر خانواده است. او کتابفروش است. شغلی که مدت هاست دیگر در سریال ها و فیلم ها دیده نمی‌شود و انتخاب چنین فضایی باز هم از مسئولیت اجتماعی و فرهنگی سریال «قهوه پدری» و توجه پلتفرم فیلم‌نت به عنوان بخش خصوصی دارد. همچنین توجه به این موضوع که مشکلات اقتصادی چه بر سر مشاغل فرهنگی آورده و این کتابفروشی را رو به تعطیلی کشانده و قرارست جای آن مرکز قلیانی باز شود! چه اتفاق آشنا و دردناکی.

انتخاب چنین رویکردی در نوشتن فیلمنامه و ساخت آن برای بخش خصوصی و پلتفرم‌ها که این روزها با آثار پر زرق و برق می‌توانند مخاطب جذب کنند، کار پرریسکی است ولی انتخاب آن نشان ازاین دارد که به هر حال در کنار توجه به وجهه اقتصادی ماجرا لازم است که مسایل فرهنگی و زیرساختی جامعه نیز نادیده گرفته نشود و امید می رود این روش ادامه یابد.

مریم مبینی

سریال قهوه پدری را در فیلم نت تماشا کنید