در این مقاله، به بررسی عملکرد موسیقی در کاهش درد بیماران و همچنین کاهش میزان استرس آن ها پرداخته می‌شود. ضمن معرفی AAM یا استفاده از موسیقی برای کاهش درد و استرس، چند عملکرد موسیقی در کاهش درد بیان می‌گردد.

استفاده از موسیقی برای کاهش استرس و درد، به موسیقی ضد اضطراب (Anxioalgolytic Music (AAM))  معروف است. کاربرد های پزشکی AAM یا عملکرد موسیقی در کاهش درد شامل: کاهش استرس بعد از عمل های جراحی، مراقبت های دندانپزشکی، بیهوشی و درد های بعضی از دارو ها، کاهش ناهنجاری ها و اختلالات رفتاری، درد و استرس زایمان، کهنسالی و استرس ها و درد های مربوطه، اختلالات حرکتی مربوط به اعصاب و یا اختلالات حرکتیِ روانی، و در کل، تسکین درد و کاهش استرس می‌باشد. کاربرد AAM یا استفاده از موسیقی برای کاهش استرس و درد، در طول ۳۰ سال و روی بیش از ۱۶۰۰۰۰ بیمار آزمایش شده است و ثابت شده است که موسیقی می‌تواند به عنوان یک مکمّل درمانی برای افراد استفاده گردد و موثر باشد. سایر درمان ها، با حضور موسیقی درمانی نتیجه ی بهتری در بر داشتند و این موضوع نشان می‌دهد که موسیقی به عنوان یک مکمّل درمانی، تاثیر سایر درمان ها را نیر بیشتر می‌نماید.

تاثیر موسیقی و عملکرد موسیقی در کاهش درد

عملکرد موسیقی در کاهش درد و نتایج حاصله – اجرای AAM

نتایج مربوط به عملکرد موسیقی در کاهش درد و در واقع، نتایج اجرای AAM بر روی بیماران، شامل موارد زیر بوده است:

عملکرد موسیقی در کاهش درد – سیستم قلبی- عروقی: کاهش ضربان قلب، کاهش فشار خون.

عملکرد موسیقی در کاهش درد – سیستم تنفسی: کاهش حجم تنفس در هر دقیقه، کاهش میزان مصرف اکسیژن، هماهنگ کردن ریتم تنفسی.

عملکرد موسیقی در کاهش درد – سوخت و ساز بدن و ترشحات داخلی: کاهش ترشح کاتکول آمین ها (شامل دوپامین و اپینفرین)، کاهش ترشح پرولاکتین، کاهش تعرق.

عملکرد موسیقی در کاهش درد –  سیستم ایمنی بدن: افزایش فعالیت لنفوسیت ها، افزایش ایمنی بدن.

عملکرد موسیقی در کاهش درد – طول دوره ی درمان بیماران در بیمارستان ها: کاهش ۳ روز از دوره ی درمانی در کودکان، و کاهش ۱ روزه در بزرگسالان.

عملکرد موسیقی در کاهش درد و استرس افراد

عملکرد موسیقی در کاهش درد-میزان مصرف دارو: کاهش مصرف دارو حدود ۵۰ الی ۱۰۰ درصد.

عملکرد موسیقی در کاهش درد-عملکرد حرکتی و کنترل حرکتی: کاهش بی قراری ها، کاهش گرفتگی ماهیچه ها و اسپاسم های عضلانی، بهبود قسمت حرکتی مغز.

همچنین افزایش تحمل بیماران نسبت به درد و بالا رفتن دامنه ی درد آن ها نیز عملکرد موسیقی در کاهش درد بیماران را نشان می‌دهد.

در خاتمه، شماری از مجله های موسیقی درمانی (به زبان انگلیسی) و سال انتشار آن ها در جدول زیر آورده شده است تا چنانچه نیاز به اطلاعات بیشتر و پیگیری مستمر این مجلات داشتید، راحت تر بتوانید آن ها را پیدا کرده و مطالعه نمایید.

عملکرد موسیقی در کاهش درد و مجلات مربوط به موسیقی درمانی

همان طور که مشاهده می‌شود، اولین مجله ی موسیقی درمانی در سال ۱۹۶۴ در ایالات متحده ی آمریکا منتشر شده است.

ترجمه ی اختصاصی مجله ی قرمز از منبع : Music Handbook 2016

  • اگر این موضوع مورد علاقه ی شما بود، پیشنهاد ما این است که این مقاله را نیز مطالعه نمایید. در این مقاله، تاثیرات موسیقی بر مشتریان بررسی شده است.
  • لطفا نظرات خود را نسبت به مطلب فوق در قسمت زیر با تیم مجله ی قرمز در میان گذارید.