سرطان تیروئید یکی از سرطان‌های شایع در هردو جنس است. سرطان یک بیماری است که در آن سلول‌های بدن و میزان رشد آن‌ها از کنترل خارج می‌شود. هنگامی‌که سرطان در غده تیروئید آغاز می‌شود، به نام سرطان تیروئید نامیده می‌شود. هرسال حدود ۱۲،۰۰۰ مرد و ۳۶،۰۰۰ زن مبتلابه سرطان تیروئید می‌شوند و بیش از ۸۰۰ مرد و ۱۰۰۰ زن به خاطر ابتلا به این بیماری می‌میرند.

(غده) تیروئید چیست؟

غده تیروئید (که برای تلفظ ساده‌تر تیروئید نامیده می‌شود) غده‌ای است که در جلوی گردن قرار دارد. این غده به نظر می‌رسد مثل یک پروانه با یک بال در هر طرف گردن است. تیروئید از بسیاری جهات برای سلامت بدن شما مهم است. این غده مواد شیمیایی خاصی را (هورمون تیروئید) به قسمت‌های مختلف بدن می‌فرستد که به کنترل بسیاری از فعالیت‌های بدن مانند تنفس و پمپاژ خون کمک می‌کند. تیروئید به بدن کودکان کمک می‌کند تا آن‌ها رشد کنند، ازجمله باعث افزایش قد و باعث ساختن عضلات می‌شود. این هورمون کنترل وزن را کمک می‌کند و همچنین در سایر عملکردهای بدنی دخیل است.

سرطان تیروئید و کارکرد تیروئید

علت سرطان تیروئید چیست؟

دانشمندان در مورد علت ایجاد سرطان تیروئید کاملاً مطمئن نیستند، اما برخی چیزهایی که ممکن است موجب افزایش احتمال ابتلا به سرطان تیروئید شوند عبارت‌اند از:

دریافت نور آفتاب بیش‌ازحد در اطراف گردن، به‌ویژه هنگامی‌که شما جوان هستید.
شرایط خاص ژنتیکی که از والدین به ارث برده شده باشد.

علائم سرطان تیروئید چیست؟

وجود یک توده یا تورم در طرف گردن شایع‌ترین علامت است.
مشکل در تنفس
مشکل در بلعیدن
داشتن یک‌صدای خشن.
این علائم همچنین می‌تواند ناشی از مشکلات و شرایط دیگری نیز باشد. اگر هرکدام از این علائم رادارید، بلافاصله با پزشک خود صحبت کنید. صبر نکنید تا علائم بدتر شود.

چگونه می‌توانید خطر ابتلا به سرطان تیروئید را کاهش دهید؟

برای کاهش خطر ابتلا به سرطان تیروئید، از قرار گرفتن در معرض تابش غیرضروری، ازجمله تابش از روش‌های تصویربرداری پزشکی ، به‌خصوص در گروه سنی کودکان و جوانان و به‌ویژه در اطراف سر و گردن، باید اجتناب کنید.

آمار

در ایالات‌متحده در سال ۲۰۱۴ (آخرین سال که تعداد موارد ابتلای به بیماری در دسترس است)

۴۸،۲۸۸ نفر (۱۲،۱۹۸ مرد و ۳۶،۰۹۰ زن) مبتلابه این سرطان شدند.
۱،۸۳۲ نفر (۷۹۶ مرد و ۱۰۳۶ زن) به خاطر ابتلای به سرطان تیروئید فوت کردند.
زنان تقریباً سه برابر احتمال بیشتری برای ابتلا این سرطان دارند و افراد سفیدپوست میزان بالاتری از  این سرطان را نسبت به مردمان متعلق به نژادهای دیگر دارند.
در میان مردان، مردان سفیدپوست بیشترین میزان ابتلا به سرطان تیروئید رادارند (۷/۷ در صد هزار نفر)، به دنبال آن مردان آسیایی / اقیانوس آرام (۷/۲)، مردان اسپانیایی (۵/۸) و مردان بومی سیاه‌وسفید و آمریکایی / آلاسکا (۰.۴) بیشترین آمار را دارند.
در میان زنان، زنان سفیدپوست بیشترین میزان ابتلا به سرطان تیروئید رادارند (۲۲.۲ در هر ۱۰۰،۰۰۰ زن)، به دنبال زنان آسیایی / اقیانوس آرام (۲۱.۶)، زنان اسپانیایی (۲۰.۹)، زنان سیاه‌پوست (۱۳.۹) و بومیان سرخ‌پوست آمریکایی/ زنان آلاسکایی (۱۱.۸) بیشترین آمار ابتلای به این بیماری را دارند.

منبع مقاله CDC
این مقاله به‌طور اختصاصی توسط مجله قرمز ترجمه‌شده است. اگر مقاله فوق موردپسند شما واقع شد، خرسند خواهیم شد که نظرات و پیشنهادات و انتقادات خود را برای هرچه بهتر شدن سطح کیفی مقالات با ما در میان بگذارید و از دیگر مقالات ما در بخش سلامت و تغذیه سایت دیدن فرمایید.