جین لنوین Jeanne Lanvin یکی از پیشگامان طراحی لباس و اوته کوتور در قرن بیستم در فرانسه است که با افتتاح خانه مد و برند خود توانست گامهای بلندی در عرصه طراحی لباس بردارد. جین لنوین به عنوان یکی از نخستین زنان طراح لباس مستقل شناخته میشود که یک امپراطوری مد و فشن بنا کرد. امپراطوری که در کنار طراحی و تولید لباسهای سطح بالا، برند لوازم آرایشی و عطر خود را نیز دارد و هنوز هم فعال هستند. در این مقاله تخصصی از مجله قرمز نگاهی داریم به زندگی و فعالیتهای جین لنوین در عرصه طراحی لباس، اوته کوتور، عطر و لوازم آرایشی و تاثیر ماندگار او بر دنیای مد خواهیم داشت.
بیوگرافی جین لنوین
جین لنوین در اول ژانویه سال ۱۸۶۷ در پاریس به دنیا آمد. پدر او کنستانتین و مادرش سوفی ده فرزند دیگر هم داشتند که جین بزرگترین آنها بود. او از سن نوجوانی کار کردن را آغاز کرد و وقتی ۱۶ ساله بود در کلاه فروشی مادام فلیکس در پاریس به عنوان دستیار مشغول به کار شد و آموزش دید تا این که خود توانست کار کلاه فروشی را انجام دهد و در سال ۱۸۸۹ برند شخصی خود را با نام لنوین افتتاح کند. در سال ۱۹۰۹ لنوین عضو سندیکای اوته کوتور شد و به این ترتیب نام خود را به عنوان یک خیاط حرفهای ثبت کرد. در سال ۱۸۹۵ جین با یک اشراف زاده ایتالیایی به نام کنت امیلیو دی پیترو ازدواج کرد و آنها دو سال بعد صاحب یک فرزند دختر به نام ماری بلانش (مارگریت) شدند، ازدواج جین در سال ۱۹۰۳ به جدایی انجامید و مارگریت با مادرش زندگی کرد.
لباسهایی که جین برای دخترش مارگریت میدوخت توجه قشر ثروتمند جامعه را به خود جلب کرد و بسیاری از آنها مشتری این لباسها شدند و از جین خواستند تا کپی این لباسها را برای فرزندان آنها هم بدوزد. به این ترتیب جین لنوین شهرت زیادی برای خود دست و پا کرد و پس از مدتی مادران این کودکان هم به مشتریان دائمی او تبدیل شدند. در سال ۱۹۰۷ جین با یک روزنامه نگار به نام خاویر مله ازدواج کرد که بعدها به مقام سفارت فرانسه در انگلستان رسید، مارگریت، دختر جین هم با یک کنت ازدواج کرد و خواننده اپرا شد.
فعالیتهای حرفهای جین لنوین
در سال ۱۹۲۳ کمپانی لنوین بخش رنگرزی خود را در نانت تاسیس کرد و در همین دهه بود که فروشگاههای لوازم دکور منزل، خز و لباس زیر برند لنوین نیز راه اندازی شد. اما شکوفایی برند لنوین زمانی رخ داد که بخش عطرسازی آن تاسیس شد، در سال ۱۹۲۴ بخش Lanvin Perfums SA راه اندازی شد و اولین عطر آن با نام Arpege در سال ۱۹۲۷ معرفی شد. جین نام این عطر را از پیانو زدن دخترش الهام گرفته بود که مرتبط با یک نوع اصطلاح در موسیقی است. چند سال قبل از این اتفاق لنوین یک طراح معروف فرانسوی به نام آرماند آلبرت راتو را استخدام کرد تا آپارتمان، دکوراسیون، فروشگاهها و به طور کلی تجارت برندشان را مجددا طراحی کند. راتو به این منظور مبلمانها و دکوراسیون فوقالعادهای را طراحی کرد که تاثیر زیادی روی موفقیت برند لنوین داشت.
لوگوی برند لنوین هم که نمادی از مادر و دختر (جین و مارگریت) است در همین زمان طراحی شد و هنوز هم روی محصولات لنوین مورد استفاده قرار میگیرد. جین لنوین را میتوان یکی از تاثیرگذارترین و شناخته شدهترین طراحان لباس فرانسوی در نیمه اول قرن بیستم به شمار آورد، او با خلاقیت و ایدههای بکر خود و پشتکار و نوآوری توانست یک امپراطوری مستقل برای خود بنا کند که هنوز هم پابرجاست. او دو بار در سالهای ۱۹۲۶ و ۱۹۳۸ مفتخر به دریافت جایزه لژیون دونور شد.
لنوین پس از جین
پس از مرگ جین در سال ۱۹۴۶ دخترش مارگریت مدیریت برند لنوین را به عهده گرفت و در این کار از کارشناسان مد و فشن هم کمک گرفت. ماگریت در سال ۱۹۵۸ درگذشت و چون فرزندی نداشت مالکیت برند به پسرداییاش ایو لنوین رسید. در اواسط دهه ۱۹۶۰ لورآل مالیک برند لنوین را به عهده گرفت اما مدیریت آن همچنان به عهده خاندان لنوین بود. کارخانه این برند در شهر نانت فرانسه قرار دارد و عطرها و بطری آنها هم در همین کارخانه تولید میشود. در سال ۱۹۷۹ لنوین مجددا مستقل شد و نمایندگی خود را در امریکا هم تاسیس کرد. از سال ۲۰۰۱ تاکنون، برند لنوین قدیمیترین برند مد و فشن در فرانسه به شمار میرود که همچنان فعال است.
از آن زمان تاکنون طراحان به نام زیادی مدیریت طراحی این برند را به عهده گرفتهاند از جمله آنتونیو دل کاستیو، ژول فرانسوا کاراهای، کلود مونتانا، کریستینا اورتیز و آلبر الباز. در سال ۲۰۱۱ فروش سالانه برند لنوین به ۲۰۵ میلیون پوند رسید و به یکی از سودآورترین برندهایی فشن تبدیل شد. در سال ۲۰۱۵ بشرا جرار مدیریت طراحی برند لنوین را به عهده گرفت اما یک سال بعد اولیویر لاپیدوس جایگزین او شد. اکنون برند لنوین در زمینههای مختلف از جمله لباسهای آماده، اکسسوری، پوشاک مردانه و عطر فعالیت میکند و لباسهای زیبای این برند را میتوانید در نمایشهای لباسهای آماده و اوته کوتور مشاهده کنید.
اگر این مقاله مورد توجه شما قرار گرفت میتوانید مقالات مشابه را در بخش دنیای مد در مجله قرمز شاخه مقالات تخصصی مطالعه کنید. انتقادات و پیشنهادات خود را نیز در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
منبع: WikiPedia (ترجمه و تألیف اختصاصی توسط مجله قرمز)