تب مالت یک بیماری عفونی ناشی از باکتری است. افراد میتوانند به این بیماری در زمانی که آنها در تماس با حیوانات آلوده و یا محصولات حیوانی آلوده به باکتری هستند، مبتلا شوند. حیوانات اغلب آلوده شامل گوسفند، گاو، بز، خوک، سگ و سگ هستند.
راههای انتقال بیماری تب مالت
خوردن گوشت نپخته یا مصرف غیر پاستوریزه / فراوردههای لبنی خام
رایجترین روش آلوده شدن به عامل بیماری خوردن یا نوشیدن غیر پاستوریزه / فراوردههای لبنی خام. در هنگامی که است گوسفند، بز، گاو، شتر و یا آلوده هستند و متعاقباً باعث آلودگی شیر با باکتری مولد بیماری میشوند. اگر شیر حیوانات آلوده پاستوریزه نباشد، باعث انتقال عامل عفونت به افرادی که شیر و / یا محصولات آن مانند پنیر را مصرف میکنند،میشود.
تنفس باکتری مولد تب مالت
تنفس باکتری مولد تب مالت ممکن است به عفونت منجر شود. این خطر به طور کلی برای افرادی که در آزمایشگاه با باکتری کار میکنند، بیشتر است. علاوه بر این، کشتارگاه و کارکنان کارخانجات گوشتهای بسته بندی نیز در معرض عامل بیماری و در نهایت آلوده شدن هستند.
انتقال باکتری وارد شده به بدن از طریق زخم پوست یا غشای مخاطی
باکتریها همچنین میتوانند از طریق تماس با حیوانات آلوده و زخمهای پوست / غشاهای مخاطی منتقل شوند. این امر یک مشکل برای کارگرانی است که تماس نزدیک با حیوانات یا ترشحات حیوانات (حیوانات تازه متولد شده، جنین و…) دارند. چنین کارگرانی ممکن است شامل:
کارگران کشتارگاه
کارکنان کارخانجات بسته بندی گوشت
دامپزشکان
افرادی که به شکار حیوانات میپردازند نیز ممکن است در معرض خطر باشند. هنگامی که آنها در تماس با حیوانات آلوده هستند، در معرض باکتری قرار گرفتن ممکن است رخ دهد از طرق زیر رخ دهد:
زخمهای پوستی
به طور تصادفی از طریق خوردن گوشت نپخته
استنشاق باکتری در حین شکار.
حیوانات معمولاً آلوده عبارتاند از: گاومیش کوهان دار امریکایی، گوزن، گوزن کانادایی، گوزن و خوک وحشی (خوکی وحشی).
انتقال فرد به فرد دیگر بیماری بروسلوز بسیار نادر است. مادران آلوده در هنگام شیردهی ممکن است عفونت را به نوزادان خود منتقل کنند. انتقال جنسی به ندرت گزارش شده است. در حالی که این غیر معمول است ولی انتقال نیز ممکن است از طریق پیوند بافت یا تزریق خون رخ دهد.
علائم و نشانههای بیماری
تب مالت میتوانید باعث طیف وسیعی از علائم و نشانه شود، که برخی از آنها ممکن است برای مدت طول بکشد.
علائم اولیه عبارتند از:
• تب
• عرق
• بی قراری
• بی اشتهایی
• سردرد
•درد در عضلات، مفاصل و یا کمر
• خستگی
برخی از علائم و نشانهها ممکن است برای مدت زمان طولانیتر باقی بماند. بعضی از این نشانهها ممکن است هرگز از بین نرفته و یا دوباره عود کند.
این نشانه هامی تواند شامل:
• تب راجعه
• آرتروز
• تورم بیضه و کیسه بیضه
• تورم قلب (اندوکاردیت)
• نشانههای عصبی (تا ۵٪ از تمام موارد)
• خستگی مزمن
• افسردگی
• تورم کبد و یا طحال
درمان
قبل از شروع درمان، تشخیص عفونت بروسلوز باید توسط یک دکتر درخواست شود که شامل تستهای کومبس رایت و ۲ME است. این تست برای دیدن باکتریهای در نمونههای خون، مغز استخوان، و یا دیگر مایعات بدن انجام خواهد شد. علاوه بر این، یک آزمایش خون می تواندبرای تشخیص آنتی بادی بر علیه باکتری انجام شود. هنگامی که این بیماری مزمن تشخیص داده شد ، پزشک معالج میتواند برای مقابله با بیماری، آنتی بیوتیک تجویز کند. بسته به زمان درمان و شدت بیماری، ممکن است بهبودی چند هفته تا چند ماه طول بکشد. مرگ در اثر بیماری بروسلوز نادر است و در بیش از ۲٪ از تمام موارد اتفاق می افتد.
پیش گیری
بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به بروسلوز این است که به مطمئن شوید که شما موارد زیر را مصرف نمیکنید:
گوشت نپخته
محصولات لبنی غیر پاستوریزه، از جمله:
شیر
پنیر
بستنی
پاستوریزاسیون رساندن شیر خام به دمای بالا برای یک دوره کوتاه از زمان است. این فرایند حرارتی باکتریهای مضر را که ممکن است شیر را برای مصرف نا ایمن کند، را از بین میبرد.
اگر شما مطمئن نیستید که محصول لبنی پاستوریزه است، آن را مصرف نکنید.
افرادی که با بافتهای حیوانی (مانند شکارچیان و گله داران) سر و کار دارند، باید خود را با استفاده از وسایل زیر محفاظت کنند:
دستکش خانگی لاستیک
عینک ایمنی
لباس و یا پیش بند
این وسایل به اینکه اطمینان حاصل شود که باکتریهای متلعق به حیوانات به طور بالقوه از طریق چشم و یا از طریق برش یا سایش پوست به انسان منتقل نشود، کمک خواهد کرد.
منبع: CDC
این مقاله توسط مجله قرمز به صورت اختصاصی، ترجمه شده است. در صورتی که این مطلب، برای شما مفید بود، لطفا نظرات، انتقادات و موضوعات مورد علاقه پیشنهادی خود را با ما به اشتراک بگذارید.