بانی کشین Bonnie Cashin یکی از طراحان امریکایی تاثیرگذار در تاریخ مد و فشن قرن بیستم است که شاید مانند بسیاری از چهرههای معروف دنیای مد شناخته شده نباشد اما او از پیشروترین طراحان در زمینه لباسهای ورزشی بوده است و ابداعات وی تاثیر شگرفی بر تحول پوشاک قرن بیستم داشتهاند. دوره فعالیت وی پس از جنگ جهانی دوم بود و بانی کشین با سبک ساده و کاربردی خود توانست سبک زندگی زنان این دوره را تحت تاثیر قرار دهد. در این مقاله تخصصی از مجله قرمز نگاهی داریم به زندگی نامه بانی کشین طراح لباس آمریکایی و سبک و ابداعاتی که در دنیای مد و پوشاک داشت.
شروع کار بانی کشین
کشین در ۲۸ سپتامبر سال ۱۹۱۵ (به روایتی ۱۹۰۸) در اوکلند کالیفرنیا به دنیا آمد. پدر او کارل کشین یک عکاس و مخترع بود و مادرش اونیس کشین در کار دوخت لباس بود. خانواده او در کودکی چندین بار مجبور به نقل مکان شدند تا مادرش بتواند محل مناسبی برای تاسیس یک مغازه پوشاک پیدا کند. او در مصاحبهای اعلام کرد که علاقه وی به مد و فشن از همین زمان و به واسطه شغل مادرش در وی شکل گرفت. او در شهر هالیوود تحصیلات دبیرستان را به اتمام رساند و بلافاصله پس از آن کار خود را به عنوان طراح لباس آغاز کرد. او در لس آنجلس به یک شرکت رقص باله پیوست و به عنوان طراح لباس آنجا استخدام شد. در سال ۱۹۳۴ بانی به نیویورک نقل مکان کرد و در تئاتر روکسی این شهر مشغول به کار شد و در یک هفته توانست سه لباس رقص متفاوت برای ۲۴ رقاص آن مجموعه بدوزد. در این زمان او تنها ۱۹ سال داشت و مجله ورایتی او را به عنوان جوانترین طراح برادوی (محله تئاتر نیویورک) معرفی کرد. او در این زمان در دانشگاه هنر نیویورک تحصیلات خود را نیز ادامه داد.
طراح لباس در سینمای هالیوود
با شروع جنگ جهانی دوم و پیوستن آمریکا به جنگ بانی کشین لباسهای فرم نظامی برای زنان در ارتش طراحی کرد. در سال ۱۹۴۳ بانی به هالیوود بازگشت و کار طراحی لباس فیلم را ادامه داد. او در سال ۱۹۴۴ به کمپانی فاکس قرن بیستم پیوست و برای شصت فیلم مختلف طراحی لباس انجام داد که فیلمهای لارا ۱۹۴۴، آنا و پادشاه سیام ۱۹۴۶ و درختی در بروکلین میروید ۱۹۴۶ از مهمترین آنها هستند. او از این کار خود لذت میبرد و بعدها در این باره گفت: “من این طراحیها را برای شخصیتهای خیالی انجام میدادم و نه برای فشن. من علاقه دارم برای یک شخصیت با هویت لباس طراحی کنم که کار و نقش مهمی را ایفا میکند نه این که فقط از ترندها پیروی کنم یا فرمهای نو بسازم.” در این زمان او با تصویرساز دیزنی رابرت استرنر ازدواج کرد که ازدواج آنها دوامی نداشت.
بانی کشین و طراحی حرفهای لباس و اکسسوری
در سال ۱۹۴۹ بانی کشین به نیویورک بازگشت و اولین مجموعه لباس ورزشی را برای برند آدلر و آدلر Adler&Adler طراحی کرد و یک سال بعد جایزه کوتی را دریافت کرد. دو سال بعد در ۱۹۵۲ او برند اختصاصی خود بانی کشین دیزاین را افتتاح کرد. بانی کشین اولین طراحی بود که الگوهای آماده را برای دوخت در منزل تهیه کرد و در ماهنامه نیویورک تایمز منتشر کرد.
در سال ۱۹۶۲ میلز و لیلین کان صاحبان برند کوچ Coach بانی کشین را استخدام کردند و او در این برند توانست خلاقیت و قابلیتهای خود را ارائه کند. او به مدت ۱۲ سال برای کوچ کار کرد و در این مدت توانست کیف دوشی و کیفهای دستی این برند را طراحی کند که محبوبیت فوقالعادهای پیدا کرد. یکی از ابداعات مهم کشین قفل فلزی مخصوص کیف بود که به نشانه این برند تبدیل شد و در بیشتر محصولات آن استفاده میشود.
او طراحیهایی برای هرمس و بالانتین هم انجام داد و یکی از کارهای ماندگار وی لباس فرم خدمه پرواز آمریکن ایرلاین است. در سال ۱۹۶۷ بانی برند The Knittery را تاسیس کرد که مجموعهای محدود از کتهای دست دوز به سبک اسکاتلندی را تولید میکرد. یک سال بعد او دومین جایزه کوتی را ازآن خود کرد. او در سال ۱۹۷۲ به عنوان عضوی از تالار مشاهیر منتقدان فشن آمریکایی انتخاب شد. بانی کشین در سوم فوریه سال ۲۰۰۰ در شهر نیویورک درگذشت.
میراث بانی کشین
کشین را به عنوان مبدع ایده روی هم پوشیدن لباس و مبدع واژه آن Layering میشناسند. او این ایده را در زمانی که در آسیا ساکن بود در ذهن خود پروراند و وارد پوشاک غربی کرد. او در استفاده از چرم، موهر و یراق آلات فلزی مهارت خاصی داشت و این نشانهها را به چیزهایی خاص و باهویت در پوشاک و اکسسوری تبدیل کرد. دامن پشمی چهارخانه او نیز شهرت فراوانی دارد. بیتشر افراد ساکن غرب که زیر چهل سال دارند احتمالا نام بانی کشین را نیز نشنیدهاند چون در دورهای که او مد را شکل داد حضور نداشتند اما او تحول بزرگی در کیفهای زنانه و لباسهای روزمره و ورزشی به وجود آورد و تاثیر او روی کار طراحان امروزی مثل میوچیا پرادا و آیزاک میزراهی کاملا مشخص است.
اگر این مقاله مورد توجه شما قرار گرفت میتوانید مقالات مشابه را در بخش دنیای مد در مجله قرمز شاخه مقالات تخصصی مطالعه کنید. انتقادات و پیشنهادات خود را نیز در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
منبع: WikiPedia (ترجمه و تألیف اختصاصی توسط مجله قرمز)