آب گلابی و معرفی ۱۰ مورد از مزایای باورنکردنی این نوشیدنی


امین ظهورتبار ۱۷ فروردین ۱۳۹۷ دقیقه مطالعه
آب گلابی و معرفی ۱۰ مورد از مزایای باورنکردنی این نوشیدنی

آب گلابی یکی از بهترین نوشیدنی‌ها برای مصرف‌کنندگان است. در فروشگاه مواد غذایی محلی شما، آب گلابی ممکن است مطلوب‌ترین آب میوه‌ای باشد که شما می‌خواهید برای بدن خود را تقویت شاخص‌های تغذیه‌ای مصرف کنید. این نوشیدنی یک ماده غذایی شگفت‌آور از نظر مواد مغذی و مواد تشکیل دهنده فعال است که می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر سلامت شما داشته باشد. در این مقاله سعی خواهیم کرد که علاوه بر معرفی به بررسی فواید و مزایای مختلف این نوشیدنی مفید بپردازیم.

 

آب گلابی چیست؟

آب گلابی، همانطور که از نامش بر می آید، برگرفته از گیاه گلابی می باشد که از یک درخت متعلق به جنس Pyrus باشد. این گیاه بومی شمال آفریقا و بخش هایی از اروپا است و اکنون صدها ارقام مختلف گلابی در سراسر جهان رشد می کنند، گرچه همه میوه های این گیاهان خوراکی نیستند. شایع ترین گونه های گلابی در منطقه اروپایی Pyrus communis  است در حالی که در چین و سایر نقاط آسیا از pyrifolia Pyrus  استفاده می کنند.

آب گلابی از عصاره گلابی و با از بین بردن حداکثر میزان آب، بدون مخلوط شدن در مواد فیبر، ساخته شده است. در حالی که این امر باعث می شود آب آن کمتر شود، در حالی که هنوز هم غلظت زیادی از مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها را برای بدن فراهم می کند، شما فیبر رژیمی که می توانید با خوردن یک میوه گلابی کامل به دست آورید را از دست می دهید. گفته می شود که آب گلابی می تواند مقادیر بالایی از مواد مغذی مثل ویتامین ها و مواد معدنی را در یک سهم مصرفی برای بدن فراهم کند، بنابراین قربانی کردن فیبر ممکن است یک ایده وحشتناک نباشد. این آب میوه سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و اجزای قدرتمندی شامل ویتامین C، پتاسیم، مس، ویتامین K، ویتامین های مختلف گروه B، آنتوسایانین، فلاونول ها، فسفر، منیزیم، کلسیم و آهن و همچنین ترکیبات مختلف پلی فنولی و آنتی اکسیدان ها است.

 

مزایای ناشی از مصرف آب گلابی

مزایای عمده ناشی از مصرف آب گلابی عبارت‌اند از: بهبود جذب مواد مغذی، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش فشارخون، افزایش گردش خون، جلوگیری از ابتلای به سرطان، افزایش تراکم معدنی استخوان، حمایت از سلامت سیستم عصبی، کمک به توانایی‌های شناختی و از بین بردن التهاب از جمله این موارد هستند.

فواید مصرف آب گلابی

سلامت قلب را بهبود می‌بخشد

سطوح پتاسیم قابل‌توجهی موجود در این میوه می‌تواند سلامت قلب شما را با کاهش فشارخون محافظت کند. فشارخون بالا ده‌ها میلیون نفر در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اما خاصیت وازودیلاتور پتاسیم باعث کاهش فشارخون در عروق می‌شود که خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را کاهش می‌دهد.

گردش خون را افزایش می‌دهد

کمبود آهن در بدن می‌تواند موجب ضعف، کندی شناختی، خستگی و ایجاد ناراحتی‌هایی در معده شود. این علائم کم‌خونی را می‌توانید از طریق آب گلابی درمان کنید و این امر با توجه به این مقادیر قابل‌توجه آهن می‌تواند باعث تولید گلبول قرمز در بدن شود.

جلوگیری از پوکی استخوان

آب میوه حاوی تعدادی از مواد معدنی مختلف شامل کلسیم، فسفر، منیزیم و آهن است که همه آن‌ها در افزایش تراکم مواد معدنی استخوان در بدن نقش دارند. مصرف منظم این آب میوه می‌تواند به جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان کمک کند و استخوان‌های شما را در سن بلوغ حفظ کند.

خواص آب گلابی

تنظیم سیستم عصبی

مس یک ماده معدنی است که اغلب توسط متخصصان تغذیه نادیده گرفته می‌شود، اما به طور مستقیم با عملکرد سیستم عصبی مرتبط است، به این معنی که جریان ثابت مس کمک می‌کند شبکه ارتباطی در بدن شما کارآمدتر باشد.

کاهش التهاب

در مقادیر متوسط مصرف، آب گلابی می‌تواند به کاهش التهاب در بافت‌ها، مفاصل و عضلات کمک کند. این آب نوشیدنی محبوب است و برای قبل و همچنین انجام تمرین‌های ورزشی شما، می‌تواند کمک می‌کند تا استراحت عضلات و ترمیم آن صورت گیرد.

 

از بروز بیماری آلزایمر در فرد مصرف‌کننده جلوگیری می‌کند

وجود مقادیر بالایی از آنتی‌اکسیدان‌ها در این آب میوه آن را برای توانایی شناختی و سلامت مغز فوق‌العاده ارزشمند می‌سازد. اثر رادیکال‌های آزاد بر مغز می‌تواند منجر به بیماری‌های نورودژنراتیو مثل آلزایمر و زوال عقل شود، اما آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این آب می‌توانند به پاک کردن پلاک‌ها کمک کنند و تمرکز و حافظه شما را تقویت کنند.

فواید آب گلابی

افزایش ایمنی

ویتامین C به اندازه کافی در این نوشیدنی برای تحریک سیستم ایمنی بدن وجود دارد، اما با دوازده مورد از ترکیبات آنتی‌اکسیدان‌های مختلف، آب گلابی حتی دارای خواص به مراتب فراتر از این خاصیت است. این آب قادر به حمایت از سیستم ایمنی با کاهش استرس و التهاب در سراسر بدن و کمک به جلوگیری از بروز بیماری مزمن در فرد مصرف‌کننده است.

جلوگیری از ابتلای به سرطان در فرد مصرف‌کننده

آب گلابی یکی از ثروتمندترین منابع آنتی‌اکسیدان‌ها است اما بسیاری از مردم در مورد پتانسیل آن نمی‌دانند. این آب میوه غنی از فلاونول ها، کاتکسین ها، اپی کاتکسین ها، بتا کاروتن، کوئرستین، ویتامین C و سایر مواد فعال دیگر است. اجزای آب گلابی می‌توانند به سرعت به دنبال پیدا کردن و خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد باشند که می‌توانند جهش ایجاد کنند و همین امر به کاهش خطر ابتلا به سرطان در فرد مصرف‌کننده کمک کنند.

تغذیه را بهبود می‌بخشد

این آب میوه با خاصیت خود برای پاک کردن کولون و کاهش التهاب شناخته شده است، در حالی که همچنین بهبود تعادل باکتری در روده و از بین بردن علائم یبوست، اسیدیته بالا، نفخ و یا اسهال در فرد مصرف‌کننده می‌شود. این امر در طول زمان به کارایی کلی مصرف مواد مغذی کمک می‌کند.

اختلالات خونریزی را از بین می‌برد

ویتامین K یکی دیگر از مواد مغذی است که معمولاً نادیده گرفته می‌شود، اما عامل لخته شدن در بدن است. اگر شما کمبود ویتامین K را دارید که در آب گلابی یافت می‌شود، بدن شما دچار زخم‌های می‌شود و در معرض خطر برای خونریزی بینی، هموروئید، قاعدگی سنگین و یا خونریزی لثه قرار می‌گیرد.

آب گلابی برای درمان یبوست

یکی از رایج‌ترین انواع استفاده از آب گلابی در درمان یبوست است. مهم است که توجه داشته باشیم که آب گلابی، اکثر فیبرهای رژیمی را در میوه حذف می‌کند که به‌طورمعمول باعث تحریک هضم و تسکین علائم یبوست می‌شود. بااین‌حال، آب گلابی نیز حاوی سوربیتول است که یک نوع قند است که در چند نوع آب میوه مانند سیب، نکتار و آلو نیز یافت می‌شود.

سوربیتول در روده کوچک شکسته نمی‌شود و باعث می‌شود که آب در طول پروسه گوارش حفظ شود. این می‌تواند مدفوع را شل کرده و روده را روان می‌کند و باعث کمک به تحریک حرکت روده و تسکین یبوست می‌شود. مصرف مقادیر زیاد آن برای افراد مبتلا به مشکلات معده مانند سندرم روده تحریک‌پذیر IBS)) می‌تواند باعث اسهال و ناراحتی معده شود اما آب گلابی به طور عمومی برای یبوست توصیه شده است.

منبع مقاله :organic facts
این مقاله به طور اختصاصی توسط مجله قرمز ترجمه شده است.

برچسب‌ها :
  • دیدگاه شما

    0 دیدگاه