بازی Serial Cleaner مسیر متفاوتی را نسبت به سایر بازیهای کامپیوتری سبک مخفیکاری یا عناوین مخفیکاری آمیخته به اکشن در پیش گرفته است. برای آگاهی از چند و چون تفاوتهای بازی Serial Cleaner با عناوین همسبک میتوانید مجله قرمز را در ادامهی مطلب پیش رو همراهی کنید.
اغلب بازیهای سبک مخفیکاری گیمر را در قامت یک مامور مخفی همه فن حریف قرار میدهند. فرد تنها و کارکشته ای که باید به کمک طیف وسیعی از سلاحهای ریز و درشت بی سر و صدا، به سراغ یک لشکر آدم برود و تمام آنها را در تاریکی و خفا از دم تیغ بگذراند. اما بازی Serial Cleaner الگوی کاملا متفاوتی را پیش روی گیمر قرار میدهد. به این معنی که تجربهکنندگان این بازی نیاز به سر به نیست کردن کسی ندارند. چرا که اغلب شخصیتهای حاضر در مراحل مختلف این بازی، قبل از شروع مراحل مذکور خود سر به نیست شدهاند!
از بین بردن مدارک جرم در بازی Serial Cleaner
در بازی Serial Cleaner شما نقش یک پاک کنندهی صحنه ی جرم را بر عهده دارید. فردی که با باندهای مخوف تبهکاری همکاری میکند و بلافاصله پس از انجام جنایت توسط آدمکشان این باندها در صحنهی جرم حاضر شده و مدارک موجود را از بین میبرد. شاید بهترین و نزدیکترین مثال برای آشنایی با چنین افرادی شخصیت مایک ارمنترات در سریال Breaking Bad باشد. مرد کهنهکاری که به انجام جرایم مختلف و پاک کردن کامل شواهد و مدارک مربوط به آنها برای گاس فرینک مشغول بود و در نهایت به دست والتر وایت یا همان هایزنبرگ به قتل رسید.
با این حال برخلاف شخصیت مایک، شما در بازی Serial Cleaner هیچ جنایتی را مرتکب نمیشوید و تنها باید جنایتهای انجام شده توسط دیگران را لاپوشانی کنید. این هدف اغلب با انجام فعالیتهایی نظیر پاک کردن لکههای خون، از بین بردن آلت قتاله و سایر اشیا به جا مانده از قاتل، سر به نیست کردن جسد و سایر موارد مشابه قابل دستیابی خواهد بود. البته حین انجام این فعالیتها باید از تیررس نگاه نیروهای پلیس نیز دور بمانید. چرا که آنها هم درست مثل شما به محض باخبر شدن از وقوع قتل و جنایت در صحنهی جرم حاضر شده و شروع به انجام تحقیقات میکنند. در واقع مهم ترین وظیفهی شما در طول انجام مراحل مختلف بازی Serial Cleaner این است که با از بین بردن پنهانی مدارک جرم، کاری کنید که تحقیقات پلیس به نتیجهی مشخصی نرسد.
گرچه در تمام مراحل بازی Serial Cleaner شما یک ماموریت ثابت را بر عهده دارید، اما تنوع لوکیشنهای این اثر موجب میشود که روند انجام بازی از حالت تکرار دور بماند. گذشته از این موضوع ریتم انجام ماموریتها نیز به گونهای است که عامل هیجان همواره در حین تجربهی گیمپلی این بازی حفظ میشود.
به بیان دقیقتر برخلاف بسیاری از آثار مخفیکاری که از روند کندی در بخش گیمپلی خود بهره میبرند، گیمپلی بازی Serial Cleaner بسیار سریع دنبال میشود. در واقع شما باید در کسری از ثانیه تصمیم بگیرید که قصد انجام چه کاری را دارید و به چه ترتیبی میخواهید بدون غافلگیر شدن توسط سوی پلیس به پاک کردن صحنهی جرم بپردازید.
در این میان اگر محاسباتی که انجام دادهاید غلط از آب در بیاید و به دام پلیس بیافتید، قطعا مورد بازجویی قرار خواهید گرفت و مجبورید مرحلهی مورد نظر را از نو آغاز کنید. همچنین با پیشرفت در طول مراحل این اثر، به عنوان یک فرد مشکوک بیش از حالت عادی در تیررس نگاه تیزبین کاراگاهان قرار خواهید گرفت و به این ترتیب انجام ماموریتهای بعدی به شکل محسوسی برایتان دشوارتر خواهد شد.
نکات قابل توجه بازی Serial Cleaner
بازی Serial Cleaner ساختاری دو بعدی دارد و گرافیک هنری آن بر اساس تم دههی هفتاد میلادی طراحی شده است. میتوان گفت که نوع طراحی شخصیتها یا برخی جزئیات ظاهری محیط از حالتی شبه مینیمالیستی برخوردار است و شیوهی رنگبندی اجزای مختلف این بازی هم کاملا در خدمت تم دههی هفتادی آن قرار دارد. از سوی دیگر فضای حاکم بر این بازی، برخلاف بسیاری از آثار همسبک، به هیچ وجه خشک و جدی نیست و حالتی شوخ و شنگ دارد. در واقع بازی Serial Cleaner را میتوان تداوم راه همیشگی سازندگان این اثر در دنیای بازیهای کامپیوتری لقب داد. چرا که سازندگان این بازی یعنی اعضای استودیو iFun4All در دو بازی پیشین خود نیز فضایی کاملا متفاوت را به تصویر کشیده بودند و ثابت کردهاند که به شنا در جهت جریان آب علاقهی چندانی ندارند.
بنابر ادعای سازندگان این بازی تمام صحنههای جرم به تصویر کشیده شده در دل این اثر واقعی بوده و بر اساس صحنههای جرم و جنایت دههی هفتاد میلادی طراحی شده است. همچنین چیزی نزدیک به ده مرحلهی مخفی نیز در این بازی وجود دارد که همگی آنها صحنههای جرم موجود در فیلمهای مشهور دههی هفتاد میلادی نظیر راننده تاکسی یا بیگانه را به تصویر کشیدهاند.
علاوه بر آن یکی دیگر از نکات جالب بازی Serial Cleaner قابلیت تطبیقپذیری مراحل این بازی با موقعیت گیمر است. به بیان دقیقتر بازی Serial Cleaner از این امکان برخوردار است تا اطلاعات واقعی گیمرها را دریافت کرده و با توجه به موقعیت آنها و همچنین زمان انجام بازی توسط آنها، ساختار مراحل را تغییر دهد.
در پایان باید به این نکته اشاره کرد که بازی Serial Cleaner هماکنون علاوه بر دو کنسول PS4 و Xbox One در دسترس علاقهمندان پلتفرم PC نیز قرار دارد و گیمرها میتوانند در پلتفرمهای مختلف مد نظر خود به تجربهی آن بپردازند. اگر از سیستم عاملهای ویندوز، مک یا لینوکس استفاده میکنید، میتوانید با مشاهدهی مشخصات سختافزاری مورد نیاز برای اجرای بازی Serial Cleaner از امکان اجرای آن توسط سیستم کامپیوتری خود باخبر شوید. با این توضیح که در حال حاضر تنها حداقل مشخصات سختافزاری مورد نیاز برای اجرای این بازی توسط سازندگان آن اعلام شده است.
حداقل سیستم مورد نیاز برای اجرای بازی Serial Cleaner در سیستم عامل ویندوز
- سیستم عامل: Windows 7/8/10
- پردازنده: Intel Core Duo 2 – 2,5GHz
- کارت گرافیک: Nvidia GeForce 9600 GT – 512MB
- حافظه رم: ۲ گیگابایت
- نسخهی دایرکت اکس: DirectX Version 9.0c
- فضای مورد نیاز برای نصب: ۲ گیگابایت
حداقل سیستم مورد نیاز برای اجرای بازی Serial Cleaner در سیستم عامل مک
- سیستم عامل: Mac OS X 10.7 +
- پردازنده: Intel Core Duo 2 – 2,5GHz
- کارت گرافیک: Nvidia GeForce 9600 GT – 512MB
- حافظه رم: ۲ گیگابایت
- فضای مورد نیاز برای نصب: ۲ گیگابایت
حداقل سیستم مورد نیاز برای اجرای بازی Serial Cleaner در سیستم عامل لینوکس
- سیستم عامل: Ubuntu 12.04 +, SteamOS +
- پردازنده: Intel Core Duo 2 – 2,5GHz
- کارت گرافیک: Nvidia GeForce 9600 GT – 512MB
- حافظه رم: ۲ گیگابایت
- فضای مورد نیاز برای نصب: ۲ گیگابایت
منبع: وبسایت رسمی این بازی (همراه با ترجمه، تالیف و ویرایش اختصاصی نویسندگان و مترجمان مجله قرمز)
در صورت تمایل میتوانید با نظرات خود در بخش کامنت، ما را در بهبود کیفیت مطالب بخش بازی مجله قرمز یاری کنید.