در مطلب پیش رو به بررسی بازی Arena of Valor خواهیم پرداخت. اثری که به تازگی امکان تجربهی آن در اختیار علاقهمندان به بازیهای موبایل در سر تا سر جهان قرار گرفته است. اگر علاقهمند به دانستن نکات بیشتری از بازی Arena of Valor هستید، میتوانید در ادامهی این مطلب با مجله قرمز همراه باشید.
بازی Arena of Valor اکنون چیزی نزدیک به دو سال است که در کشور چین با نام متفاوت Honor of Kings عرضه شده و گیمرهای فراوانی را در پلتفرمهای موبایل به خود مشغول نگه داشته است. این بازی را باید یکی از جدیدترین تولیدات شرکت Tencent Games به شمار آورد. بازوی اجرایی غول ثروتمند و قدرتمند چینی (یعنی شرکت Tencent) در بخش بازیهای کامپیوتری که عمده فعالیتهایش طی سالهای اخیر بر طراحی و تولید بازیهای آنلاین و عناوین موبایل متمرکز بوده و نزد گیمرهای چینی و آسیای جنوب شرقی شرکت کاملا شناخته شدهای محسوب میشود.
هنرنمایی اسطورهها در بازی Arena of Valor
اگر از PC گیمرها بخواهید که شما را با محبوبترین و بزرگترین بازی آنلاین و رقابتی این پلتفرم آشنا سازند، بیشک تعداد بیشماری از آنها نام بازی League of Legends را بر زبان میآورند. شرکت چینی Tencent اکنون مدتی است که تمام سهام استودیوی سازندهی این بازی یعنی استودیو Riot Games را از آن خود ساخته و مالک بی چون و چرای بازی League of Legends به شمار میرود. بنابراین جای تعجبی وجود ندارد که اکنون شاهد عرضه شدن نسخهی مینیاتوری بازی League of Legends یعنی بازی Arena of Valor برای پلتفرمهای موبایل توسط صاحب امتیاز این اثر هستیم.

نبردهای بازی Arena of Valor به لطف طراحی خوب گیمپلی از عمق مناسبی برخوردار هستند و نمونهی مینیاتوری آثار شاخص سبک موبا را تداعی میکنند.
تاکنون بازیسازان فراوانی سعی کردهاند با استفاده از محبوبیت عناوین سبک موبا، این بازیها را با یک سری تغییرات به پلتفرمهای موبایل (و حتی کنسولهای خانگی) بیاورند. فرآیندی که معمولا با کوتاه کردن زمان انجام مسابقات، مختصرسازی نقشهها به لحاظ اندازه و عمق و همچنین ساده سازی کنترل شخصیتهای آثار موبا همراه است. با این حال طراحان بازی Arena of Valor در کنار انجام این امور اجتنابناپذیر، سعی کردهاند تا برخلاف بسیاری از همکاران خود، عمق گیمپلی عناوین شاخص سبک موبا را در این بازی حفظ کنند. تلاشی که میتوان آن را کاملا نتیجه بخش دانست. در واقع بازی Arena of Valor نه تنها از بخش اعظم بازیهای هم سبک عرضه شده برای پلتفرمهای موبایل بهتر است، بلکه حتی از همتایان کنسولی خود نیز در برخی زمینهها پیشی میگیرد.
نبرد شانه به شانه با دوستان در بازی Arena of Valor
در بازی Arena of Valor نیز همانند سایر آثار سبک موبا میدان نبرد به دو بخش مساوی تقسیم میشود که نیمی از آن در اختیار تیم حریف و نیم دیگر نیز تحت تصرف یاران خودی قرار دارد. در حالت استاندارد این بازی، دو گروه پنج نفره رویاروی یکدیگر قرار میگیرند و برای رسیدن به هدف اصلی نبرد، که همانا از بین بردن تمام برجهای گروه مقابل و تسخیر مقر فرماندهی آنها است، تلاش میکنند. هر کدام از بخشهای میدان نبرد از سه جبههی مجزا تشکیل شده است که در هر کدام از آنها سه برج به چشم میخورد. به منظور پیشروی در قلب دشمن، هر کدام از طرفین مبارزه ناگزیر از نابودی این برجها هستند.

اکثر قهرمانان نسخهی چینی Honor of Kings را شخصیتهای اسطورهای شرقی تشکیل میدادند. با این حال در نسخهی جهانی Arena of Valor شاهد حضور قهرمانان مدرنتری نظیر بتمن هستیم. حتی شرکت Tencent با ثروت افسانهای خود قادر است امتیاز استفاده از شخصیتهایی بزرگتر از بتمن را نیز در اختیار بگیرد!
اما سوای جبهههای نبرد سه گانه، آنچه عمق دوچندانی به گیمپلی بازی Arena of Valor افزوده، وجود جنگلهای موجود در نقشه است. به بیان دقیقتر هر کدام از طرفین مبارزه دو فضای جنگلی مجزا را در اختیار دارند که میتوانند با تصرف آنها سرنوشت نبرد را به کلی تغییر دهند. هر کدام از این جنگلها تعدادی هیولا را در دل خود جای داده اند که قادرند در طول مبارزات کمک حال هر کدام از طرفین مبارزه باشند. از سوی دیگر همانند بسیاری از عناوین شاخص موبا در پلتفرم PC، علاوه بر یارانی که به شکل خودکار وارد میدان نبرد میشوند و کنترل آنها از دست گیمرها خارج است، شاهد وجود هیولاهای متفاوتی نیز در گوشه و کنار محیط بازی Arena of Valor هستیم. موجوداتی که نابودی آنها میتواند امتیازات ارزشمندی نظیر افزایش قدرت یا بالا بردن توان مالی هر کدام از طرفین نبرد را به همراه بیاورد.
البته نبردها در بازی Arena of Valor تنها به مبارزات پنج در برابر پنج محدود نمیشود. بلکه بخشهای متفاوت دیگری نیز در این بازی وجود دارد که از میان آنها میتوان به نبردهای سه در برابر سه و زورآزماییهای تک به تک اشاره کرد. علاوه بر آن در بخش Hook Wars نیز میتوان تواناییهای قهرمان انتخابی خود را به بوتهی آزمایش گذاشت و قابلیتهای او را به چالش کشید.

بازی Arena of Valor پیش از ملقب شدن به این نام و در زمان شناخته شدن تحت عنوان Honor of Kings در کشور چین، در کشور کره جنوبی با نام Penta Storm شناخته میشد. همچنین این بازی به نامهای دیگری نظیر Arena of Valor، Strike of Kings، Realm of Valor و King of Glory نیز مشهور است.
در کنار این بخشها وجود بخش جدید Tourney Mode به شما اجازه میدهد به طور ویژه همراه با دوستان خود پا به میدان نبرد بگذارید و حتی بتوانید لیگ مختص به خود را شکل دهید. در واقع تمام تلاش سازندگان بازی Arena of Valor بر این بوده که گیمپلی این اثر را به گونهای طراحی کنند که در برابر آثار شاخص سبک موبا هیچ کم و کسری نداشته باشد. در این میان قابلیت مچ میکینگ سریع و مناسب این بازی موجب میشود تا گیمرها بتوانند تمام بخشهای یاد شده را بدون مواجه شدن با مشکل خاصی تجربه کنند.
آمار خیره کننده و حواشی عجیب و غریب بازی Arena of Valor
از میان بیش از ۷۰ میلیون کاربر فعالی که به شکل روزانه به انجام بازی Arena of Valor مشغول هستند، چیزی نزدیک به ۵۵ میلیون نفر آنها را کاربران چینی تشکیل میدهند. جالب این جا است که موفقیت و محبوبیت فرای انتظار این بازی در کشور مادری حتی دولت بسته و خودکامهی چین را نیز در مقطعی حسابی نگران کرد. به گونهای که با هدایت و چراغ سبز دولت چین، بخش اعظمی از مطبوعات و رسانههای گروهی این کشور به انجام تبلیغات منفی علیه بازی Arena of Valor (که در خانه با نام Honor of Kings شناخته میشود) پرداختند و این اثر را با انواع و اقسام مواد مخدر یا سموم کشنده مقایسه کردند.
عاقبت فشارهای مستقیم و غیر مستقیم دولت چین شرکت Tencent را بر آن داشت تا محدودیتهایی بر این بازی اعمال کند. به گونهای که هم اکنون انجام بازی Arena of Valor در کشور چین برای افراد زیر ۱۸ سال با اما و اگرهایی همراه است. به این معنی که افراد ۱۲ تا ۱۸ سال تنها دو ساعت در طول روز حق انجام این بازی را دارند و پس از به پایان رسیدن چوب خطشان، تا روز بعد دسترسی آنها به این بازی غیر فعال میشود. البته شرایط برای کودکان زیر ۱۲ سال چینی تا حدی دشوارتر است. چرا که آنها تنها یک ساعت در طول شبانه روز حق انجام این بازی را دارند و افزون بر آن از ساعت ۹ شب به بعد نیز دیگر قادر به انجام این بازی نیستند.

بازی Arena of Valor هماکنون چیزی بیش از ۲۰۰ میلیون مخاطب را گرد خود جمع کرده است و به طور روزانه بیش از ۷۰ میلیون کاربر فعال دارد. این در حالی است که پر سر و صداترین بازی موبایل تابستان گذشته یعنی بازی Pokémon Go در پرطرفدارترین و جنجالی ترین روزهای خود تنها از وجود ۴۵ میلیون کاربر فعال بهره میبرد.
با وجود تمام این محدودیتها بازی Arena of Valor هماکنون یکی از پرسودترین بازیهای جهان شناخته میشود. اثری که از زمان انتشار در سال ۲۰۱۵ میلادی تاکنون توانسته رقمی بیش از یک میلیارد دلار را عاید سازندگان خود سازد. بنابر آمارهای موجود این بازی در چارک نخست سال ۲۰۱۷ میلادی درآمدی معادل ۸۷۵ میلیون دلار را برای شرکت Tencent Games به ارمغان آورده است. این در حالی است که درآمد این بازی تنها در ماه ژوئن امسال رقمی نزدیک به ۱۵۰ میلیون دلار برآورد شده است.
معمولا برای تجربه کردن بازیهای شاخص سبک موبا در پلتفرم PC به یک ارتباط اینترنتی قدرتمند و با ثبات نیاز است. پیشنیازی که در کشور ما نمیتوان روی آن حساب چندانی باز کرد. بنابراین وجود عناوینی نظیر Arena of Valor روی پلتفرم موبایل، شاید بتواند نظر بخشی از علاقهمندان این سبک را به سوی خود جلب کند. بازی Arena of Valor سوای بخش گیمپلی از لحاظ سبک هنری و ظاهر گرافیکی نیز تا حدی به بازی League of Legends شباهت دارد. پس اگر تاکنون موفق به تجربهی این بازی آنلاین شاخص در پلتفرم PC نشدهاید، میتوانید نسخهی مینیاتوری آن را در تلفنهای هوشمند یا تبلتها نصب کنید.
بازی Arena of Valor هماکنون در قالب دو نسخهی iOS و اندروید در اختیار بازیدوستان قرار دارد. برای دانلود نسخهی اندروید این بازی میتوانید به این آدرس و برای دانلود نسخهی iOS آن نیز به این آدرس مراجعه کنید.
این مطلب به شکل اختصاصی توسط نویسندگان مجله قرمز تهیه شده است.
در صورت تمایل میتوانید با نظرات خود در بخش کامنت، ما را در بهبود کیفیت مطالب بخش بازی مجله قرمز یاری کنید.