شرکت سونی به تازگی از تکنولوژی PlayLink پرده برداری کرده است. فناوری جدیدی که برای نخستین بار در جریان برگزاری نمایشگاه E3 2017 معرفی شد و میتوان آن را یک پلتفرم بازی تازه نیز در نظر گرفت. هدف اصلی از طراحی این پلتفرم جذب مخاطبان غیر حرفهای به سمت کنسولهای خانگی و انجام بازیهای کامپیوتری توسط آنها است. برای آشنایی بیشتر با تکنولوژی PlayLink میتوانید مجله قرمز را در ادامهی این مطلب همراهی کنید.
شاید شما هم مثل بسیاری از بازیدوستان حین برقراری روابط روزانهتان با دیگران به افرادی برخورده باشید که توسط تلفن هوشمند یا تبلت خود به انجام بازیهای مختلفی مشغول هستند، اما در عین حال هیچ میانهای با کنسولهای بازی ندارند. برای این دسته از افراد در دست گرفتن کنترلر و سر و کله زدن با بازیهای پیچیدهی کنسولهای خانگی کار چندان راحتی نیست. به همین دلیل ترجیح میدهند به جای رفتن سراغ کنسولهایی نظیر پلی استیشن ۴ با گجتهای هوشمند و بازیهای ساده و غیر پیچیدهی آنها سرگرم شوند. در واقع اکثر بازیهای کنسول PS4 برای گیمرهای حرفهای طراحی شده است و گیمرهای آماتور قادر به برقراری ارتباط با آنها نیستند. بر همین اساس سران شرکت سونی تصمیم به طراحی تکنولوژی PlayLink گرفتهاند تا بتوانند نظر این دسته از افراد را هم همانند گیمرهای حرفهای به سمت خود جلب کنند.
ماهیت تکنولوژی PlayLink
همانگونه که علاقهمندان به انجام بازیهای واقعیت مجازی برای اجرای این عناوین توسط هدست PlayStation VR نیاز به استفاده از کنسول PS4 دارند، برای اجرای بازیهای مبتنی بر تکنولوژی PlayLink نیز باید از توان سختافزاری کنسول پلی استیشن ۴ استفاده کرد. با این تفاوت که برای اجرای بازیهای مبتنی بر تکنولوژی PlayLink توسط کنسول PS4 هیچ نیازی به استفاده از ابزار واسطهای نظیر PlayStation VR نخواهد بود. به بیان سادهتر اگر شما تبلت یا تلفن هوشمندی در اختیار داشته باشید، نیاز به استفاده از ابزار دیگری نخواهید داشت و بدون صرف هیچ هزینهی اضافهای قادر به اجرای بازیهای مبتنی بر تکنولوژی PlayLink در کنسول PS4 خود خواهید بود.
در واقع نحوهی اجرای بازیهایی که بر اساس تکنولوژی PlayLink ساخته شدهاند، تفاوت چندانی با اجرای عناوین معمولی توسط کنسول پلی استیشن ۴ ندارد. به این معنی که شما بازی مورد نظر را توسط کنسول PS4 خود اجرا کرده و از طریق صفحهی تلویزیون به تعامل با آن میپردازید. با این تفاوت که برای اجرای بازیهای مبتنی بر تکنولوژی PlayLink نیازی به استفاده از کنترلر اختصاصی پلی استیشن ۴ یا همان Dual Shock 4 نخواهد بود و این کار از طریق تلفن همراه یا تبلت گیمر انجام میشود. در واقع با استفاده از تکنولوژی PlayLink شما میتوانید کنسول PS4 خود را به کمک تلفن هوشمند یا تبلت به یک کنسول WiiU یا نینتندو سوییچ تبدیل کنید.
ناگفته پیدا است که بازیهای ساخته شده بر اساس تکنولوژی PlayLink عناوینی کژوال به شمار میروند. بازیهای سادهای به دور از پیچیدگیهای معمول و دشواریهای لازم برای یادگیری که از ساختار گروهی و دورهمی برخوردارند و انجام آنها بدون هیچ مشکل خاصی برای افراد مختلف در سنین گوناگون امکانپذیر خواهد بود. علاوه بر آن به منظور هرچه جذابتر جلوه دادن گیمپلی این بازیها، از امکانات مختلف تلفنهای هوشمند برای طراحی آنها استفاده خواهد شد. امکاناتی نظیر قابلیتهای حسی حرکتی یا بهرهگیری از دوربین جلو و عقب این ابزارها که در نخستین بازیهای طراحی شده برای تکنولوژی PlayLink نیز قابل مشاهده است. در واقع بازیهای مبتنی بر تکنولوژی PlayLink شکل تازهای از همان عناوینی هستند که پیش از این نمونههای مشابه با آنها را در تلفنهای هوشمند و کنسولهای دستی (به خصوص کنسولهای دستی نینتندو) فراوان دیدهایم.
با این حال وجه تمایز این بازیها با سایر عناوین مشابه، امکان تجربهی گروهی آنها همراه با سایر اعضای خانواده در اتاق نشیمن خواهد بود. به این ترتیب کنسول پلی استیشن ۴ گیمرها به ابزاری تبدیل میشود که تمام ساکنان یک خانه (اعم از گیمر و غیر گیمر) با هر سن و سالی امکان سرگرم شدن توسط آن را در کنار یکدیگر خواهند داشت. خصلتی که کنسول انحصاری سونی پیش از این چندان از آن بهرهمند نبود.
بازیهای مبتنی بر تکنولوژی PlayLink
یکی دیگر از تفاوتهای موجود میان بازیهای مبتنی بر تکنولوژی PlayLink با عناوین معمولی کنسول پلی استیشن ۴ قیمت پایینتر این بازیها نسبت به عناوین معمولی است. در واقع بازیهای جدید مبتنی بر تکنولوژی PlayLink با قیمت ۱۹ یورو به بازار عرضه میشوند. این در حالی است که بازیهای عادی کنسول انحصاری سونی هم اکنون با قیمتی نزدیک به ۶۰ یورو در بازار وجود دارند.
در این میان شرکت سونی قرار است گام نخست عرضهی بازیهای مبتنی بر تکنولوژی PlayLink را با انتشار ۵ بازی مختلف آغاز کند. عناوینی که در بخش انتهایی متن پیش رو به طور خلاصه آنها را از نظر خواهیم گذراند. بد نیست به این نکته هم اشاره کنیم که تمام این بازیها توسط استودیوهای داخلی سونی طراحی شدهاند. با این حال سران شرکت سونی در پی آن هستند که با جلب نظر شرکتهای بازیسازی ثالث، آنها را نسبت به ساخت عناوین جدید مبتنی بر تکنولوژی PlayLink تشویق کنند. اقدامی که با توجه به هزینهی نه چندان بالای تولید عناوین مبتنی بر این تکنولوژی احتمالا نتیجهبخش خواهد بود.
به هر حال با ظهور و حضور رقیب قدرتمندی نظیر Xbox One X در میدان رقابت، شرکت سونی باید سهم بیشتری از بازار بازیهای کامپیوتری را به خود اختصاص دهد. بر همین اساس، با توجه به فراگیر شدن انجام بازیهای ساده در میان کاربران تلفنهای هوشمند و همچنین محبوبیت روزافزون تجربهی عناوین گروهی در شبکههای اجتماعی، شرکت سونی گیمرهای آماتور و غیر حرفهای را به عنوان مخاطبان جدید خود در نظر گرفته است. افرادی که در حال حاضر روی پلتفرمهای همراه حضور دارند و به کمک استفاده از تکنولوژی PlayLink میتوان آنها را همراه با ابزارهای هوشمندشان به سمت کنسول PS4 کشاند. با این حال پس از به بازار آمدن بازیهای مبتنی بر تکنولوژی PlayLink، بیش از شرکت مایکروسافت این شرکت نینتندو است که باید احساس خطر کند. چرا که مخاطبان هدف تکنولوژی PlayLink افرادی هستند که پیش از ظهور تلفنهای هوشمند خود را با سرگرمیهای طراحی شده توسط نینتندو سرگرم میکردند.
بازی That’s You برای تکنولوژی PlayLink
تکنولوژی PlayLink کار خود در کنسول PS4 را با بازی That’s You آغاز خواهد کرد. اثری که ساختاری شبیه به مسابقه دارد و پنج نفر به شکل همزمان قادر به انجام آن خواهند بود. این مسابقه از فضایی آمیخته به شوخی و طنز برخوردار است و چیزی نزدیک به ۱۰۰۰ پرسش مختلف در آن وجود دارد که بازیکنان را به چالش خواهد کشید. در این میان بازیکنان میتوانند پیش از شروع مسابقه با استفاده از دوربین سلفی تلفن هوشمند خود تصاویرشان را به محیط این اثر وارد کرده و پس از ویرایش یا رنگآمیزی آنها برای پاسخ به پرسشها و همچنین تعامل با چالشهای عملی موجود در محیط بازی آماده شوند. در مجموع شاید بتوان بازی That’s You را اثری ملهم از بازی قدیمی و معروف Truth or Dare قلمداد کرد که شکلی کاریکاتور گونه به خود گرفته است.
بازی That’s You در تاریخ چهارم ژوئیهی امسال منتشر میشود و به شکل رایگان در شبکهی اختصاصی پلی استیشن یا PSN قرار خواهد گرفت. البته تنها آن دسته از کاربران PSN که دارای حساب پلاس این شبکه هستند قادر به دریافت رایگان این بازی خواهند بود. بر اساس تایید شرکت سونی، بازی That’s You احتمالا در تمام طول تابستان امسال از طریق حساب پلاس شبکهی PSN در دسترس بازیدوستان خواهد بود تا آنها را با ویژگیهای مهم تکنولوژی PlayLink آشنا کند.
بازی Knowledge is Power برای تکنولوژی PlayLink
این بازی شاید بیش از بازی That’s You به یک مسابقه شبیه باشد. مسابقهای که حتی از یک مجری ویژه نیز بهره میبرد. در این بازی امکان حضور دو تا هفت شرکت کننده مهیا خواهد بود که میتوانند سرعت عمل خود در پاسخ به پرسشهای به ظاهر ساده و بی اهمیت را به رخ رقیبان بکشند.
بازی SingStar Celebration برای تکنولوژی PlayLink
نمونههای مشابه با بازی بازی SingStar Celebration تا کنون فراوان برای پلتفرمهای مختلف عرضه شدهاند. به عنوان مثال میتوان به بازی Beat City برای کنسول دستی Nintendo DS اشاره کرد. بازی SingStar Celebration هم کم و بیش از همان سبک و سیاق پیروی میکند. با این تفاوت که در طول تجربهی این بازی هدف اصلی شما به جای دنبال کردن موسیقی و حفظ ریتم آن، اجرای درست آهنگ خواهد بود. مسلما ترکیب شدن تلفن هوشمند و صفحهی تلویزیون برای تعامل با محیط این بازی، تجربهی جالبتری از آن را در اختیار بازیکنان قرار خواهد داد.
خصوصا اینکه برای تجربهی بازی SingStar Celebration نیازی به استفاده از میکروفون نخواهد بود. در واقع شما میتوانید با نصب اپلیکیشن اختصاصی این بازی روی تلفن هوشمند یا تبلت خود بدون نیاز به میکروفون به اجرای این اثر بپردازید. به هر حال با توجه به این نکته که بازی SingStar Celebration هم به صورت تکنفره و هم به شکل گروهی (تا سقف هشت نفر) قابل انجام است، میتوان انتظار رقم خوردن لحظات جالبی را هنگام تجربهی آن در اتاق نشیمن داشت. به عنوان مثال یکی از اعضای خانواده میتواند ترانهای را به خندهدارترین شکل ممکن اجرا کند و دیگری در حالی که لباس کودکان پنج ساله را بر تن کرده به او بگوید: شما با اجرای این آهنگ داری پیام غلط به مردم میدی، ولی رنگ صدات رو دوست دارم!
بازی Frantic برای تکنولوژی PlayLink
بازی Frantic اثری است مشتمل بر تعدادی مینیگیم که علاوه بر حالت تک نفره به شکل گروهی نیز قابل انجام است و تا سقف چهار بازیکن میتوانند در اجرای آن مشارکت کنند. برخلاف سایر عناوین مبتنی بر تکنولوژی PlayLink که در سطور پیشین متن پیش رو به آنها اشاره شد، بازی Frantic به جای آن که حالتی رقابتی داشته باشد بیشتر بر پایه همکاری تیمی و مشارکت گروهی استوار است. از همین رو شاید نسبت به عناوین یاد شده از خصلت درگیرکنندگی بیشتری برخوردار باشد.
بازی Hidden Agenda برای تکنولوژی PlayLink
در میان آثار معرفی شده بر اساس تکنولوژی PlayLink شاید تنها بازی Hidden Agenda باشد که بتواند علاوه بر گیمرهای آماتور توجه گیمرهای حرفهای را هم به سمت خود جلب کند. این بازی اثری است داستان محور با ساختار سینمایی که زیر و بم آن بیش از هر چیز بازیدوستان را به یاد عناوین اخیر شرکت تلتیل یا آثار دیوید کیج میاندازد. با این حال نقطه تمایز بازی Hidden Agenda با سایر عناوین مشابه این است که بیش از یک نفر میتواند در داستان بازی دخیل باشد و بر آن تاثیر بگذارد. به هر حال مسلما در آیندهای نزدیک تعداد عناوین ساخته شده بر اساس تکنولوژی PlayLink بیش از انگشتان یک دست خواهد بود.
منبع: ۹to5mac (همراه با تحلیل، تالیف و ویرایش اختصاصی نویسندگان و مترجمان مجله قرمز)
در صورت تمایل میتوانید با نظرات خود در بخش کامنت، ما را در بهبود کیفیت مطالب بخش بازی مجله قرمز یاری کنید.