بازی Extinction از جمله آثار جدید دنیای بازیهای کامپیوتری است که امکان ملاقات با آن در آیندهای نزدیک برای بازیدوستان فراهم خواهد شد. بسیاری از کسانی که به علت کم نام و نشان بودن بازی Extinction با آن بیگانه بودند، در جریان برگزاری نمایشگاه E3 2017 توانستند برای نخستین بار نمایشی از گیمپلی این بازی را مشاهده کنند. ما نیز در مطلب پیش رو به زیر و بم این اثر خواهیم پرداخت. پس در صورت تمایل میتوانید مجله قرمز را در ادامهی این مطلب همراهی کنید.
بازی Extinction در نگاه نخست بیش از هر اثر دیگری به بازی ماندگار سایه کلوسوس (Shadow of the Colossus) شباهت دارد. با این حال از برخی جهات نیز میتوان این بازی را با بازی حمله به تایتانها (Attack of the Titans) مقایسه کرد. بنابراین در مجموع میتوان بازی جدید استودیو آیرون گلکسی که وظیفهی انتشار آن را استودیو ماکزیمم گیمز بر عهده دارد، تلفیقی از دو بازی مذکور قلمداد کرد.
داستان بازی Extinction
هستهی اصلی داستان در بازی Extinction بسیار به روایت مشابه در بازی (و انیمه) حمله به تایتانها شباهت دارد. به این معنی که در اینجا نیز همانند اثر یاد شده، شاهد حملهی غولهای چندصد متری به دنیای انسانها هستیم. موجودات وحشی و خشمگینی که با نام راونی (Ravenni) شناخته میشوند و کمر به نابودی کامل نسل بشر بستهاند. در این میان تنها کورسوی امید انسانها برای بقا در این شرایط نابرابر و مقابله با حملات بیپایان غولها به شهرها و روستاهای محل سکونتشان، معدود مبارزانی هستند که توان از میان برداشتن این موجودات عظیمالجثه را دارند.
قهرمان داستان بازی Extinction یعنی اویل (Avil) نیز یکی از همین مبارزان است. فردی که وظیفه دارد از شهر خود و مردم ساکن در آن در برابر هجوم افسار گسیختهی راونیها محافظت کند. به این ترتیب میتوان گفت که داستان بازی Extinction به هیچ وجه از آن رمز و راز و تم تاریک داستان بازی سایه کلوسوس برخوردار نیست و شکل کاملا فانتزی آن در بهترین حالت ممکن داستان بازی حمله به تایتانها را به یاد میآورد. به این ترتیب آنچه از هم اکنون میتوان مدعی آن بود این است که داستان بازی Extinction به احتمال فراوان نقطه قوت اصلی این بازی به شمار نخواهد رفت و این مهم را باید در گیمپلی بازی Extinction جستجو کرد.
گیمپلی بازی Extinction
بازی Extinction از مراحل مختلفی تشکیل شده است که هدف اصلی هر کدام از آنها کشتن یک غول بی شاخ و دم خواهد بود. غولهای حاضر در این بازی موجودات دو پایی هستند که بخشهای مهم بدنشان از زره پوشیده شده است. در واقع همان گونه که در بازی سایه کلوسوس شما ناگزیر از ضربه زدن پیاپی به نقاط حساس و چندگانهی تعیین شده در بدن هیولاها برای از پا درآوردن آنها بودید، در بازی Extinction نیز عملیات مشابهی را در پیش خواهید داشت. با این تفاوت که چنین فرآیندی در قالب از کار انداختن زره بدن غولها تعریف میشود و تعداد و نوع ضربه زدن به آنها نیز متفاوت خواهد بود.
با توجه به ایستادن غولها روی دو پا، مسلما نخستین نقطهی حساس بدن آنها پاهایشان خواهد بود. پاهایی که معمولا از ناحیه مچ توسط زره محافظت میشوند. به این ترتیب نخستین گام اساسی در راه سر به نیست کردن یک راونی خشمگین از بین بردن زره محافظ پای او توسط ضربات شمشیر خواهد بود. البته شمشیر قهرمان داستان این بازی یعنی اویل به خودی خود قادر به از کار انداختن زره پولادین غولها نیست و برای این کار نیاز به بهرهمندی از پیشزمینههایی دارد.
به بیان دقیقتر افزایش قدرت شمشیر شما بستگی مستقیمی به نابودی نوچههای این غولها خواهد داشت. موجوداتی که کم و بیش هم قد و قوارهی خودتان هستند و در طول محیط شهر پراکنده شدهاند. اینجاست که پای انجام مراحل جانبی و تکمیل اهداف فرعی این بازی به میان میآید. اهدافی نظیر محافظت از یک نقطهی خاص شهر یا نجات گروهی از ساکنان بیدفاع آن از چنگ موجودات درندهای که قصد جانشان را کردهاند. به کمک انجام این مراحل و از بین بردن خادمان غولها شما میتوانید تواناییهای جادویی شمشیر خود را افزایش داده و زره محکم غولها را به راحتی از بین ببرید.

مبارزه با دشمنان عادی در بازی Extinction تا حدی شبیه به مبارزات مجموعه بازیهای God of War دنبال میشود.
شاید بتوان جالبترین نکتهی موجود در گیمپلی بازی Extinction را امکان بریدن دست و پای غولها دانست که با از بین رفتن زره محافظ آنها امکانپذیر خواهد بود. این قابلیت به شما اجازه میدهد که بتوانید راه خود را به سمت سر این جانوران وحشی باز کنید. در واقع تنها با بریدن سر غولها (آن هم فقط به شکل بیخ تا بیخ) است که میتوان آنها را برای همیشه نابود کرد.
حتی دست و پای بریدهی آنها نیز پس از گذشت چند دقیقه دوباره به حالت عادی باز میگردد. پس با قطع کردن آنها نمیتوان انتظار داشت که این موجودات سخت جان برای همیشه از پا در بیایند (چیزی شبیه به حالت مشابه در بازی حمله به تایتانها). بنابراین پس از قطع دست و پای غولها تنها برای مدت زمان محدودی فرصت دارید که راه خود را به سمت سر آنها هموار کنید. چرا که این موجودات غولپیکر پس از سبز شدن دوباره و مارمولکوار اندامهای حیاتیشان دوباره عزم خود را برای نابودی شما جزم خواهند کرد.
از جمله ویژگیهای دیگری که میتواند به مبارزه با غولها در بازی Extinction عمق ببخشد، تخریب پذیری بسیار بالای محیط است. تقریبا تمام ساختمانهای موجود در شهرهای بازی Extinction قابل تخریب هستند و این موضوع میتواند محاسبات شما را هنگام مبارزه با غولها بر هم بزند. به این دلیل که قابلیت راه رفتن روی دیوار یا بالا رفتن از ساختمانها از جمله قابلیتهای مهمی است که قهرمان داستان بازی Extinction از آن بهره میبرد. بنابراین اگر ساختمانهای موجود در محیط توسط غولها فرو بریزند، دیگر مکان بلندی برای بالا رفتن و حمله به آنها وجود نخواهد داشت. امری که میتواند منجر به تغییر استراتژی مبارزات و دگرگونی گیمپلی این بازی شود.
در کنار دیوار نوردی، قابلیتهایی نظیر پرش دوگانه و حرکت سریع در آسمان نیز جزو قابلیتهای اصلی اَویل محسوب میشود. علاوه بر آن او از چنگکی مشابه با چنگک بتمن در مجموعه بازیهای Batman Arkham نیز بهره میبرد که به کمک آن قادر به جابجا شدن میان ساختمانها خواهد بود. هنگام استفاده از این چنگک قهرمان ما وارد حالت اسلو موشن میشود تا بهتر بتواند برای انجام حرکت بعدی خود تصمیم بگیرد. ترکیب این قابلیتها با یکدیگر میتواند بازی Extinction را از دچار شدن به آفت تکرار باز دارد.
گذشته از موارد یاد شده، عامل دیگری که میتواند از تکراری شدن گیمپلی بازی Extinction جلوگیری به عمل آورد، قدرتمندتر شدن تدریجی غولها در طول مراحل مختلف این بازی خواهد بود. به این معنی که با پیشروی در طول مراحل این اثر، غولهای حاضر در مراحل مذکور از زرههای محکمتر، سلاحهای برندهتر و حرکات سریعتری نسبت به قبل برخوردار خواهند شد. از همین رو مبارزه با آنها مرحله به مرحله دشوارتر و پر چالشتر میشد. در هر حال میتوان نکات مثبت فراوانی را در گیمپلی بازی Extinction مشاهده کرد که در صورت استفادهی مناسب از آنها و جا افتادن درستشان در زیر و بم این بازی، میتوانند به نقط قوت اصلی این اثر تبدیل شوند.
در پایان باید به این نکته اشاره کرد که بازی Extinction قرار است در سال ۲۰۱۸ میلادی برای سه پلتفرم PC، PS4 و Xbox One منتشر شود. با این حال هنوز تاریخ دقیقی از سوی سازندگان این اثر برای عرضهی آن به بازار مشخص نشده است.
منبع: آرکید سوشی (مطلبی که از نظر گذراندید تحلیل اختصاصی نویسندگان و مترجمان مجله قرمز بود از مقالهای که در منبع یاد شده به نگارش در آمده است)
در صورت تمایل میتوانید با نظرات خود در بخش کامنت، ما را در بهبود کیفیت مطالب بخش بازی مجله قرمز یاری کنید.