بازی Hunt Showdown جدیدترین محصول ساخته شده توسط شرکت نام آشنای کرایتک به شمار میرود. شرکتی که بیش از هر اثر دیگری با بازی کرایسیس شناخته میشود. علاقهمندان دنیای بازیهای کامپیوتری تنها مدت کوتاهی است که با بازی Hunt Showdown آشنا شدهاند. در این میان شاید عدهای هنوز نام ساختهی جدید کرایتک را نشنیده باشند. از همین رو در مطلب پیش رو نگاهی به زیر و بم این بازی خواهیم داشت تا از برخی جزئیات ریز آن بیشتر آگاه شویم. پس پیشنهاد میکنیم که با ما همراه باشید.
فرآیند ساخت بازی Hunt Showdown اندکی پس از ورشکستگی شرکت THQ آغاز شد. یعنی تنها مدت کوتاهی پس از آنکه به داراییهای این شرکت قدیمی بازیسازی چوب حراج خورد و هر کدام از فرنچایزهایش به چنگ یکی از رقبا افتاد. سهم کرایتک از این فعل و انفعال تنها به دست آوردن حق امتیاز بازی Homefront بود که آن را هم مدتی بعد به دلیل بیکفایتی مدیران و عدم برنامهریزی درست و اصولی آنها برای آینده (که خصیصهی اصلی مدیران کرایتک و شخص شخیص چوات یرلی به شمار میرود) از دست داد. البته کرایتک قصد داشت حق امتیاز مجموعه بازیهای دارکسایدرز را هم در اختیار بگیرد. اما به علت فرصتسوزی و عدم تحلیل درست شرایط، امتیاز این مجموعه در کنار سایر آیپیهای بیصاحب و بیخواهان THQ به دست شرکت بیکفایت دیگری به نام نوردیکگیمز افتاد.
چگونگی ساخت بازی Hunt Showdown
با این حال شرکت کرایتک اکثر سازندگان سری دارکسایدرز یعنی اعضای استودیو Vigil Games را زیر پرچم خود آورد و آنها را در شعبهی تازه تاسیس کرایتک امریکا سازمان داد. نخستین بازی این شعبهی تازه تاسیس اثری به نام Hunt Horrors of the Gilded Age بود که بر طبق قرار قبلی با الهام از نسخهی کنسل شدهی مجموعهی دارکسایدرز ساخته میشد. اعضای استودیو Vigil Games قرار بود قابلیت همکاری چهار نفره را به گیمپلی نسخهی جدید بازی دارکسایدرز بیافزایند و هر چهار سوار آخرالزمان را کنار یکدیگر به داستان این اثر بیاورند.
اما پس از منحل شدن استودیو Vigil Games و از دست رفتن حق امتیاز مجموعه بازیهای دارکسایدرز، تمام برنامههای سازندگان دارکسایدرز به هم ریخت و آنها در عوض تصمیم گرفتند این پروژه را در قالب بازی Hunt Horrors of the Gilded Age ادامه دهند. به این ترتیب دنیای خیالی دارکسایدرز جای خود را به دنیای واقعیتری در روزهای پایانی قرن نوزدهم میلادی داد و چهار سوار آخرالزمان به یک مشت شکارچی مزد بگیر تبدیل شدند. با این حال فرآیند ساخت این بازی به دلیل مشکلات مالی فراوان به جایی نرسید و پس از ورشکستگی شعبههای خارج از آلمان شرکت کرایتک، نه تنها مراحل تولید بازی Hunt معلق شد، بلکه حق امتیاز بازی Homefront نیز از دستان رئیس این شرکت یعنی چوات یرلی پرید.
البته فرآیند ساخت بازی جدید کرایتک پس از مدتی در شعبهی فرانکفورت این شرکت ادامه یافت. اما در عین حال تغییراتی در محتوای این اثر و شمایل کلی دنیای آن ایجاد شد و با اعمال برخی تغییرات در چگونگی فرآیند انتشار این عنوان، نام آن نیز به بازی Hunt Showdown تغییر یافت.
ماهیت بازی Hunt Showdown
بازی Hunt Showdown یک شوتر اول شخص گروهی است که در گیمپلی آن میتوان ترکیب بسیاری از ویژگیهای شناخته شده و امتحان پس دادهی عناوین مطرح شوتر آنلاین با یکدیگر را نظارهگر بود. در واقع بازی Hunt Showdown را میتوان تلفیقی از گیمپلی عناوینی نظیر Evolve، The Division و Left 4 Dead نامید که با موتور اختصاصی شرکت کرایتک یعنی کرای انجین جان گرفته و تجربهای جدید و منحصر به فرد را شکل داده است.
دنیای بازی Hunt Showdown
در بازی Hunt Showdown شما در نقش یک شکارچی کارکشته ظاهر خواهید شد. اما نه یک شکارچی معمولی که تنها به دنبال از پا درآوردن جانورانی نظیر خرس، پلنگ یا گوزن است. شکارچیان بازی Hunt Showdown همگی عضو گروهی مخفی هستند که به شکل پنهانی برای نابودی موجودات شیطانی تلاش میکند. اگرچه با نابودی این موجودات شما دستمزد بسیار بالایی دریافت خواهید کرد، اما به همان نسبت باید با خطرات هولناکتری در دنیای این بازی دست و پنجه نرم کنید. خطراتی نظیر رویارویی با موجودات اهریمنی، دشمنان نفرین شده و شکارچیان گروه رقیب که برای از بین بردن موجودات مذکور و دریافت دستمزد گرانبهای آنها حاضرند خون هر جنبندهای را بریزند.
با توجه به نمایشهای بازی Hunt Showdown به نظر میرسد که فرآیند شکار (کار اصلی گیمرها در این بازی) همواره در تاریکی شب رخ میدهد. امری که موجب تزریق هر چه بیشتر عنصر وحشت به اتمسفر و فضای این بازی میشود. از سوی دیگر دشمنان حاضر در محیط بازی Hunt Showdown نیز به گونهای طراحی شدهاند که حال و هوای عناوین ترسناک بسیار بیش از پیش در این اثر حس شود.
گیمپلی بازی Hunt Showdown
بازی Hunt Showdown گیمرها را در قالب پنج گروه دو نفره به مصاف یکدیگر میفرستد. در حالی که تمام اعضای حاضر در این پنج گروه یک هدف مشترک دارند و آن هم چیزی جز یافتن هیولای پنهان در نقشه و نابودی آن نیست. البته انجام این هدف کار چندان راحتی نخواهد بود. دلیل اصلی آن هم موجودات ریز و درشتی هستند که در طول نقشهی بازی پراکندهاند و مانع از انجام درست این هدف خواهند شد. در واقع گیمپلی بازی Hunt Showdown به ترتیبی طراحی شده است که شما در طول نقشه، علاوه بر سایر گیمرها با موجودات متعددی روبرو میشوید که کنترل آنها را هوش مصنوعی بازی بر عهده دارد.
این رویاروییها در مجموع از سه فاز مختلف تشکیل شده است. در فاز نخست شما و دیگر همتیمی خود در بازی Hunt Showdown در کنار سایر گروههای شکارچی باید به کند و کاو در نقشه بپردازید تا در عین رویارویی با موجودات مزاحمی که هرازگاه سر راهتان سبز میشوند، مکان پنهان شدن هدف اصلی خود یا همان هیولای کذایی را بیابید. هیولایی که در تازهترین نمایش بازی Hunt Showdown یک عنکبوت غولپیکر بود.
البته شما برای یافتن هدف اصلی خود یا همان هیولا هیچ اجباری برای روبرو شدن یا درگیری با سایر موجودات حاضر در نقشه نخواهید داشت. در واقع ساختار منعطف گیمپلی بازی Hunt Showdown به شما این اجازه را میدهد که علاوه بر تهاجم و رویارویی مستقیم بتوانید استراتژیهای مخفیکاری را نیز برگزیده و از بروز درگیریهای رودررو (جز موارد لازم) پرهیز کنید.
با یافتن هیولا فاز دوم بازی Hunt Showdown آغاز میشود. هدف اصلی در این فاز از بین بردن هیولا و دریافت پاداش شکار آن خواهد بود. پس از انجام این کار بلافاصله فاز سوم بازی Hunt Showdown آغاز میشود. با از بین بردن هیولا، محل استقرار شکارچیان آن روی نقشهی بازی آشکار میشود. به این ترتیب سایر شکارچیان حاضر در نقشه سعی میکنند با حرکت به سمت محل مورد نظر شانس خود را برای از بین بردن شکارچیان پیروز و ربودن جایزهی کلانی که از راه شکار هیولا به دست آوردهاند، امتحان کنند. امری که میتواند به درگیریهای وسیع چند جانبه منجر شود و بر شور و هیجان هر چه بیشتر این بازی بیافزاید.
فاز نخست بازی Hunt Showdown و ریارویی شکارچیان با دشمنان ریز و درشت حاضر در نقشه بیش از هر چیز به درگیریهای مشابه با بازی Left 4 Dead شباهت دارد. شکار هیولای مورد نظر و دست و پنجه نرم کردن با گیمپلی خاص و متفاوت فاز دوم این بازی نیز بیاختیار گیمرها را به یاد بازی Evolve میاندازد. اما فاز سوم بازی Hunt Showdown در مجموع ترکیبی از بخش دارک زون بازی The Division و بخشهای دفاع از مقر عناوینی نظیر Overwatch جلوه میکند. به این ترتیب سازندگان بازی Hunt Showdown با تلفیق بخشهای جذاب عناوین مطرح چند نفره در یکدیگر سعی کردهاند معجون تازهای بیافرینند که قابلیت جذب بسیاری از گیمرهای علاقهمند به عناوین شوتر گروهی را داشته باشد.
البته بقا در دنیای بازی Hunt Showdown کار چندان راحتی نیست و تنها شکارچیان کارکشته از پس آن بر میآیند. با کشته شدن در حین درگیریهای رودر رو شما هر آنچه در چنته دارید (اعم از ساز و برگ، جوایز حاصل از شکار هیولاها و آیتمهای به دست آمده از محیط بازی) را از دست خواهید داد. به همین دلیل پیش از آغاز بازی و ورود به نقشه باید به کمک ساز و برگی که در اختیار دارید خود را حسابی برای مقابله با دشمنان ریز و درشت حاضر در محیط آماده کنید. البته بازی Hunt Showdown از سیستمی به نام Bloodline بهره میگیرد که به گیمرها این اجازه را میدهد تا با نگه داشتن امتیاز تجربهی شکارچی پیشین، نسبت به انتخاب یک شکارچی تازه با تراز بالاتری اقدام کنند.
در زمانی که مراحل ساخت بازی Hunt Showdown (با نام قبلی خود) در اختیار اعضای سابق استودیو Vigil Games قرار داشت، این بازی قرار بود اثری F2P باشد که برای سه پلتفرم PC، PS4 و Xbox One عرضه میشود. اما در حال حاضر تنها سخن از پلتفرم PC به میان میآید. این در حالی است که هنوز تاریخ انتشار بازی Hunt Showdown نیز به طور دقیق مشخص نیست. با این حال گفته میشود که این بازی احتمالا تا پایان سال ۲۰۱۸ میلادی در اختیار بازیدوستان قرار خواهد گرفت. به هر حال نخستین نگاه به بازی Hunt: Showdown نوید ملاقات با یک بازی چند نفرهی خوب و درگیرکننده را در آیندهای نزدیک میدهد. باید منتظرماند و دید اعضای شرکت کرایتک در نسخهی نهایی این بازی چه حرفهای تازهای برای گفتن خواهند داشت.
منبع: وبسایت رسمی بازی Hunt (همراه با تحلیل، تالیف و ویرایش اختصاصی نویسندگان و مترجمان مجله قرمز)
در صورت تمایل میتوانید با نظرات خود در بخش کامنت، ما را در بهبود کیفیت مطالب بخش بازی مجله قرمز یاری کنید.