سرویس Jump از جمله پدیدههای نوظهوری است که به زودی بازیدوستان را به کمک بهرهمندی از شیوههای تازه با بخش خاصی از دنیای بازیهای کامپیوتری آشنا خواهد کرد. بخشی که هماکنون به دلیل عدم بهرهمندی از تبلیغات گسترده، مورد غفلت بسیاری از گیمرها قرار گرفته است. برای آشنایی با سرویس Jump و ویژگیهای خاص آن میتوانید در ادامهی مطلب پیش رو با مجله قرمز همراه باشید.
شاید بتوان سرویس Jump را از برخی جهات به شبکهی استیم شرکت ولو شبیه دانست. البته تفاوتهای فراوانی هم میان این دو سرویس وجود دارد که در ادامه میتوانیم آنها را به اتفاق یکدیگر از نظر بگذرانیم.
سرویس Jump چیست؟
سرویس Jump سرویس جدیدی مبتنی بر ساخت اکانت است که کاربران برای استفاده از خدمات موجود در آن باید مبلغی معادل ۱۰ دلار را به شکل ماهیانه پرداخت کنند. با پرداخت مبلغ مذکور گیمرها از این امکان برخوردار خواهند بود تا به شکل نامحدودی به آرشیو موجود در این سرویس جدید دسترسی داشته باشند. در واقع برخلاف شبکهی استیم که برای بهرهمندی از عناوین موجود در آن (بازیهای غیر رایگان) باید به شکل جداگانه پول پرداخت کرد، در سرویس Jump تنها با پرداخت مبلغ ماهانهای که به آن اشاره شد میتوان به تمام آرشیو موجود دسترسی داشت.
علاوه بر این تفاوت بسیار مهم، دومین تفاوت سرویس Jump با شبکهی استیم در تمرکز این شبکه بر عرضهی عناوین مستقل مشاهده میشود. به بیان دقیقتر در سرویس Jump تنها بازیهایی که توسط سازندگان و ناشران مستقل تولید شدهاند در دسترس گیمرها قرار خواهد داشت. امری که موجب میشود گیمرها بتوانند بدون حواسپرتی با بهترین عناوین مستقل جهان آشنا شده و به انجام آنها بپردازند.
البته گیمرهای علاقهمند به عناوین مستقل، در شبکهی استیم نیز میتوانند برخی از بازیهای مورد نظر خود را جستجو کنند. با این تفاوت که ناشران بزرگ نیز مجاز به انتشار عناوین خود در این شبکهی اختصاصی هستند. به عنوان مثال هنگامی که بازی بزرگی نظیر GTA 5 در شبکهی استیم منتشر میشود، دیگر هوش و حواس کمتر کسی به عناوین گمنام و ناشناختهی موجود در این شبکه خواهد بود و این بازیها حتی اگر همزمان با بازی GTA 5 منتشر شده باشند هم به راحتی زیر سایهی آن گم شده و خیلی زود فراموش میشوند. اما تمرکز سرویس Jump تنها بر انتشار عناوین مستقل قرار دارد و این امر موجب میشود تا تمامی عناوین مذکور بتوانند به یک اندازه دیده شوند.
سرویس Jump شبکهی Netflix گیمرها
طراحان سرویس Jump لقب Netflix گیمرها را برای این شبکه و خدماتی که در اختیار بازیدوستان قرار خواهند داد انتخاب کردهاند. به این دلیل که سرویس Jump قرار است از ساختاری مشابه با شبکهی Netflix و حتی سرویس Spotify برخوردار باشد. به این معنی که در عین دسترسی همزمان کاربران به تمام عناوین موجود در سرویس Jump، آنها میتوانند مواردی نظیر بازیهای جدید اضافه شده به سرویس یا عناوینی که تازه بهروز رسانی شده و محتویات اضافه دریافت کردهاند را به آسانی مشاهده نمایند.
علاوه بر آن باید به این نکته هم اشاره کرد که بازیهای موجود در سرویس Jump به طور منظم در دستهبندیهای جداگانهای طبقهبندی خواهند شد. به عنوان مثال گیمرها از این امکان برخوردار خواهند بود که بازیهای مستقل مد نظر خود را بر اساس پارامترهایی نظیر سبک، جدول ردهبندی، اچیومنت، قابلیت مچ میکینگ، قابلیت ذخیرهسازی مبتنی بر کلاود، قابلیت چند نفره و سایر موارد مشابه جستجو کرده و آنها را به سادگی بیابند. همچنین بنابر ادعای طراحان سرویس Jump بازیهای موجود در این سرویس از شانس یکسانی برای دیده شدن برخوردار خواهند بود. به این معنی که گذشت چندین ماه از زمان انتشار یک بازی مستقل خاص موجب نمیشود که آن بازی در این سرویس فراموش شود و از دید کاربران جامپ پنهان بماند.
تجربهی سریع بازیها با سرویس Jump
از دیگر قابلیتهای مهم موجود در سرویس Jump میتوان به نحوهی متفاوت اجرای بازیهای تحت این سرویس اشاره کرد. در واقع کاربران سرویس Jump برای اجرای بازیهای موجود در آرشیو این شبکه مجبور به دانلود کامل آنها نیستند. بلکه در این سرویس جدید تنها اطلاعات مورد نیاز برای اجرای یک بازی خاص روی کامپیوتر کاربر ثبت میشود و اجرای باقی اطلاعات مربوط به آن تحت وب انجام خواهد گرفت. به این ترتیب کاربران سرویس Jump با دردسرهای رایج مربوط به دانلود و نصب بازیها، پیش از اجرای آنها، در شبکههای مشابه مواجه نخواهند بود.
گسترهی پلتفرمی سرویس Jump
بنابر ادعای طراحان سرویس Jump به طور متوسط هر ماه ده بازی جدید به آرشیو این سرویس اضافه میشود. عناوین مستقلی که همگی آنها زیر شاخههای پلتفرم PC نظیر ویندوز، مک، لینوکس و همچنین دو ابزار HTC Vive و Oculus Rift را در بر میگیرند. علاوه بر آن کاربران سرویس Jump با هیچگونه تبلیغی در این سرویس روبرو نخواهند بود و از این بابت میتوانند کاملا خاطرجمع باشند.
علاقهمندان به آشنایی با این سرویس جدید میتوانند از هماکنون تا تاریخ ۲۴ ژوئیه (حدود دو هفتهی دیگر) از نسخهی بتای این سرویس، که تنها از ۱۰ تا ۲۰ بازی بهره میبرد، استفاده کنند. پس از آن سرویس Jump کار خود را به شکل رسمی (و بر اساس دریافت حق عضویت ماهانه) با آرشیوی متشکل از ۶۰ تا ۱۰۰ بازی مستقل آغاز خواهد کرد.
در مجموع شاید به کمک سرویس Jump سازندگان بازیهای مستقل و ناشناخته بتوانند از شانس بیشتری برای معرفی عناوین خود میان گیمرها برخوردار باشند. البته به شرطی که این سرویس بتواند جای خود را میان آنها باز کرده و قابلیتهایش روز به روز با گسترش بیشتری همراه شود.
منبع: وبسایت رسمی جامپ (همراه با ترجمه، تالیف و ویرایش اختصاصی نویسندگان و مترجمان مجله قرمز)
در صورت تمایل میتوانید با نظرات خود در بخش کامنت، ما را در بهبود کیفیت مطالب بخش بازی مجله قرمز یاری کنید.