مسمومیتهای غذایی یکی از مواردی است که در طول سال گلها خیلی از ما با آن سروکار داریم. این امر میتواند در اثر ماشینی شدن زندگی و یا رعایت نکردن زنجیره سرما و کاهش سطح ایمنی بدن ما اتفاق افتد که ما را نسبت به وقوع مسمومیتهای غذایی حساس تر می سازد. عدم نگهداری درست مواد غذایی میتواند منجر به عفونتهای ناشی از عوامل میکروبی و یا مسمومیتهای غذایی و یا ترکیبی از این دو نوع یعنی toxico—infection شود. اما در مورد مسمومیتهای غذایی میتوان با رعایت زنجیرهای از اقدامات از بروز این مسمومیتها جلوگیری کرد. در این مقاله به بررسی ۸ راهکار برای پیشگیری از مسمومیتهای غذایی میپردازیم.
خرید عاقلانه راه پیشگیری از مسمومیتهای غذایی
ایمنی مواد غذایی از فروشگاه مواد غذایی آغاز میشود.توقف در قسمت فریزر و یخچال تا زمانی طول بکشد که مواد فاسدشدنی تا حد امکان سرد بمانند. کیسه گوشت خام بهطور جداگانه از دیگر مواد غذایی و خواربار بلافاصله پس از رسیدن به خانه ذخیره شود.کلاین در این زمینه میگوید: غذاها را با دقت انتخاب کنید. به تاریخ انقضاء نگاه کنید که آیا میشود آنها را در دمای مناسب نگهداری کرد. او اضافه میکند که خرید در سوپر مارکت مجلل لزوماً شما را از بیماری ناشی از مواد غذایی محافظت نمیکند. حتی یک اغذیهفروشی خوب میتواند مشکل تمیز کردن را بهاندازه کافی را داشته باشد.
شستشو، شستشو، شستشو
همه محصولات نیاز به شستن دارند، حتی اگر شما قبل از خوردن برای پوست کندن آن برنامهریزی کنید. بااینوجود کلاین شستشو مجدد کاهو را توصیه نمیکند زیرا در حال حاضر دست زدن اضافی جهت تمیز کردن این سبزی میتواند آلایندههای دیگری را به آن اضافه کند. اما حتی کاملترین شستنها همیشه خطر را از بین نمیبرد، ازآنجاکه کلاین هشدار میدهد، عوامل بیماریزا میتواند در داخل تولید شود. او اشاره میکند درحالیکه محصول آلوده ترسناک به نظر میرسد، نیازی نیست که مصرفکننده از مواد مغزی مانند اسفناج و گوجهفرنگی اجتناب کند زیرا آنها فقط با شیوع بیماری در ارتباط میباشند.
مواد آماده جدای از مواد خام باشد
هرگز خارجیترین لایه را با سرعت روی یک اجاق گرم نکنید زیرا این باعث ترویج رشد باکتریها میشود. برای آمادهسازی گوشت خام و آماده کردن خوراکیها برای خوردن از وسایل مختلف و تخته برش استفاده کنید. این روش میتواند از انتقال آلودگی جلوگیری کند، این سادهترین راه برای گسترش شایعترین باکتری مواد غذایی میباشد. کلاین اشاره میکند، شستن ظرفشویی بعد از استفاده برای پاک کردن گوشت خام نیز یک روش ایده آل برای پیشگری از مسمومیتهای غذایی میباشد.
اجتناب از مصرف تخممرغ خام
تخممرغ از سال ۱۹۹۰ با۳۵۲ نوع مسمومیت های غذایی در ارتباط میباشد که اغلب به خاطر باکتری سالمونلا که یکی از شایعترین عوامل مسمومیت غذایی میباشد. این نوع مسمومیتهای غذایی(با بهتر بگوییم عفونت غذایی) زمانی اتفاق میافتد که شما بهصورت عمد تمایل به شکستن تخممرغ ندارید اما به خاطر داشته باشید در خیلی از جاها شما میتوانید از تخممرغ خام استفاده کنید، توجه داشته باشید که خوردن اندکاندک از خمیر خام کیک و یا لیس زدن قاشقی که از آن بهعنوان همزن استفاده میکنید میتواند بسیار خطرناک باشد.
چشم خود را روی درجه حرارت متمرکز کنید
به نظر میرسد که در زمان پخت گوشت خام میتوانید فریب بخورید. زمانی که شما اطمینان ندارید که گوشت سینه مرغ سرخشده است بهجای چک کردن دمای داخل همه گوشتها، با دماسنج، مواد غذایی این کار را انجام دهید. مرغ و بوقلمون باید به ۱۶۵ درجه فارنهایت(۷۳.۸ درجه سلسیوس) برسد، استیک ۱۴۵(۶۲.۷ درجه سلسیوس) ، و همبرگر ۱۶۰(۷۱.۱ درجه سلسیوس) ، برسد. حداکثر سرعت تکثیر باکتریها در دمای ۴۰ تا۱۴۰ درجه فارنهایت (۴.۴-۶۰ درجه سلسیوس) میباشد، بنابراین مطمئن شوید که غذاها خیلی سرد بمانند و یا اگر پختهشدهاند خیلی گرم بمانند. مواد غذایی داخل یخچال در دمای کمتر از ۴۰ درجه فارنهایت (۴.۴درجه سلسیوس) نگهداری شود و غذایی که دوباره گرم میشود در دمای ۱۶۵(۷۳.۸ درجه سلسیوس) در قرار بگیرد. کلاین میگوید دوباره گرم کردن غذا همهچیز را بخار میکند، بنابراین اطمینان حاصل میشود که همه باکتریها کشتهشدهاند.
وقتی در سلامت چیزی تردید دارید، رهایش کنید
اگر شما همهچیز را خریداری و تمیز کرده و همهچیز را بهطور صحیح پختهاید، هنوز باقیمانده مواد غذایی میتواند یک منبع از باکتریها باشد. توصیه cspi استفاده از قانون کلی ۴-۲-۲ هست، اگر غذایی را بعد از مدت دو ساعت از یخچال خارج نمیکنید، آن را در یخچال در یک ظرف با عمق کمتر از دو اینچ قرار دهید، و تا قبل از ۴ روز تمام مواد باقیمانده را در فریزر قرار دهید. ریسک نکنید و باقیمانده مشکوک مواد غذایی را نخورید. مواد غذایی آلوده ممکن است ظاهر و بوی بدی نداشته باشند، اما اگر به چیزی که مدت طولانی باقیمانده است مظنون شدهاید و یا در کنار گوشت خام قرارگرفته است و یا در یخچال بیش از چهار روز مانده است آن را پرت کنید نه اینکه از آن بچشید.
در هنگام بارداری فوقالعاده مراقب باشید
ایمنی مواد غذایی زمانی که دو نفر از آن میخورند حتی از اهمیت بیشتری برخوردار هست، چون سیستم ایمنی بدن بهطور طبیعی در دوران بارداری تضعیف میشود. عفونتهایی که در زنان باردار خفیف به نظر میرسد برای جنین میتواند مرگبار باشد. کلاین در این زمینه میگوید لیستریا(مونو سیتوژنز) که در اغلب پنیرهای نرم و اغذیهفروشهای گوشت پیدا میشود، علائم خفیف آن فقط در زنان باردار نمایان میشود که بهراحتی نادیده گرفته میشود. اما اگر بدون درمان رها شود میتواند باعث ناهنجاریهای شدید جنین و یا سقط آن شود. زنان باردار باید همان مقدار غذای مناسب و درستشده که هر شخص دیگری استفاده میکند دنبال کند. کلاین اشاره میکند، اما ما به توصیه بیشتر افراد باردار نباید از پنیر نرم و غذای گوشتی دو بار گرم شده بخوریم.
ناهار را بااحتیاط بخورید
انجمن بهداشت شهر نیویورک بهتازگی تمام رستورانهای خود را ملزم به نمایش اطلاعات بازرسهای بهداشتی در پنجره جلوی رستوران کرده است. کلاین اشاره میکند بهاینترتیب مصرفکنندگان حتی قبل از ورود به رستوران میتوانند از ایمنی مواد غذایی مطمئن شوند. اگر این اطلاعات در محل زندگی شما بهراحتی در دسترس قرار ندارد، شما میتوانید بازرس شخصی خود باشید. سرویس بهداشتی را بررسی کنید، اگر حمام کثیف بود احتمالاً آشپزخانه نیز مانند آن کثیف هست. به نظافت کارکنان دقت کنید، اگر ظروف استیل رستوران در دمای مناسب قرار نداشتند آن را به مدیر رستوران اطلاع دهید و از سفارش گوشت نسبتاً نیمپز خودداری کنید.
منبع: HEALTH
این مقاله توسط مجله قرمز به صورت اختصاصی، ترجمه شده است. در صورتی که این مطلب، برای شما مفید بود، لطفا نظرات، انتقادات و موضوعات مورد علاقه پیشنهادی خود را با ما به اشتراک بگذارید.َ