جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
  • هالث
  • ۲۳ دی ۱۳۹۷
  • ۱۹:۳۰
  • 624
حلوای لبو

حلوای لبو ؛ گرمابخش شیرین سرمای زمستان با گزینه‌های وگان

حلوای لبو یکی از حلواهای کمتر شناخته شده‌ای ست که چندان در بین مردم جا نیفتاده و شاید هم برای اولین بار با آن روبر شده‌اید. خب بسیاری از افراد دور و بر ما لبو دوست ندارند چون تصور چیزی شیرین در میان سبزیجات و به عنوان یک غذای گرم کمی دور از تصور است. البته همین وضع در مورد هویج هم صادق است اما اکثریت ترجیح می‌دهند به چشم میوه به آن نگاه کنند.

راستش من خیلی هم طرفدار حلوا نیستم چون حلواهای خیلی چرب و شیرین گاهی اوقات و نه همیشه باعث درد و ناراحتی معده من می‌شود اما همیشه دوست دارم که نمونه‌های جدید آن را امتحان کنم. شاید برایتان جالب باشد که من معمولا حلوا را همراه با چای میخورم و همچنین حلوای داغ با نان لواش یکی از آن موهبتهای دلپذیری ست که روزهای قبل از عید در ایام علفه به عنوان شیرینی خیرات داده می‌شود.حلوای لبو

حلوا در کشور ما آنقدر محبوب و متنوع است که پای ثابت بسیاری از مراسمات و دور همی‌هاست. به همین صورت انواع مختلفی از حلوا هم در کشور ما وجود دارد از حلوای آرد برنج و خرما گرفته تا حلوای هویج و یا حلوا با شیره انگور. من خیلی از اینها را نخورده‌ام اما امتحان کردن آنها را حق خودم می‌دانم. بنابراین این حلوای لبو را به شما دوستان مجله قرمز تقدیم می‌کنم.حلوای لبو

من ابتدا آن را همراه با تصاویر به شما یاد می‌دهم سپس آن را به صورت خلاصه در پایین توضیح می‌دهم. از اول بگویم که این حلوا رنگ متفاوت و جالبی دارد که به شما توصیه می‌کنم کنار حلوای زعفرانی‌تان آن را فراموش نکنید بخصوص برای مهمانی‌ها اما برویم سر اصل مطلب یعنی شیوه پختن آن:

برای درست کردن این دسر، ابتدا کار ما با لبو شروع می‌شود. آنها را بشویید و پوست بگیرید، سپس آنها را با ریزترین رنده، رنده کنید (البته بزرگتر از زِستر). آنها را آبگیری کنید یا آب آنها را دور نریزید و موقع کار با آنها سعی کنید حتما دستکش بپوشید چون شما که نمی‌خواهید دستانتان رنگ خون بگیرد و دیگران به شما به چشم یک قاتل نگاه کنند!حلوای لبو

در یک ماهیتابه، روغن حیوانی (در صورت دلخواه روغن گیاهی را استفاده کنید) و بادام زمینی‌ها را تفت بدهید تا حدی که قهوه‌ای طلایی شود. آنها را از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید. سعی نکنید که از آنها به عنوان میان وعده استفاده کنید چون هم داغ هستند و هم قرار است که با حلوای لبو استفاده شوند!

لبوهای رنده شده را به باقی مانده روغن حیوانی اضافه کنید و تا زمانی که مقداری از آب آن بخار شود، تفت بدهید. شیر (یا آب) را اضافه کنید، خوب بهم بزنید، در ماهیتابه را بگذارید و آن را بپزید تا زمانی که لبوها کامل بپزند.حلوای لبو

شکر را در آن بریزید و منتظر بمانید تا شکر ذوب شود. هم زدن را تا زمانی که به شربت تبدیل شود ادامه دهید و به پختن با درب باز ادامه دهید تا زمانی که حلوای لبو غلیظ شود.حلوای لبو

حلوا را از روی گاز بردارید، روی آن را با بادام هندی تزئین کنید و سرو کنید. این حلوای لبو چه سرد باشد و چه گرم یک پیشنهاد عالی برای تزئین روی بستنی ساده وانیلی است و همجنین یک جایگزین برای مربای صبحانه. اوه یک مورد را فراموش کردم این یک حلوای بدون گلوتن است واو چه عالی!حلوای لبو

نکات لازم در مورد حلوای لبو

  • برای درست کردن این حلوا بصورت وگان، روغن گیاهی را جایگزین روغن حیوانی کنید و شیر را هم به جای آب استفاده کنید. شیر آن را مقداری خامه‌ای تر می‌کند اما استفاده از آب هم خوب است و مزه عالی دارد.
  • لبو را با رنده متوسط به ریز رنده کنید. این کار آشپزی را سریعتر می‌کند و غلظت شبیه به پالپ آن را کاهش می‌دهد البته هنوز هم کمی قطعات ریز در آن موجود است.
  • منتظر بمانید تا شکر به حالت شربت غلیظ شود و این غلیظ شدن را ادامه دهید تا زمانی که تقریبا همه مایع خشک شود. به خاطر داشته باشید که حلوا با سرد شدن غلیظتر می‌شود.

طرز تهیه حلوای لبو

مواد لازم

  • ۳ پیمانه لبوی شسته، پوست گرفته، رنده شده با ریزترین رنده
  • ۱ پیمانه شکر باری مزه دهی
  • ۲ تا ۳ قاشق روغن حیوانی (جایگزین آن کره گیاهی یا روغن مایع خوراکی)
  • ۱/۴ پیمانه شیر (جایگزین وگان آ« شیر نارگیل یا آب است)
  • ۱۰ تا ۱۵ عدد بادام هندی پوست گرفته برای تزئین

دستورالعمل حلوای لبو

  1. روغن حیوانی را در ماهیتابه پهنی ذوب کنید. بادام هندی را در آن تفت دهید تا زمانی که قهوه‌ای طلایی شوند. روغن آنها را گرفته و کنار بگذارید.
  2. در همان ماهیتابه، لبوهای ریز رنده شده را بریزید و بهم بزنید تا زمانی که کمی از آب آن بخار شود.
  3. شیر را افزوده، خوب بهم بزنید، درب آن را گذاشته تا زمانی که خام نباشد.
  4. شکر را در آن بریزید، هم زدن را دامه دهید تا حلوا غلیظ شود بنابراین در حالی که هنوز کمی آب دارد آن را از روی گاز بردارید.
  5. بادام هندی را روی حلوا بگذارید و سرو کنید. هم سرد و هم گرم آن خوشمزه است. نوش جان!
  ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز منبع: loveismytummy

دیدگاه ها 0
Subscribe
اعلام کردن به
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

مقالات زیبایی

ضرورت و اهمیت استفاده از کرم مرطوب کننده برای تمام انواع پوست
نقش کلیدی مرطوب کننده ها در روتین مراقبت پوستی
1,095
روغن نارگیل
آیا روغن نارگیل برای پوست و بیماری‌های پوستی مفید است؟
1,543
روغن میوه نسترن
روغن میوه نسترن (رزهیپ) چه فوایدی دارد، روشهای استفاده از آن چیست؟
5,323
سبک جدید کانتور
با سبک جدید کانتور کردن در سال ۲۰۱۹ آشنا شوید
3,448
ترفندهای آرایش چشم
ترفندهای آرایش چشم برای خانم‌هایی که چشمان گود دارند
4,987
براش های آرایشی خود را به این روش تمیز کنید و بشویید
براش های آرایشی خود را به این روش تمیز کنید و بشویید
1,792

مقالات سلامت

اندومتریوز
اندومتریوز ؛ علائم، علتها، تشخیص و درمانهای طبی و سنتی
9
آب آلو
آب آلو و معرفی ۱۱ مورد از فواید شگفت انگیز این نوشیدنی
67
شیوه صحیح پوشیدن ماسک
پوشیدن ماسک به شیوه صحیح و بررسی ۱۱ اشتباه در این مورد
44
رنگ ادرار
رنگ ادرار چگونه از وجود مشکلات سلامتی در بدن خبر می‌دهد
62
معرفی داروی سوتالول
داروی سوتالول و بررسی جامع ویژگی های کارکردی این دارو
75
آسپیراسیون و نمونه برداری مغز استخوان
آسپیراسیون و نمونه برداری مغز استخوان ؛ مقاصد، روشها و خطرات
55

مقالات آشپزی

پنیر موزارلا
طرز تهیه پنیر موزارلا تازه و خانگی برای انواع غذاها با همه نکات لازم
71
خواص و طرز تهیه آب استخوان
خواص آب استخوان یا آب قلم و طرز تهیه آن در خانه به بهترین روش
152
نان سفید خانگی
نان سفید خانگی به روشی آسان برای تهیه انواع ساندویچ و اسنک
206
طرز تهیه بامیه در فر
طرز تهیه شیرینی بامیه در فر با چند طعم مختلف و بدون نیاز به سرخ کردن
3,809
بهترین کیک هویج
بهترین کیک هویج که می‌توانید با موادی ساده در خانه درست کنید
606
نان تورتیلا خانگی
نان تورتیلا خانگی با آرد گندم، بدون نیاز به فر و مخمر
1,580

مقالات تغذیه

آب آلو
آب آلو و معرفی ۱۱ مورد از فواید شگفت انگیز این نوشیدنی
67
درمان بیماری خروسک
بیماری خروسک و هشت اسانس برای درمان سرفه های شدید ناشی از این بیماری
148
خواص و طرز تهیه آب استخوان
خواص آب استخوان یا آب قلم و طرز تهیه آن در خانه به بهترین روش
152
آب سیب زمینی
آب سیب زمینی و نگاهی به چندین مورد از خواص این ماده غذایی
134
مقاله اسید فسفریک
اسید فسفریک چیست؟ نگاهی به ویژگی ها و نکات مهم در مواجهه با این ماده
143
تغذیه در سفر
آنچه باید درباره تغذیه در سفر بدانیم
171