جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
  • هالث
  • ۲۳ دی ۱۳۹۷
  • ۱۹:۳۰
  • 701
حلوای لبو

حلوای لبو ؛ گرمابخش شیرین سرمای زمستان با گزینه‌های وگان

حلوای لبو یکی از حلواهای کمتر شناخته شده‌ای ست که چندان در بین مردم جا نیفتاده و شاید هم برای اولین بار با آن روبر شده‌اید. خب بسیاری از افراد دور و بر ما لبو دوست ندارند چون تصور چیزی شیرین در میان سبزیجات و به عنوان یک غذای گرم کمی دور از تصور است. البته همین وضع در مورد هویج هم صادق است اما اکثریت ترجیح می‌دهند به چشم میوه به آن نگاه کنند.

راستش من خیلی هم طرفدار حلوا نیستم چون حلواهای خیلی چرب و شیرین گاهی اوقات و نه همیشه باعث درد و ناراحتی معده من می‌شود اما همیشه دوست دارم که نمونه‌های جدید آن را امتحان کنم. شاید برایتان جالب باشد که من معمولا حلوا را همراه با چای میخورم و همچنین حلوای داغ با نان لواش یکی از آن موهبتهای دلپذیری ست که روزهای قبل از عید در ایام علفه به عنوان شیرینی خیرات داده می‌شود.حلوای لبو

حلوا در کشور ما آنقدر محبوب و متنوع است که پای ثابت بسیاری از مراسمات و دور همی‌هاست. به همین صورت انواع مختلفی از حلوا هم در کشور ما وجود دارد از حلوای آرد برنج و خرما گرفته تا حلوای هویج و یا حلوا با شیره انگور. من خیلی از اینها را نخورده‌ام اما امتحان کردن آنها را حق خودم می‌دانم. بنابراین این حلوای لبو را به شما دوستان مجله قرمز تقدیم می‌کنم.حلوای لبو

من ابتدا آن را همراه با تصاویر به شما یاد می‌دهم سپس آن را به صورت خلاصه در پایین توضیح می‌دهم. از اول بگویم که این حلوا رنگ متفاوت و جالبی دارد که به شما توصیه می‌کنم کنار حلوای زعفرانی‌تان آن را فراموش نکنید بخصوص برای مهمانی‌ها اما برویم سر اصل مطلب یعنی شیوه پختن آن:

برای درست کردن این دسر، ابتدا کار ما با لبو شروع می‌شود. آنها را بشویید و پوست بگیرید، سپس آنها را با ریزترین رنده، رنده کنید (البته بزرگتر از زِستر). آنها را آبگیری کنید یا آب آنها را دور نریزید و موقع کار با آنها سعی کنید حتما دستکش بپوشید چون شما که نمی‌خواهید دستانتان رنگ خون بگیرد و دیگران به شما به چشم یک قاتل نگاه کنند!حلوای لبو

در یک ماهیتابه، روغن حیوانی (در صورت دلخواه روغن گیاهی را استفاده کنید) و بادام زمینی‌ها را تفت بدهید تا حدی که قهوه‌ای طلایی شود. آنها را از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید. سعی نکنید که از آنها به عنوان میان وعده استفاده کنید چون هم داغ هستند و هم قرار است که با حلوای لبو استفاده شوند!

لبوهای رنده شده را به باقی مانده روغن حیوانی اضافه کنید و تا زمانی که مقداری از آب آن بخار شود، تفت بدهید. شیر (یا آب) را اضافه کنید، خوب بهم بزنید، در ماهیتابه را بگذارید و آن را بپزید تا زمانی که لبوها کامل بپزند.حلوای لبو

شکر را در آن بریزید و منتظر بمانید تا شکر ذوب شود. هم زدن را تا زمانی که به شربت تبدیل شود ادامه دهید و به پختن با درب باز ادامه دهید تا زمانی که حلوای لبو غلیظ شود.حلوای لبو

حلوا را از روی گاز بردارید، روی آن را با بادام هندی تزئین کنید و سرو کنید. این حلوای لبو چه سرد باشد و چه گرم یک پیشنهاد عالی برای تزئین روی بستنی ساده وانیلی است و همجنین یک جایگزین برای مربای صبحانه. اوه یک مورد را فراموش کردم این یک حلوای بدون گلوتن است واو چه عالی!حلوای لبو

نکات لازم در مورد حلوای لبو

  • برای درست کردن این حلوا بصورت وگان، روغن گیاهی را جایگزین روغن حیوانی کنید و شیر را هم به جای آب استفاده کنید. شیر آن را مقداری خامه‌ای تر می‌کند اما استفاده از آب هم خوب است و مزه عالی دارد.
  • لبو را با رنده متوسط به ریز رنده کنید. این کار آشپزی را سریعتر می‌کند و غلظت شبیه به پالپ آن را کاهش می‌دهد البته هنوز هم کمی قطعات ریز در آن موجود است.
  • منتظر بمانید تا شکر به حالت شربت غلیظ شود و این غلیظ شدن را ادامه دهید تا زمانی که تقریبا همه مایع خشک شود. به خاطر داشته باشید که حلوا با سرد شدن غلیظتر می‌شود.

طرز تهیه حلوای لبو

مواد لازم

  • ۳ پیمانه لبوی شسته، پوست گرفته، رنده شده با ریزترین رنده
  • ۱ پیمانه شکر باری مزه دهی
  • ۲ تا ۳ قاشق روغن حیوانی (جایگزین آن کره گیاهی یا روغن مایع خوراکی)
  • ۱/۴ پیمانه شیر (جایگزین وگان آ« شیر نارگیل یا آب است)
  • ۱۰ تا ۱۵ عدد بادام هندی پوست گرفته برای تزئین

دستورالعمل حلوای لبو

  1. روغن حیوانی را در ماهیتابه پهنی ذوب کنید. بادام هندی را در آن تفت دهید تا زمانی که قهوه‌ای طلایی شوند. روغن آنها را گرفته و کنار بگذارید.
  2. در همان ماهیتابه، لبوهای ریز رنده شده را بریزید و بهم بزنید تا زمانی که کمی از آب آن بخار شود.
  3. شیر را افزوده، خوب بهم بزنید، درب آن را گذاشته تا زمانی که خام نباشد.
  4. شکر را در آن بریزید، هم زدن را دامه دهید تا حلوا غلیظ شود بنابراین در حالی که هنوز کمی آب دارد آن را از روی گاز بردارید.
  5. بادام هندی را روی حلوا بگذارید و سرو کنید. هم سرد و هم گرم آن خوشمزه است. نوش جان!

 

ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز

منبع: loveismytummy

۰ ۰ vote
Article Rating
دیدگاه ها 0
Subscribe
اعلام کردن به
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

مقالات زیبایی

آبرسان هیالورونیک اسید
 هیالورونیک اسید ؛ راهنمای علمی درباره مهم ترین ماده در بهترین آبرسان ها
38
رنگ مو
رنگ کردن مو را با شامپو رنگ به سادگی انجام دهید
86
لاک ناخن و لاک مات
لاک مات، یکی از انواع لاک ناخن
69
مدل موی اشتباه
۱۲ اشتباه آرایشی و مدل موی اشتباه که چهره را پیرتر نشان می‌دهد
505
خرید لاک
ترفندهایی برای داشتن ناخن‌های زیبا و دست‌های جوان
264
پاک کننده صورت طبیعی
۱۰ پاک کننده صورت که می‌توانید خودتان درست کنید
403

مقالات سلامت

معرفی داروی نسینا
داروی نسینا (آلوگلپتین) و نگاهی به ویژگی های این داروی ضد دیابت
53
گلوکوزامین
گلوکزامین چه فوایدی دارد و آیا مصرف آن ضرورت دارد؟
82
آنژیوسارکوم
آنژیوسارکوم چیست و بهترین روشهای تشخیص و درمان آن چه هستند؟
70
لرزش لب
لرزش لب چه عللی دارد و چگونه می‌توان آن را برطرف کرد؟
100
روغن املا (آمله) چه فوایدی برای پوست، مو و زیبایی دارد؟
75
دیورتیکولیت
دیورتیکولیت و دیورتیکولوز؛ علل، علائم، تشخیص و درمان
44

مقالات آشپزی

کیک شکلاتی گیاهی
کیک شکلاتی گیاهی و بدون گلوتن با دستورالعملی آسان
72
خشک کردن ریحان
خشک کردن ریحان به چندین روش مختلف برای افراد مبتدی
845
کدو سبز شکم پر
کدو سبز شکم پر با رویه پنیری برای میانه تابستان
295
خوراک برنج و مرغ در فر
خوراک برنج و مرغ در فر با ادویه ایتالیایی و طعم عالی
300
سیب زمینی برشته در فر
سیب زمینی برشته در فر با حداقل روغن و سرشار از ادویه
543
طرز تهیه نان خامه ای
طرز تهیه نان خامه ای به صورت حرفه‌ای و با ارائه همه نکات لازم
446

مقالات تغذیه

غذای تاریخ گذشته
۱۲ غذای تاریخ گذشته که هرگز نباید پس از تاریخ انقضا مصرف شوند
54
معرفی خواص میخک
خواص میخک و معرفی چند مورد از ویژگی های چشمگیر این گیاه دارویی
340
بهترین زمان مصرف ویتامین
بهترین زمان مصرف ویتامین ها، مواد معدنی و انواع مکمل چیست؟
164
شیوه نگهداری غذای تازه
۱۲ غذای تازه که هرگز نباید با هم نگهداری شوند
150
سلامت ریه
سلامت ریه را با این ۲۰ خوراکی تضمین کنید
112
کلسیم پیروات
کلسیم پیروات چه فوایدی دارد و چگونه مصرف می‌شود؟
102