جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
پوست مصنوعی رباتیک

ساخت پوست مصنوعی جدیدی برای ربات‌ها که آن‌ها را با لمس اجسام آشنا می‌کند

به تازگی جمعی از دانشمندان موفق به ساخت نوعی پوست مصنوعی جدید شده‌اند. پوشش مصنوعی تازه‌ای که از قابلیت‌های کاملا پیشرفته‌ای نسبت به سایر نمونه‌های مشابه و پیش‌تر ساخته شده برخوردار است و در مجموع گامی رو به جلو در زمینه‌ی توسعه‌ی این تکنولوژی نوین و پرکاربرد محسوب می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با جزئیات مربوط به ساخت این پوست مصنوعی جدید می‌توانید در ادامه‌ی مطلب پیش رو با مجله قرمز همراه باشید.

هم‌اکنون در گوشه و کنار دنیا آزمایشگاه‌های فراوانی وجود دارند که در زمینه‌ی توسعه‌ی تکنولوژی‌های مربوط به ساخت پوست مصنوعی فعالیت می‌کنند. دلیل این امر، یا همان تمرکز قابل توجه بر طراحی و توسعه‌ی پوست مصنوعی، بسیار ساده است. چرا که جهش در این زمینه و دست‌یابی به پیشرفت‌های مهم و قابل توجه در بخش توسعه‌ی تکنولوژی‌های مربوط به پوست مصنوعی می‌تواند سبب‌ساز به وجود آمدن مزایا و منفعت‌های فراوانی در سایر بخش‌ها، زمینه‌ها یا شاخه‌های مختلف علمی شود. شاخه‌هایی نظیر علم رباتیک یا داروسازی که هر کدام به شکل متفاوت و منحصر به فردی می‌توانند از مزایای توسعه‌ی تکنولوژی‌های مربوط به پوست مصنوعی بهره‌مند گردند. به همین دلیل طی سال‌های اخیر تمرکز ویژه‌ای بر توسعه‌ی این شاخه‌ی جدید علمی صورت گرفته است.

ساخت نوعی پوست مصنوعی جدید برای ربات‌ها

از جمله تازه‌ترین تلاش‌های صورت گرفته در این زمینه می‌توان به کوشش گروهی از پژوهشگران دانشگاه هیوستن امریکا در زمینه‌ی خلق سیستم تازه‌ای برای طراحی نوعی پوست مصنوعی جدید اشاره کرد. در واقع این گروه از پژوهشگران موفق به توسعه‌ی ترکیبی از لاستیک و نیمه رساناها شده‌اند که قادر است بدون آسیب رساندن به اجزای الکترونیکی خود بیش از ۵۰ درصد کش بیاید. در این میان سرپرست گروه توسعه‌ی این پوست مصنوعی یعنی کونجیانگ یو معتقد است که استراتژی جدید اتخاذ شده توسط او و همکارانش در طراحی این سیستم جدید، مزایای قابل توجهی را در امر تولید کم هزینه‌ی محصولات مرتبط با این سیستم در مقیاس وسیع و چگالی و یک‌پارچگی بالا به ارمغان خواهد آورد.

استفاده از استراتژی کارآمد برای طراحی پوست مصنوعی جدید

در حالت عادی نیمه رساناها کاملا بی دوام و شکننده جلوه می‌کنند. از همین رو استفاده از آن‌ها در مواد قابل بسط و کششی به معنی خلق و ایجاد سیستم‌های مکانیکی پیچیده است. بنابر ادعای تیم طراح این پوست مصنوعی جدید، این برای نخستین بار است که آن‌ها توانسته‌اند نیمه رساناها را بدون استفاده از ساختار مکانیکی پیچیده یا خاص در یک ماده‌ی کششی قابل بسط جای دهند.

ساخت پوست

تیم توسعه‌ی پوست مصنوعی جدید کششی، در مرحله‌ی آزمایش قابلیت‌های اصلی این پوست موفق به نمایش عملی این نکته شدند که پوست مصنوعی ساخته شده توسط آن‌ها قادر است به یک دست رباتیک اجازه دهد تا درجه‌ی گرمی و سردی یک فنجان حاوی آب یخ یا آب داغ را تشخیص داده و نتایج مربوط به این تشخیص (یعنی تعیین گرم بودن یا سرد بودن آن) را از طریق علامت‌های مربوط به زبان اشاره‌ی امریکایی به نمایش بگذارد.

در این میان کونجیانگ یو معتقد است که این پوست مصنوعی رباتیک می‌تواند اشاره‌های یاد شده را در قالب حروف قابل خواندن ترجمه کند. حروفی که تمامی افراد از جمله خود او قادر به درک و خواندن آن‌ها خواهند بود. به این ترتیب پوست مصنوعی ساخته شده توسط او و همکارانش می‌تواند علاوه بر لمس اجسام گوناگون و درک درجه حرارت آن‌ها، احساس متفاوت خود از این فعل و انفعال را نیز بازتاب دهد.

استفاده از تکنولوژی پوست مصنوعی جدید در سایر شاخه‌های علمی

با آزمایش موفقیت آمیز قابلیت‌های پوست مصنوعی جدید ساخته شده توسط یو و همکارانش، اکنون این امیدواری وجود دارد که بتوان از تکنولوژی به کار رفته در این پوست مصنوعی علاوه بر ساخت دست‌های رباتیک پیشرفته، در توسعه‌ی سایر شاخه‌های علم نظیر سیستم‌های نظارتی بهداشتی، ایمپلنت‌های پزشکی و رابط‌های کاربری انسان و ماشین نیز بهره گرفت.

کونجیانگ یو اعتقاد دارد که استراتژی اتخاذ شده توسط او و همکارانش در زمینه‌ی توانا ساختن نیمه رساناهای کششی، که با قرار دادن نانو ساختارهای نیمه رسانا درون اجسام قابل بسط نظیر لاستیک صورت گرفته است، فرآیند توسعه‌ی رساناهای بسط یافتنی و کششی را با پیشرفت‌های قابل توجهی همراه خواهد ساخت. او همچنین معتقد است که پیشرفت رو به جلو در زمینه‌ی توسعه‌ی مواد الکترونیکی قابل کشش و بسط یافتنی، سبب‌ساز پیشرفت‌های ملموسی در امر تولید طیف وسیعی از ابزارهای کاربردی نظیر پوست مصنوعی، ایمپلنت‌های زیست پزشکی، دستکش‌های جراحی و سایر موارد مشابه خواهد گردید.

منبع: تک رادار (همراه با ترجمه، تالیف و ویرایش اختصاصی نویسندگان و مترجمان مجله قرمز)

در صورت تمایل می‌توانید با نظرات خود در بخش کامنت، ما را در بهبود کیفیت مطالب بخش علمی مجله قرمز یاری کنید.

دیدگاه ها 0
2000
  Subscribe  
اعلام کردن به

مقالات زیبایی

روغن میوه نسترن
روغن میوه نسترن (رزهیپ) چه فوایدی دارد، روشهای استفاده از آن چیست؟
483
سبک جدید کانتور
با سبک جدید کانتور کردن در سال ۲۰۱۹ آشنا شوید
1,495
ترفندهای آرایش چشم
ترفندهای آرایش چشم برای خانم‌هایی که چشمان گود دارند
1,813
براش های آرایشی خود را به این روش تمیز کنید و بشویید
براش های آرایشی خود را به این روش تمیز کنید و بشویید
745
کوتیکول خشک ناخن‌ها را به این روش درمان و برطرف کنید
کوتیکول خشک ناخن‌ها را به این روش درمان و برطرف کنید
1,346
برای داشتن مژه های زیبا و طبیعی این ترفندها را به کار ببرید
برای داشتن مژه های زیبا و طبیعی این ترفندها را به کار ببرید
3,390

مقالات سلامت

لکه‌های سفید روی ناخن
علل لکه‌های سفید روی ناخن (لکونشی) و روشهای رفع آن چیست؟
46
اتاق نشیمن
خطرات پنهان در اتاق نشیمن
138
نگاهی به بیماری برص
بیماری برص و نگاهی جامع به عوامل ابتلا و روش های درمانی آن
240
پاکسازی عروق خون
پاکسازی عروق خون را با این غذاها ممکن سازید
216
کاربرد داروی یوهیمبین
داروی یوهیمبین و مروری در کاربردهای گسترده این دارو
259
علائم سرطان کیسه صفرا با 7 مورد مهم که نباید نادیده گرفته شوند
علائم سرطان کیسه صفرا با ۷ مورد مهم که نباید نادیده گرفته شوند
218

مقالات آشپزی

طرز تهیه کوفته قلقلی
طرز تهیه کوفته قلقلی با گوشت برای همراهی با انواع غذاها
91
خوشمزه ترین دسرها برای مهمانی
طرز تهیه چهار دسر خیلی خوشمزه برای مهمانی‌ها
320
سالاد هلو
سالاد هلو با مرغ کبابی و سس مخصوص عسلی
455
مافین کدو سبز
مافین کدو سبز یک مافین خوشمزه و عالی برای عصرهای تابستانی
581
نان چاودار دانمارکی
طرز تهیه نان چاودار دانمارکی (RugbrØd) به صورت مرحله به مرحله
460
کلوچه جو دوسر
کلوچه جو دوسر با کشمش و گردو و طعم دارچین
816

مقالات تغذیه

ساعت بیولوژیکی بدن
ساعت بیولوژیکی بدن و عادات غذایی
68
مصرف ویتامین‌ها
چند باور اشتباه رایج در مورد مصرف ویتامین‌ها و یک مورد که واقعا درست است
126
دستگاه گوارش
 ارتباط اشتها و باکتری‌های دستگاه گوارش 
113
گلوکونات روی
گلوکونات روی و نگاهی کامل به ویژگی های این مکمل غذایی
264
معرفی فلفل دلمه‌ای
فلفل دلمه‌ای و نگاهی به اثر این ماده غذایی پر طرفدار بر سلامت انسان
402
غذاهای نامناسبی که متخصصان قلب هرگز به آنها لب نمی‌زنند
غذاهای نامناسبی که متخصصان قلب هرگز به آنها لب نمی‌زنند
674