به احتمال فراوان بسیاری از بازیدوستان با مدیر نام آشنای فعال در صنعت بازیسازی یعنی اندرو ویلسون آشنا هستند و تفاوتهای او را با اندرو ویلسون بازیگر به خوبی میدانند. در واقع این تاجر ۴۳ سالهی استرالیایی، اکنون نزدیک به چهار سال است که در شرکت EA (الکترونیک آرتز) به عنوان مدیر عامل به فعالیت مشغول است و هدایت این شرکت بزرگ بازیسازی را بر عهده دارد. به تازگی او به بیان نکات گوناگونی در رابطه با وضعیت فعلی شرکت EA و برخی برنامههای آتی این شرکت پرداخته است که مسلما بسیاری از بازیدوستان کنجکاو به دانستن آنها هستند. پس اگر قصد دارید از چکیدهی اظهارنظرهای اندرو ویلسون با خبر شوید، میتوانید در ادامهی مطلب پیش رو با مجله قرمز همراه باشید.
اظهرنظرهای جدید اندرو ویلسون در جریان برگزاری جلسهی مربوط به عملکرد مالی شرکت EA در سه ماههی نخست سال مالی ۲۰۱۸ میلادی بیان شده است. جلسهای که تمام زمان آن به صحبت در مورد مسایل مالی شرکت EA اختصاص نداشت و در خلال برگزاری آن به نکات دیگری از فعالیتهای این شرکت نیز اشاره شد.
عملکرد مالی شرکت EA از زبان اندرو ویلسون
بنابر گفتههای اندرو ویلسون به نظر میرسد که چارک نخست سال مالی ۲۰۱۸ برای شرکت EA بسیار موفقیتآمیز به پایان رسیده است. به گونهای که در طول بازهی زمانی یاد شده، درآمد این شرکت در کنار شاخص درآمد به ازای هر سهم، بالاتر از برآورد اندرو ویلسون و همکاران او بوده است. امری که موجب شده شاخص گردش نقدی عملیاتی شرکت EA به بالاترین میزان خود در طول تاریخ این شرکت برسد.
از دید اندرو ویلسون، بخش مهمی از این آمار درخشان را باید به حساب پیشرفت و توسعهی سرویسهای زندهی شرکت EA در تمامی پلتفرمهای تحت فعالیت این شرکت یعنی PC، کنسولهای خانگی و پلتفمهای موبایل گذاشت.
به عنوان مثال در چارک نخست سال مالی ۲۰۱۸ تعداد بازیکنان منحصر به فردی که در بخش Ultimate Team عناوین ورزشی شرکت EA فعال بودهاند، حدود ۱۱ درصد (بنابر شاخص سال به سال) رشد داشتهاند. به این معنی که تعداد این بازیکنان در بازهی زمانی یاد شده ۱۱ درصد بیش از بازهی زمانی مشابه در سال گذشته بوده است.
همچنین بنابر ادعای اندرو ویلسون، چنین موفقیتی در بخش موبایل شرکت EA نیز مشاهده میشود. به گونهای که تعداد بازیکنان نسخهی موبایل بازی FIFA به ۹۵ میلیون بازیکن منحصر به فرد افزایش یافته و این رقم در رابطه با نسخهی موبایل بازی NBA Live به ۷۰ میلیون بازیکن منحصر به فرد رسیده است.
این جهش در رابطه با مجموعهی پرطرفدار The Sims و نسخهی چهارم این مجموعه یعنی بازی The Sims 4 نیز مشاهده میشود. به بیان دقیقتر با استناد به شاخص سال به سال، تعداد بازیکنان ماهانهی فعال در این بازی طی چارک نخست سال مالی ۲۰۱۸ به میزان ۲۰ درصد افزایش یافته است. موضوعی که سبب شده تا اندرو ویلسون و همکارانش تصمیم بگیرند به زودی نسخهی موبایل تازهای از مجموعهی The Sims را در اختیار بازیدوستان قرار دهند.
برنامههای اندرو ویلسون و شرکت EA در رابطه با تکنولوژی واقعیت مجازی و واقعیت افزوده
برخلاف بسیاری از شرکتهای بزرگ بازیسازی که پس از ورود صنعت بازیهای کامپیوتری به حوزهی واقعیت مجازی، شروع به فعالیت در این حوزه و ساخت بازیهای مختلف و متنوعی برای ابزارهای واقعیت مجازی کردند، شرکت EA از همان ابتدا در این زمینه بسیار دست به عصا حرکت کرد. احتیاطی که هنوز هم میتوان نشانههای آن را در استراتژی این شرکت مشاهده کرد.
اندرو ویلسون معتقد است که ابزارهای مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی هنوز به دو سال زمان نیاز دارند تا بتوانند بازار بازیهای کامپیوتری را به صورت انبوه به تسخیر خود در آورند. بر همین اساس شرکت EA تاکنون گام بلندی در زمینهی تولید آثار مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی بر نداشته است. اما با توجه به صحبتهای مدیر عامل شرکت EA به نظر میرسد که بازیسازان این شرکت هماکنون در حال بررسی پتانسیلهای تکنولوژی واقعیت مجازی و ابزارهای وابسته به آن هستند تا دریابند که به چه ترتیبی میتوان عناوینی در سبکهای ورزشی، شوتر، اکشن ماجرایی و سایر سبکهایی که شرکت EA روی آن متمرکز است را به بهترین شکل ممکن با تکنولوژی واقعیت مجازی همگام ساخت.
در همین زمینه تلاشهایی نیز در امر بهینهسازی قابلیتهای موتور گرافیکی اختصاصی شرکت EA یعنی موتور گرافیکی فراستبایت در جریان است تا قابلیتهای این موتور گرافیکی به طور کامل با تکنولوژی واقعیت مجازی سازگار گردد. اما هیچ مشخص نیست که شرکت EA فعالیتهای خود در زمینهی ساخت بازیهای واقعیت مجازی را دقیقا در چه زمانی آغاز خواهد کرد.
با این حال این گونه مینماید که ورود شرکت EA به حوزهی بازیهای واقعیت افزوده زودتر از بازیهای واقعیت مجازی رقم خواهد خورد. چرا که به نظر میرسد اندرو ویلسون و همکارانش نظر مثبتتری نسبت به این بازیها، در قیاس با عناوین مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی دارند. در همین راستا مدیرعامل شرکت EA به طور واضح بازیهای واقعیت افزوده را جالبتر از عناوین واقعیت مجازی توصیف کرده و معتقد است که بازیدوستان میتوانند در طول ماهها و سالهای پیش رو منتظر شنیدن اخبار تازهای از سوی شرکت EA در رابطه با بازیهای واقعیت افزوده باشند.
برنامههای اندرو ویلسون و یارانش در ربطه با موتور گرافیکی فراستبایت
با ظهور دو کنسول PS4 Pro (که سال قبل به بازار آمد) و Xbox One X (که هنوز به بازار نیامده است) بسیاری از بازیدوستان در انتظار پوستاندازی موتورهای گرافیکی قدرتمندی نظیر فراستبایت و افزایش قدرت و توان آنها از طریق طراحی نسخههای جدیدی از این موتورهای گرافیکی بودند. با این حال اندرو ویلسون طی صحبتهای اخیر خود هیچ اشارهای به طراحی نسخهی جدیدی از موتور گرافیکی فراستبایت نکرده است.
اما در عین حال گفته های او به این نکته اشاره دارد که در حال حاضر تیم بزرگ و مجربی از اعضای EA به طور مستمر به توسعهی موتور گرافیکی فراستبایت مشغول هستند تا کارایی موتور اختصاصی شرکت EA را در زمینههایی نظیر کیفیت دیداری، قدرت فیزیک، چشمنوازی انیمیشنها و کیفیت هوش مصنوعی افزایش دهند.
به هر حال آن چه مسلم است، شرکت EA اکنون مدتی است که دست از توسعهی موتورهای گرافیکی جانبی برداشته و تمام تمرکز خود را به افزایش توان و قابلیتهای موتور گرافیکی فراستبایت معطوف ساخته است. بر این اساس انتظار میرود که از این پس تمام عناوین ساخته شده توسط استودیوهای بازیسازی تحت سرپرستی EA با همین موتور گرافیکی ساخته شوند.
برای آگاهی از این موضوع که هنرپیشه و کمدین فقید هالیوود یک گیمر تمام عیار بود، میتوانید این مطلب را از نظر بگذرانید.
منبع: سیکینگ آلفا (مطلبی که از نظر گذراندید تحلیل اختصاصی نویسندگان و مترجمان مجله قرمز از مقالهای بود که در منبع یاد شده به رشتهی تحریر در آمده است)
در صورت تمایل میتوانید با نظرات خود در بخش کامنت، ما را در بهبود کیفیت مطالب بخش بازی مجله قرمز یاری کنید.