پسته از محبوب و پرطرفدارترین مواد غذایی در میان مردم است. مزایای ناشی از مصرف پسته برای سلامتی عبارت‌اند از کمک به داشتن قلب سالم، کنترل وزن، حفاظت در برابر ابتلا به بیماری دیابت و فشارخون بالا و بهبود هضم. ویتامین‌ها، مواد معدنی، چربی‌ها و پروتئین‌های موجود در پسته برای بهبود سلامتی بسیار مفید است. در این مقاله سعی خواهیم کرد که به این موارد به‌طور دقیق و جامع بپردازیم.

پسته چیست؟

پسته یکی از قدیمی‌ترین آجیل‌های خوراکی است و معمولاً در سراسر جهان استفاده می‌شود. آن‌ها بومی منطقه آسیا، به‌ویژه ایران و عراق هستند. شواهد باستان‌شناسی، پیوند پسته و انسان را در اوایل ۶۰۰۰ سال قبل از میلاد نشان می‌دهد. آن‌ها در ایران، عراق و سوریه کشت شدند و فقط در ۱۰۰ سال قبل از میلاد به رومیان معرفی شدند. امروزه علاوه بر ایران، عراق و سوریه، پسته در بسیاری از کشورها مانند ایالات‌متحده، استرالیا، ترکیه و چین نیز تولید می‌شود.

گیاه پسته

آجیل پسته متعلق به خانواده Anacardiaceae از جنس Pistacia است. درخت پسته حدود ۱۰ تا ۱۲ سال طول می‌کشد تا اولین محصول خود را تولید کند. آن‌ها میوه‌ای هسته‌ای هستند که در آن میوه یک ‌دانه بزرگ در مرکز آن است که خوراکی است. آجیل پسته فصلی نیست و در تمام طول سال موجود است. آن‌ها را می‌توان از تقریباً هر فروشگاه مواد غذایی به‌خصوص خشکبارفروشی‌ها خریداری کرد.

پسته‌ها امروزه در قالب‌های مختلفی از قبیل پوسته، بدون پوست، شیرین یا شور استفاده می‌شود. پوسته آن را از آسیب فیزیکی و عفونت‌های مختلف محافظت می‌کند. از سوی دیگر، پسته‌های شور و شیرین ممکن است انتخاب خوبی با توجه به محتوای سدیم و قند آن‌ها نباشد. راه ایده آل این است که آجیل بدون پوست را بخرید، همان‌طور که به شکل طبیعی وجود دارند. آن‌ها باید در ظروف محفوظ در مکان‌های سرد و خشک نگهداری شوند تا بتوانند بدون ابتلا به عوارض بدی به مدت چند ماه بتوانند باقی بمانند. پسته یکی از چند ماده غذایی است که حاوی بیشتر مواد مغذی موردنیاز انسان برای حفظ سلامت کلی آن‌هاست.

ارزش تغذیه‌ای پسته

پسته حاوی مواد مغذی مانند کربوهیدرات‌ها، پروتئین و اسیدهای آمینه، چربی‌ها و فیبرهای رژیمی است. آن‌ها غنی از مواد معدنی مانند فسفر، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، روی، مس، سدیم و سلنیوم هستند. آن‌ها همچنین ویتامین‌های ضروری مانند ویتامین A، ویتامین K، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین B6، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، پانتوتنیک اسید، کولین و بتایین را به شما ارائه می‌دهند.

طبق نظر توماس و گبهارت (۲۰۰۶)، پسته حاوی دارای مقدار کمی کالری (فقط ۱۶۰ کالری در هر اونس) در مقایسه با سایر آجیل و میوه‌های خشک مانند آجیل، گردو، بادام، پانک، فندق، آجیل برزیل و شاه‌بلوط است. پسته حاوی مقادیر بالایی از پروتئین در مقایسه با سایر آجیل‌ها مانند بادام، قهوه‌ای، فندق، ماکادامیا (فندق استرالیایی)، پیکن و گردو است. مقدار پروتئین موجود در پسته ۶ گرم در هر اونس است که بالاترین مقدار نسبت به سایر آجیل‌ها است.

محتوای چربی در پسته هم پایین‌تر از سایر آجیل‌ها است. آمار جمع‌آوری‌شده توسط Thomas و Gebhardt (2006) نشان می‌دهد که محتوای چربی پسته ۱۳ گرم در هر اونس مصرفی از این ماده غذایی است. آن‌ها همچنین منبع خوبی از اسیدهای چرب تک غیراشباع مانند اسید اولئیک و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. استفاده از آن‌ها به‌طور منظم به کاهش چربی لیپوپروتئین (LDL کلسترول) کمک می‌کند که همچنین به‌عنوان کلسترول بد شناخته می‌شود و همچون منجر به افزایش مقدار لیپوپروتئین با چگالی بالا (کلسترول HDL) که معمولاً به‌عنوان کلسترول خوب شناخته می‌شود، خواهد شد. همه این مواد مغذی پسته را برای سلامتی انسان مناسب می‌سازد.

مزایای بهداشتی پسته

مزایای مصرف پسته برای سلامت عبارت‌اند از:

سلامت قلب

یکی از بزرگ‌ترین مزایای سلامت پسته این است که آن‌ها آجیلی قلب دوست هستند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف منظم پسته می‌تواند باعث کاهش سطح LDL کلسترول بد در بدن شود. آنتی‌اکسیدان‌ها، فیتوسترول ها و اسیدهای چرب اشباع‌نشده (هر دو اسید چرب اشباع‌نشده و غیراشباع) برای تقویت سلامت قلب مفید هستند.

مدیریت وزن

مصرف این ماده غذایی همچنین اولین انتخاب افرادی است که رژیم غذایی دارند. شواهد نشان می‌دهد که پسته، با کالری کم، پروتئین بالا، چربی اشباع کم و چربی‌های اشباع‌نشده، یک گزینه مناسب برای مدیریت وزن ایده آل است.

خواص پسته

پیشگیری از بیماری Macular یا AMD

این ماده حاوی آنتی‌اکسیدان‌های کاروتنوئیدی مانند لوتین و زاکسنتین است. بر اساس تحقیقاتی که توسط چن سیو و Blumberg JB از دانشگاه تافتز بوستون، ایالات‌متحده آمریکا انجام‌شده است، این آنتی‌اکسیدان‌ها در کاهش خطر ابتلا به بیماری ماکولار مرتبط با سن در سالمندان کمک می‌کند.

مراقبت از پوست

پسته همچنین در از بین بردن خشکی پوست کمک می‌کند. چربی اشباع در این زمینه نقش مهمی ایفا می‌کند. چربی همچنین به‌عنوان یک حامل خوب یا اسانس عمل می‌کند، زیرا از این ماده به‌عنوان یک ماده در درمان‌های سنتی مانند آروماتراپی و ماساژ سنتی استفاده می‌شود.

کمک در هضم

یکی دیگر از مزایای بهداشتی پسته، این است که منبع خوبی از فیبر رژیمی است که به هضم غذا کمک می‌کند. مصرف حدود ۱ اونس یا ۳۰ گرم پسته حاوی حدود ۳ گرم فیبر رژیمی است که برای این منظور که دستگاه گوارش شما را به‌صورت مطلوب کار کند، کافی است.

خصوصیات Aphrodisiac

بر اساس تحقیقات انجام‌شده توسط آلدمیر و همکاران (۲۰۱۱)، مصرف این ماده غذایی به‌شدت بر قدرت جنسی در مردان تأثیر می‌گذارد. مطالعات نشان داده است که افرادی که روزانه حدود ۱۰۰ گرم این آجیل را به مدت سه هفته مصرف کردند، عملکرد نعوظشان حدود ۵۰ درصد افزایش یافت. این نتایج توسط اسکن اولتراسوند جریان خون در آلت تناسلی تأیید شد.

خواص آنتی‌اکسیدانی

حتی پوسته‌های این ماده غذایی حاوی مقادیر قابل‌توجه آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. محققان دانشگاه تربیت مدرس در تهران موفق به شناسایی و استخراج این آنتی‌اکسیدان‌ها شدند تا به سایر مواد غذایی اضافه شوند. آنتی‌اکسیدان‌ها رادیکال‌های آزاد را که پس از متابولیسم سلولی در بدن تشکیل می‌شود و می‌توانند مشکلاتی مانند سرطان و بیماری‌های قلبی را ایجاد کنند را خنثی می‌کنند.

کنترل دیابت

یکی از مزایای مصرف این ماده غذایی است که آن‌ها در کنترل دیابت نقش دارند. در افراد مبتلا به دیابت، قندها پیوند نامناسبی را با پروتئین‌ها را ایجاد می‌کنند و آن‌ها را غیرقابل استفاده می‌کند. این فرآیند به‌عنوان گلیکاسیون شناخته می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن‌ها به کاهش روند گلیکاسیون کمک می‌کنند و بنابراین در کنترل دیابت کمک می‌کنند.

مزایای مصرف پسته

جذب آهن

پسته دارای مقادیر زیادی از مس است که در جذب بیشتر آهن به بدن از منابع غذایی کمک می‌کند. این امر می‌تواند به مقابله با مشکلاتی مانند کم‌خونی کمک کند.

منبع مقاله : organic facts
این مقاله به طور اختصاصی توسط مجله قرمز ترجمه شده است.