همه چیز در مورد داروی رستاسیس


restasis قطره

داروی رستاسیس  (قطره چشمی) شامل سیکلوسپورین است که یک داروی سرکوب‌کننده سیستم ایمنی است. سیکلوسپورین می‌تواند تولید اشک را افزایش دهد که از طریق این مکانیسم، التهاب در چشم (ها) کاهش می‌یابد. قطره چشم رستاسیس  برای درمان خشکی مزمن چشم استفاده می‌شود که ممکن است ناشی از التهاب باشد. این دارو ممکن است برای اهداف غیر از مواردی که در این راهنمای دارویی ذکرشده، استفاده شود. در این مقاله به معرفی، چگونگی کارکرد و نکات طلایی حین مصرف این دارو می‌پردازیم.


اطلاعات مهم مربوط به قطره رستاسیس

این دارو را با هر سطحی از بدن، ازجمله چشم یا دست، لمس نکنید. قطره‌چکان مورداستفاده برای این دارو استریل است و اگر آلوده شود، می‌تواند عفونت را در چشم (ها) ایجاد کند.

هنگام استفاده از لنزهای تماسی، از این دارو استفاده نکنید. لنزهای تماسی باید ۱۵ دقیقه پس از تجویز قطره چشمی رستاسیس، دوباره در چشم قرار داده شود، مگر اینکه خلاف تجویز پزشک شما باشد.


اطلاعات مهمی که باید قبل از استفاده از قطره رستاسیس بدانید

اگر شما به این دارو آلرژی دارید، نباید از این دارو استفاده کنید.

مشخص نیست که این دارو می‌تواند به یک نوزاد متولد نشده آسیب برساند یا نه.  اگر شما باردار هستید یا قصد در حین استفاده از این دارو     قصد باردار شدن را دارید به پزشک خود اطلاع دهید.

معلوم نیست که این از دارو ممکن است که از  طریق شیر مادر عبور کند و به کودک شیرخوار انتقال یافته و آسیب برساند یا نه. درصورتی‌که در حال تغذیه نوزاد شیرخوار با شیر مادر هستید، به پزشک خود اطلاع دهید.

این داروی برای مصرف در افراد زیر ۱۶ سال توصیه نمی‌شود.


چگونه باید داروی رستاسیس را استفاده کنید؟

داروی رستاسیس را دقیقاً همان طور که توسط دکتر شما تجویز می‌شود، مصرف کنید.  راهنمایی‌های بر روی برچسب نسخه خود را خوانده و براساس آن عمل کنید. این دارو  را در دوز های بیشتر  و یا کمتر از مقادیر  توصیه شده، مصرف نکنید.

دوز معمول مصرفی این دارو برای هر چشم دو بار در روز است. قطره چشمی این دارو را (تقریباً) هر ۱۲ ساعت یک‌بار استفاده کنید.

قبل از استفاده از قطره چشمی، دست‌های خود را بشویید.

برای استفاده از قطره چشمی:

  • چند بار بطری را به سمت بالا ببرید تا به‌راحتی دارو مخلوط شود. قطره‌های چشمی رستاریس باید سفیدرنگ باشند.
  • کمی سرخود را به عقب بچرخانید و پلک پایین را پایین بیاورید تا یک چاله کوچک ایجاد کنید. قطره‌چکان را در بالای چشم قرار دهید. آن را بازکنید و فشار دهید تا یک قطره بچکد.
  • چشمان خود را برای ۲ یا ۳ دقیقه ببندید و سرخود را به سمت پایین بدون پلک زدن یا تکان دادن بچرخانید، برای نگه‌داشتن مایع در مقابل تخلیه از مجرای چشم به‌آرامی انگشت خود را به گوشه داخلی چشم ببرید.
  • حداقل ۱۵ دقیقه قبل از استفاده از اشک مصنوعی، یا هر قطره چشم دیگری که پزشک شما تجویز کرده است، صبر کنید.

نوک قطره چشمی را لمس نکنید یا آن را به‌طور مستقیم بر روی چشم قرار ندهید. یک قطره‌چکان آلوده می‌تواند چشم شمارا آلوده کند که می‌تواند منجر به مشکلات جدی بینایی شود.

از قطره چشمی رستاسیس که مایع آن تغییر رنگ داده و یا ذراتی در آن است، استفاده نکنید. از دکتر داروساز درخواست داروی جدید کنید.

هر بطری یک‌بارمصرف رستاریس برای یک تنها یک استفاده (در یک یا هر دو چشم) است. پس از استفاده از بطری را دور بیندازید، حتی اگر در آن مقداری از دارو باقیمانده است.

این دارو باید در دمای اتاقی به‌دوراز گرما و رطوبت، نگهداری شود.  این دارو را فریز نکنید. بطری دارو را محکم و بسته نگه‌دارید.

نکات مهم در مصرف قطره رستاسیس


اطلاعات دوز مورد استفاده این دارو

دوز معمول مصرفی در بزرگ‌سالان برای درمان عارضه کراتوکونژکتیویت سیکا (سندرم خشکی چشم):

۱ قطره به‌صورت ۲ بار در روز در هر چشم و تقریباً بافاصله ۱۲ ساعت از هم

نکات: این دارو را می‌توان هم‌زمان با اشک مصنوعی استفاده کرد، اجازه دهید ۱۵ دقیقه بین استفاده از این محصولات فاصله زمانی باشد.

موارد استفاده از این دارو : برای افزایش تولید اشک در بیمارانی که دچار التهاب چشم در ارتباط با کراتوکونژونکتیویت سیکا (سندرم خشکی چشم) هستند.

چه اتفاقی می افتد اگر شما یک دوز از این دارو را فراموش کنید؟

به محض اینکه شما دوز فراموش شده را به یاد آوردید، آن را مصرف کنید. اگر تقریباً موقع نوبت بعدی مصرف دوز بعدی است، از مصرف دوز فراموش شده اجتناب کنید. برای جبران دوز از دست رفته قبلی در دوز بعدی از داروی اضافه استفاده نکنید.

اگر از این دارو بیش از حد مصرف کنید، چه اتفاقی می افتد؟

انتظار می‌رود که مصرف بیش‌ازحد از داروی رستاریس خطرناک باشد. درصورتی‌که کسی به‌طور تصادفی مقادیر بیش‌ازحدی از این دارو را مصرف کرده است، به اورژانس مراجعه کنید یا با فوریت‌های پزشکی برای مسمومیت تماس بگیرید.

در هنگام مصرف این دارو  باید از چه مواردی اجتناب کنید؟

هنگام استفاده از لنزهای تماسی، از این دارو استفاده نکنید. لنزهای تماسی باید ۱۵ دقیقه پس از تجویز قطره چشمی رستاسیس، دوباره در چشم قرار داده شود، مگر اینکه خلاف تجویز پزشک شما باشد. اگر شما دچار خشکی چشم هستید، بهتر است عدسی‌های تماسی نداشته باشید. با پزشک خود در این مورد صحبت کنید.


عوارض جانبی داروی رستاسیس

اگر شما نشانه هایی از یک واکنش آلرژیک به این دارو مانند: راش پوستی یا کهیر (با یا بدون تب یا درد مفاصل)؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو، را مشاهده کنید با اورژانس پزشکی تماس بگیرید.

اگر شما موارد زیر داشتید مصرف این دارو را متوقف کرده و با پزشک خود تماس بگیرید:

  • درد چشمی؛
  • تورم چشم، قرمزی، ناراحتی شدید، کبره بستن چشم (ممکن است علائم عفونت) باشد.

عوارض جانبی شایع این دارو  عبارت اند از:

  • سوزش خفیف یا خارش در چشم؛
  • قرمزی خفیف یا خارش؛
  • تاری دید؛
  • احساسی مثل‌اینکه چیزی در چشم شماست.

این یک لیست کامل از عوارض جانبی این دارو نیست و موارد  دیگری  ممکن است رخ  دهد. برای توصیه‌های پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود تماس بگیرید. در صورت  مشاهده عوارض جانبی به FDA این موارد را گزارش کنید.


چه داروهایی  مصرف  داروی رستاسیس را تحت تاثیر قرار می دهند؟

به‌احتمال‌زیاد داروهای دیگری که به‌صورت خوراکی یا تزریقی مصرف می‌کنید، بر روی سیکلوسپورین مورداستفاده در چشم تأثیر می‌گذارند؛ اما بسیاری از داروها می‌توانند با این دارو تداخل ایجاد کنند. به هریک مراقبت‌های بهداشتی خود و یا پزشک معالج خود درباره تمام داروهایی که استفاده می‌کنید، ازجمله داروهای تجویزی و بدون نسخه، ویتامین‌ها و محصولات گیاهی اطلاع دهید.