حذف عادت های معیوب و رسیدن به بهترین حالت موجود از خودمان، یک سفر است. یک پروسه است.  این چیزی‌ست که همه ما خواستارش هستیم صرف نظر از اینکه متوجه باشیم آیا این خواسته را داریم یا نه.

اولین بار این نظریه، توسط روانشناسی به نام آبراهام مزلو Abraham Maslow  مطرح گردید. طبق نظریه آبراهام مزلو، انسانها وقتی به چنین جایگاه انسان ارزشمند-برتر می‌رسند که دارای خصوصیات زیر باشند.

۱ – پذیرش کامل خود

۲- نترسیدن از هرگونه ریسکی و گام برداشتن در مسیرهای ناشناخته

۳ – شاکر بودن و لذت بردن در هر لحظه از زندگی

۴- داشتن انگیزه برای رشد و توسعه

۵ –توانایی در داشتن روابط عمیق و با مفهوم

به نظر جالب می‌رسد درست است؟ ترک بسیار از عادت های معیوب و  رسیدن به این جایگاه انسانی،  به همت و تلاش بسیار زیادی نیاز دارد، اما قطعا شدنی است. هرچند که برخی از موارد هستند که شانس شما را برای رسیدن به این جایگاه را مخدوش می‌کنند.
بعنوان مثال برخی عادت های معیوب که در زیر ذکر شده، از جمله کارهایی هستند که اگر ترک نکنید، باعث می‌شوند نتوانید به آنچه می‌خواهید برسید.

ترک عادت های معیوب

  • عادت های معیوب : ارجحیت دادن دیگران به خودتان

تصور کنید که امروز سرکار نمی‌روید و برنامه ریزی کرده‌اید  کمی ریلکس کنید یا سرگرمی داشته باشید یا کارهایی که دوست دارید انجام دهید. اما یک تماس تلفنی دریافت می‌کنید : ” میتونی امروز به جای من بیای سر کار؟ می‌دونم واسه خودت کار داری اما واقعا احتیاج دارم که یه نفر از بچه م مراقبت کنه”.  یا جملاتی از این دست..

انسانی که برای زمان خودش اهمیت قائل نباشد آیا می‌تواند برای زمان دیگران ارزش قائل باشد؟ قطعا کمک به دیگران امری پسندیده است اما غفلت از نیازها و خواسته های خودمان از جمله عادت های معیوب است که مانع رسیدن شما به جایگاهی می‌شود که می‌خواهید به آن دست یابید.

اگر از آن دسته آدمهایی هستید که هرگز نمی‌تواند به دیگران (( نه )) بگوید،  بهتر است چند دلیل زیر را در نظر داشته باشید.

*شاید می‌ترسید از اینکه دیگران دوستتان نداشته باشید.

*شاید از اینکه برای خودتان کاری انجام دهید احساس گناه می‌کنید.

*شاید از اینکه تنها شوید احساس خوبی ندارید.

*شاید پی به ارزش زمان خودتان نبرده اید.

*شاید به خواسته های دیگران بیشتر اولویت می‌دهید تا به خواسته های خودتان.

زمان گذاشتن برای خودتان، بدون شک بسیار حیاتی است، اگر می‌خواهید در مسیر رشد و توسعه قرار گیرید. از اینکه بگویید (( نه)) نترسید اینکار شما را آدم بدی نمی‌سازد.

  • عادت های معیوب : دچار ترس شدن و نادیده گرفتن خود

نادیده گرفتن یا سانسور خواسته‎های خود، به این معناست که مانع خودتان برای رسیدن به آنچه واقعا می‌خواهید می‌شوید. و این مورد از ترس، ناشی می‌شود. ترس اینکه نکند نادان به نظر برسم؟ یا دیگران مثل دوستان یا والدین یا همسرم در موردم چه فکرکنند؟ پس نباید چیزی بگویم.

ترس از نقد دیگران، دلیلی‌ست برای نگفتن خواسته هایتان.  اما خیلی ها نیز از این می‌ترسند چون بارها از اینکه با دیگران یکرنگ بوده اند و ضرر کرده‌اند. برای غلبه بر چنین حالتی، سعی کنید آنچه می‌خواهید را در یک دفترچه بنویسید. هر آنچه می‌خواهید را بنوسید و اصلا مهم نیست چقدر عجیب غریب یا شرم آور، به نظر برسد. اگر این عادت را تکرار کنید، متوجه خواهید شد که در آینده ای نزدیک تا چه حد با خودتان صادق خواهید شد و به این ترتیب است که می‌توان به جایگاه انسان ارزشمند-برتر رسید.

  • عادت های معیوب : هماهنگ شدن با بقیه علی رقم میل باطنی

رسیدن به جایگاه انسان ارزشمند-برتر به این معنا نیست که همیشه با همه‌ی اطرافیان خود موافقت کنید. ممکن است توسط خیلی ها مورد دوست داشتن قرار نگیرید که اشکالی ندارد. اما سعی و تقلا کردن برای اینکه به هر زحمتی خوتان را با دیگران هماهنگ کنید باعث می‌شود نتوانید انسان منحصر به فردی باشید، احساس تقلبی بودن به شما دست می‌دهد و شادی را از شما می‌گیرد.

– با انجام قدم های زیر، با خودتان صادق باشید

  • نسبت به ارزش های خود پایبند باشید.
  • قبل از اینکه کاری را انجام دهید، فکر کنید و اگر احساس خوبی در مورد آن ندارید، انجامش ندهید.
  • اگر کسی به شما بگوید نمی‌توانی این کار را انجام دهی، شما  تسلیم نشوید و دست از رویاهای خود برندارید.
  • اطراف خودتان را با آدمهایی پر کنید که مثبت هستند و شما را تشویق می‌کنند.
  • سعی نکنید دیگران را شبیه به خود کنید. سعی نکنید دیگران را عوض کنید.

 

سفر در جاده ی رسیدن به انسان ارزشمند-برتر و حذف عادت های معیوب ، سفر آسانی نیست، اما ارزش سفر کردن را دارد.

 از خود-تخریبی دست بردارید از اینکه بگوید من همینم که هستم. خواسته های خود را در اولویت قرار دهید و ترس را از خود دور نمایید.

ترجمه اختصاصی مجله قرمز از مقاله Eloise Best

منبع : Lifehack