ترمز اتوماتیک چیست؟ آشنایی اولیه با نحوه کارکرد و ضرورت استفاده از آن

تکنولوژی ترمز اتوماتیک از ترکیب سنسورها و کنترل کننده های ترمز تشکیل شده است تا از برخورد در سرعت های بسیار بالا جلوگیری کند. بعضی از ترمز های اتوماتیک می توانند از برخورد به طور کامل جلو گیری کننند اما بیشتر آن ها طراحی شده اند تا با کم کردن سرعت قبل از برخورد با چیزی از تصادف جلوگیری کنند. از آنجایی که تصادفات با سرعت های خیلی بالا مرگبارتر از تصادفات با سرعت پایین هستند ، ترمز های اتوماتیک می توانند جان افراد زیادی را نجات دهند و از خسارات مالی که در طول حادثه رخ می دهند جلوگیری کند.

برخی از این سیستم ها ، نقش کمکی را برای راننده بازی می کنند و بعضی از آنها قادرند سیستم ترمز را بدون نیاز به راننده فعال کنند.

تکنولوژی ترمز اتوماتیک از ترکیب سنسورها و کنترل کننده های ترمز تشکیل شده است

سیستم ترمز اتوماتیک چگونه کار می کند ؟

هر شرکت خودروسازی ُ تکنولوژی سیستم ترمز منحصر به فرد خود را دارد ، اما همه آنها بر اساس یکی از سنسور های ورودی عمل می کنند. بعضی از آنها از لیزر استفاده می کنند ، بعضی از رادار ها و بعضی حتی از اطلاعات ویدیویی بهره می برند. سپس از این سنسورها برای شناسایی هرگونه شی در مسیر وسیله نقلیه استفاده می شود. اگر شی شناسایی شود سیستم می تواند تشخیص دهد که ایا سرعت وسیله نقلیه بیشتر از سرعت مانع است یا نه. تفاوت زیاد در سرعت نشان می دهد که ممکن است منجر به تصادف شود ؛ در این وضعیت سیستم می تواند به صورت خودکار ترمز ها را فعال کند. علاوه بر اندازه گیری مستقیم اطلاعات سنسور ، برخی سیستم های ترمز اتوماتیک می توانند از GPS استفاده کنند. اگر وسیله نقلیه مجهز به GPS دقیق باشد و به بانک اطلاعاتی علائم توقف و دیگر اطلاعات دسترسی داشته باشد ؛ می تواند ترمز ها را در هنگام از کار افتادن ترمز ها به صورت خودکار آنها را فعال کند.

آیا واقعا نیاز به ترمز های اتوماتیک داریم ؟

تمام این اتفاقات بدون دخالت راننده صورت می گیرد ؛ بنابراین رانندگی با خودرو های دارای سیستم ترمز خودکار تفاوتی با خودرو های معمولی ندارد.

اگر شما در تمام لحظه ها بسیار حواس جمع هستید ممکن است اصلا متوجه نشده باشید که خودروی شما دارای ترمز اتوماتیک است یا نه !

در هر صورت اگر آدم حواس پرتی هستید ترمز های اتوماتیک می توانند جان شما را نجات دهند. در درجه اول سیستم های ترمز اتوماتیک به عنوان محافظ در برابر عوامل حواس پرتی طراحی شده اند و این تکنولوژی می تواند جان افرادی را که در پشت فرمان خوابشان برده است را نجات می دهد. ممکن است بسیاری از رانندگان اصلا از این سیستم استفاده نکنند ام همچنان به عنوان یک شبکه ایمنی فوق العاده شناخته می شود.

کدام سیستم ها از ترمز اتوماتیک استفاده می کنند ؟

استفاده اولیه از ترمز اتوماتیک برای جلوگیری از تصادفات می باشد. این سیستم ها اغلب راننده را از وقوع حادثه احتمالی باخبر می کنند ؛ کمربند ها را محکم تر می کنند و کارهای دیگری برای جلوگیری از تصادف یا کاهش خسارت در هنگام وقوع حادثه انجام می دهند.

علاوه بر سیستم های پیشگیری از تصادف بسیاری از کروز کنتل های انطباقی از ترمز های اتوماتیک بهره می برند. این سیتم ها قادر به اندازه گیری سرعت وسیله نقلیه و انطباق آن هستند. آنها با قطع سوخت ورودی ، دنده معکوس و در نهایت فعال کردن ترمز ها خودرو را متوقف می کنند.

چطور یک خودروی دارای ترمز های اتوماتیک پیدا کنیم؟

بسیار از خودروسازان دست کم یک مدل با کروز کنترل های انطباقی یا سیستم جلوگیری از تصادف را معرفی می کنند.

برخی از سیستم های پیشگیری از تصادف بین سال های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۳ توسط شرکت هایی همچون هوندا و مرسدس بنز معرفی شدند. بنابراین تولیدکنندگان وسایل نقلیه در دهه گذشته مجهز به این فناوری شده اند.

کروز کنترل انطباقی سابقه طولانی تری دارند ام این سیستم ها اخیرا قادر به استفاده از ترمز اتوماتیک شده اند.یکی از اولین شرکت های خودرو سازی که کروز کنترل انطباقی همراه ترمز اتوماتیک ارئه داده است BMW است که این ویژگی را در سال ۲۰۰۷ معرفی کرد.

از آنجایی که ترمز های اتوماتیک در جلوگیری از تصادفات مرگبار بسیار کاربردی هستند ، شرکت های بیمه برای حفظ ایمنی بزرگراه ها یک لیست از خودرو های مجهز به تجهیزات جلوگیری از تصادفات دارند که شما می تونید از آن برای شناسایی خودرو های ایمن تر که با تجهیزات ایمنی مد نظر شما ارائه شده اند استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *