تخمه آفتابگردان مزایای فراوانی برای سلامت ما دارند که در درازمدت یک زندگی سالم را تأمین می‌کنند. شما می‌توانید از مزایای بهداشتی تخمه آفتابگردان در دو روش مختلف استفاده کنید. یک‌راه از طریق مصرف دانه‌های آفتابگردان است و دیگری از طریق مصرف روغن آفتابگردان. دانه‌های آفتابگردان هضم، قدرت مغزی و عملکرد سیستم قلبی عروقی را بهبود می‌بخشد؛ آن‌ها غنی از منیزیم، پتاسیم، سلنیوم، روی و آهن هستند. از سوی دیگر، روغن آفتابگردان از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند و یک نگه‌دارنده رطوبت عالی برای پوست است.

 

مقدمه

گیاه آفتابگردان زیبا، با گلبرگ‌های زرد و روشن آن‌یک مورد لذت‌بخش برای دیدن است. این گلبرگ‌ها دارای یک مرکز بذری است که به رنگ خاکستری و سبز است. این دانه‌ها در پوسته خاکستری یا سیاه‌وسفید قرار می‌گیرند. دانه‌های آفتابگردان دارای محتوای بالایی از روغن هستند و یکی از منابع اولیه برای استخراج روغن‌های غیراشباع می‌باشند. دانه‌های آفتابگردان با پوسته دارای طعم فندقی خفیف و بافتی ترد هستند.

منشا تخمه آفتابگردان

مزایای بهداشتی دانه آفتابگردان

دانه‌های آفتابگردان دارای مقادیر بسیار پایینی از کلسترول و سدیم هستند، بنابراین از قلب شما در مقابل ابتلای به بیماری‌ها محافظت می‌کنند. این دانه‌ها منبع خوبی از ویتامین B6، تیامین، منیزیم، مس، فسفر، منگنز، سلنیوم و ویتامین E (آلفا توکوفرول) هستند. برای حفظ تغذیه مناسب روزانه خود، این دانه‌ها را انتخاب کنید. آن‌ها همچنین برای بهبود فرایند هضم و سلامت مغز شما بسیار مفید هستند.

جلوگیری از آسیب سلولی

تخمه آفتابگردان غنی از ویتامین E است که یک جزء حیاتی از نیازهای تغذیه‌ای روزمره شما است. این بذرها آنتی‌اکسیدان‌های عالی هستند که گسترش گسترده رادیکال‌های آزاد را در بدن انسان متوقف می‌کنند، زیرا رادیکال‌های آزاد می‌توانند منجر به آسیب و بیماری‌های مختلف در سلول‌های بدن ما شوند. دانه‌های آفتابگردان غنی از ویتامین E هستند که در عملکرد مناسب سیستم گردش خون کمک می‌کند. ویتامین E همچنین باعث ایجاد لخته در خون شمارا در هنگام وقوع زخم‌های خارجی می‌شود که درنتیجه به‌سرعت روند بهبودی کمک می‌کند. دانه‌های آفتابگردان همچنین به کاهش خطر بیماری‌های قلبی و دیابت کمک می‌کنند. سلنیوم موجود دردانه‌های آفتابگردان آسیب سلولی را تعمیر می‌کند و سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد.

بهبود گوارش

دانه‌های آفتابگردان دارای مقدار زیادی فیبر هستند. اگر بدن شما کمبود فیبر داشته باشد، ممکن است چندین مشکل بهداشتی مانند یبوست، هموروئید، سرطان روده بزرگ و بسیاری موارد دیگر را تجربه کنید. مشکلات گوارشی شدید حتی می‌توانند سمیت را در روده شما افزایش دهند. مقدار توصیه‌شده فیبر برای بزرگ‌سالان حدود ۳۰ گرم در روز است. بااین‌حال، در نظرسنجی‌ها اشاره‌شده است که اکثر مردم در مصرف روزانه حتی ۱۵ گرم مصرف می‌کنند. با افزودن دانه‌های آفتابگردان در رژیم غذایی، می‌توانید به‌راحتی از فیبر رژیمی دریافت کنید و احتمال بروز مشکلات مربوط به هضم را کاهش دهید.

افزایش سطح انرژی از خواص تخمه آفتابگردان

اکثر ورزشکاران از خوردن دانه‌های آفتابگردان لذت می برند، زیرا این دانه ها حاوی مقادیر زیادی پروتئین و کربوهیدرات می باشند. آن‌ها به تخلیه کبد از گلیکوژن (که یک شکل از قند است) به سمت جریان خون کمک می کنند. درنتیجه، انرژی افزایش می یابد.

تقویت استخوان‌ها و عضلات

گل آفتابگردان و متعاقب آن تخمه آفتابگردان حاوی ریزمغذی‌های فراوانی هستند. آهن دردانه‌های آفتابگردان اکسیژن را به عضلات شما می‌دهد، درحالی ‌که روی به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک می‌کند و از سرفه و سرماخوردگی جلوگیری می‌کند. منیزیم برای داشتن استخوان‌هایی قوی و تولید انرژی نیز ضروری است. تقریباً ۲/۳ منیزیم در بدن انسان در استخوان ذخیره می‌شود. منیزیم به استخوان‌ها در ساختار و قدرت فیزیکی آن‌ها کمک می‌کند، درحالی‌که منیزیم باقی‌مانده بر روی سطح استخوان‌ها یافت می‌شود که به ‌صورت موردنیاز بدن مورداستفاده قرار می‌گیرد. محتوای منیزیم بالا دردانه‌های آفتابگردان باعث کاهش فشارخون شما می‌شود. درنتیجه احتمال وقوع حمله قلبی یا سکته مغزی را در شما کاهش می‌دهد.

بهبود سلامت مغز

در مطالعات متعددی اثبات‌شده است که دانه‌های آفتابگردان واقعاً می‌توانند روی مغز شما تأثیر آرام بخشی داشته باشند و همچنین باعث بهبود خلق‌وخوی شما شوند. این ویژگی از دانه‌های آفتابگردان به دلیل محتوای بالای تریپ توفان موجود دردانه‌های آن است. هنگامی‌که شما مواد غذایی حاوی تریپتوفان را مصرف می‌کنید، به‌طور مؤثر تولید سروتونین در مغز خود را افزایش می‌دهد که یک انتقال‌دهنده عصبی است. سروتونین به‌طور مؤثر تنش را کاهش می‌دهد، درنتیجه ایجاد احساس آرامش می‌کند. محتوای کولین در این دانه‌ها نقش مهمی در عملکرد حافظه و بینایی ما دارد.

دانه‌های آفتابگردان دارای مقادیر بالایی از بتایین هستند که به‌طور مؤثر در برابر بیماری‌های قلبی عروقی مانند فشارخون بالا محافظت می‌کند. علاوه بر این، حضور آرژنین در این دانه‌ها نیز در داشتن قلبی سالم مؤثر است. لیگنین ها سطوح کلسترول خون را در سطوح مناسب حفظ می‌کنند، بنابراین از بروز حملات قلبی و ابتلای به بیماری تصلب شرایین (آترواسکلروز) جلوگیری می‌کنند.

اثر تخمه آفتابگردان بر کلسترول

مفید در حین بارداری

تخمه آفتابگردان حاوی محتویات فولاد است که اسیدفولیک نیز نامیده می‌شود که یکی از ویتامین‌های گروه B است. فولات  برای بارداری بسیار مناسب است، زیرا در تولید سلول‌های جدید در بدن کمک می‌کند و از این طریق در بهبود تکثیر DNA و RNA که برای رشد و توسعه جنین بسیار مهم است. همچنین این ویتامین دارای ارتباط با ویتامین B12 به‌منظور ایجاد هموگلوبین در گلبول‌های قرمز است. با داشتن فولاد کافی در بدن شما، این ویتامین شانس ابتلای شما را در برابر بیماری‌های قلبی پایین می‌آورد.

منبع مقاله : organic facts

این مقاله به طور اختصاصی توسط مجله قرمز ترجمه شده است.