چگونه از کت و کاپشن چرم نگهداری کنیم؟


کت چرم از لباس‌های محبوب آقایان و خانم‌ها است که در فصل‌های مختلف می‌توان از آن استفاده کرد به خصوص فصل بهار زمان مناسبی برای پوشیدن این لباس شیک و زیبا است که اتفاقا کاملا مد روز نیز هست. اما چرم به کاررفته در این کت‌ها از نوع ظریف و سبک است نگهداری از این کت‌های چرم کار ساده‌ای نیست و اگر به درستی از این لباس مراقبت نشود به سرعت کهنه شده و آسیب می‌بیند.

اگر می‌خواهید کت چرم زیبای شما سال‌ها عمر کند و بتوانید مدت‌ها از آن استفاده کنید باید روش‌های تمیز کردن، تعمیر و نگهداری و انبار کردن دست آن را بدانید.

تعمیر و مراقبت از کت چرم

کت چرم خود را ضدآب کنید: محصولات زیادی در بازار با عنوان “محافظ گرم” یا “ضدآب کننده” وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها برای ضدآب کردن لباس‌های چرم خود به خصوص کت‌های چرم استفاده کنید به شرطی که این محصولات را به درستی بشناسید و مشخصات روی آن‌ها را دقیق بخوانید. اسپری پلیمر سیلیکون یا پلیمر اکریلیک باعث براق شدن و نو شدن کت چرم شما می‌شود اما محصولات برپایه گریس و واکس به دلیل ایجاد تغییر رنگ روی چرم و ایجاد بو توصیه نمی‌شود و ممکن است عمر محصول را کم کند. طبیعتا این محصول را باید چند هفته یکبار تا چند ماه یکبار استفاده کنید تا خاصیت ضدآب آن از بین نرود. این محصولات کت چرم شما را تنها تا در مقابل آب و آسیب‌های ناشی از آن مقاوم می‌کند اما کاملا آن را ضدآب نمی‌کند و نمی‌توانید ان را زیر باران یا ماشین لباسشویی و جریان تند آب قرار دهید.

چند وقت یکبار از حالت دهنده چرم استفاده کنید: مالیدن این محصول روی لباس چرم، چربی آن را بازمی‌گرداند و از خشک شدن و ترک خوردن آن جلوگیری می‌کند. اما چربی بیش از حد ممکن است روی رنگ و دوام کت اثر منفی داشته باشد. تنها زمانی از این محصول استفاده کنید که احساس می‌کنید کت شما کمی خشک شده است و حتما قبل از استفاده برچسب و توضیحات روی آن را بخوانید تا مطمئن شوید محصول مورد نظر برای لباس شما مناسب باشد. استفاده از چربی حیوانات روش مناسبی برای این کار است اما ممکن است رنگ آن را تیره کند اما هیچ وقت از محصولات روغن‌های مصنوعی با پایه نفتی مثل وازلین استفاده نکنید.

گاهی اوقات از واکس و پولیش استفاده کنید: پولیش کردن چرم به آن باقی و زیبایی خاصی می‌دهد اما این پتانسیل را دارد که روی رنگ چرم اثر منفی داشته باشد یا آن را خشک کند. به همین دلیل استفاده از آن خیلی کم توصیه می‌شود و قبل از استفاده بهتر است کمی از آن را روی قسمت‌های مخفی لباس تست کنید تا از آسیب ندیدن کت مطمئن شوید.

لکه‌های آب را پاک کنید: پاشیدن قطرات آب روی کت چرم و خشک شدن آن روی لباس لکه‌هایی به جا می‌گذارد که باید هرچه زودتر پاک شوند چون هرچه این لکه روی کت باقی بماند پاک کردن آن سخت‌تر است و ممکن است نمک موجود در آن چرم را خراب کند. یک تکه پارچه تمیز را مرطوب کنید و روی لکه‌ها بکشید تا تمیز شوند سپس آن را مقابل جریان هوا قرار دهید تا خشک شوند سپس از حالت دهنده و نرم کننده چرم استفاده کنید.

چرم خیس را در جریان هوا خشک کنید: اگر به هر دلیلی کت شما خیس شد ابتدا جیب آن را خالی کنید سپس آن را در دمای اتاق و در محلی که هوا جریان داشته باشد دور از هرگونه منبع گرما آویزان کنید تا خشک شوند. پس از خشک شدن به آن حالت دهنده بزنید تا خشک نشود.

چروک‌ها را برطرف کنید: آویزان کردن کت چرم از چروک شدن آن جلوگیری می‌کند اما اگر کت شما چروک‌های زیادی پیدا کرده باید آن را به یک متخصص بسپارید. اما می‌توانید خودتان با اتو نیز این کار را انجام دهید، اتو را روی پایین‌ترین درجه حرارت قرار دهید و از داخل لباس خیلی سریع و مختصر کت خود را اتو کنید تا چروک‌های آن از بین برود.

جلوگیری از پوسته شدن چرم,تعمیر و ترمیم کاپش کت چرم

تمیز کردن کت چرم

برچسب و تگ لباس را به دقت بخوانید: تقریبا همه لباس‌های چرم موجود در بازار تگ توضیحات در مورد نگهداری و شستشو دارند چون چرم‌ها انواع مختلفی دارند که تشخیص هر نوع ساده نیست و هر نوع به روش‌های خاصی برای نگهداری و مراقبت نیاز دارد. مطابق دستورات روی تگ عمل کنید تا لباس شما آسیبی نبیند.

با یک برس به آرامی لباس را گردگیری کنید: روی هر لباسی که مدتی در جایی بماند گرد و خاک گرفته می‌شود و نیاز به گردگیری دارد چون اگر مدت طولانی گرد و خاک روی لباس چرم بماند آسیب خواهد دید. برای این کار از یک دستمال نخی تمیز یا دستمال نوبوک و یا برس ساخته شده از چشم شتر استفاده کنید.

با یک دستمال تمیز مرطوب آن را پاک کنید: یک قطره آب روی چرم بریزید، اگر آب جذب چرم نشد و روی سطح آن باقی ماند استفاده از دستمال مرطوب برای پاک کردن چرم اشکالی ندارد اما اگر قطره آب جذب چرم شد این کار را نکنید.

قارچ زدگی را با الکل یا صابون تمیز کنید: اگر کت چرم شما دچار قارچ زدگی شد که به شکل توده‌های خاکستری یا سفید خود را نشان می‌دهد به این روش اقدام کنید؛ مقدار مساوی آب و الکل را با هم مخلوط کرده و یک دستمال نخی تمیز را به آن آغشته کنید و روی قارچ‌ها بمالید. اگر نتیجه موفقیت آمیز نبود از صابون‌های ضدقارچ استفاده کنید و ان را با آب مخلوط کرده روی قارچ‌ها بزنید سپس پاک کنید.

کت را به خشکشویی بدهید: اگر کثیفی، لک یا هر مشکل دیگری که با کت چرم خود دارید با روش‌های معمول حل نشد هرگز نباید آن را با دست یا در ماشین لباسشویی بیندازید. تنها راه حل این مشکل مراجعه به خشکشویی و کمک گرفتن از افراد متخصص است.

مراقبت نگهداری تعمیر کت کاپشن چرم

نگهداری از کت چرم

از چوب رختی‌های پددار استفاده کنید: چوب رختی پهن و داری پد در سرشانه مانع از ایجاد چروک و کشیدگی روی کت شما خواهد شد.

کت چرم را از تابش آفتاب و گرما حفظ کنید: تابش مستقیم آفتاب رنگ چرم را از بین می‌برد و گرما باعث خشک شدن آن می‌شود. بهترین محل برای نگهداری کت شما یک محل خنک و دور از نور است که تهویه خوبی دارد و دور از منابع حرارتی است. هرگز این کت‌ها را داخل کیسه‌های پلاستیکی قرار ندهید، قرار دادن این کت‌ها در کمد هیچ اشکالی ندارد به شرطی که داخل آن گرم یا مرطوب نباشد.

کت را از آفت‌ها حفظ کنید: چرم طبیعی مستعد آفت زدگی است و اگر اتفاق بیفتد از بین بردن بو و سم حاص از آن غیرممکن است. برای جلوگیری از این اتفاق از نفتالین معمولی استفاده کنید.

قبل از انبار کردن آن را خشکشویی کنید: اگر قرار است مدت طولانی از کت چرم خود استفاده نکنید و آن را در کمد خود انبار کنید بهتر است قبل از این کار کت را به خشکشویی بدهید تا هرگونه آلودگی و بو از آن زدوده شود. و احتمال آفت زدگی کاهش یابد.

برچسب کت چرم را به دقت بخوانید

اگر این مقاله مورد توجه شما قرار گرفت می‌توانید مقالات مشابه را در بخش دنیای مد در مجله قرمز شاخه مراقبت از لباس مطالعه کنید. انتقادات و پیشنهادات خود را نیز در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

منبع: WikiHow (ترجمه اختصاصی از مجله قرمز)