جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
معرفی هویج سیاه

هویج سیاه و معرفی ۵ مورد از مزایای شگفت‌انگیز این ماده غذایی

هویج سیاه یکی از مواد غذایی است که در بعضی از نقاط جهان مورد استفاده قرارمی گیرد. البته بسیاری از افراد در سراسر جهان ممکن است هرگز هویج سیاه را ندیده یا مصرف نکرده نداشته باشند، اما مصرف این نوع هویج در سایر نقاط جهان مانند کشورهای آسیایی معمول است و علاوه بر سالم بودن در هر رژیم غذایی نیز مصرف آن بسیار معمول است. در این مقاله سعی خواهیم کرد که علاوه بر معرفی این ماده غذایی نگاهی جامع نیز به ویژگی  و مزایای نای از مصرف این ماده غذایی داشته باشیم.

هویج سیاه چیست؟

هویج سیاه یک نوع رنگی از انواع هویج است که به لحاظ علمی به‌عنوان Daucus carota subsp sativus شناخته می‌شود و اغلب در چین و هند یافت می‌شود. هویج که رنگ آن ممکن است به‌طور سنتی نارنجی باشد در امریکا و سایر نقاط جهان موجود است، اما هویج می‌تواند در بسیاری از رنگ‌های دیگر شامل قرمز، بنفش، سفید، زرد و سیاه نیز موجود باشد. تغییر رنگ در درجه اول به دلیل غلظت ترکیبات موجود در انواع مختلف است. رنگ تیره انواع بنفش و سیاه، غلظت بالایی از آنتوسیانین ها را نشان می‌دهد، درحالی‌که هویج نارنجی و زرد دارای مقادیر زیادی از بتا کاروتن و سایر مواد فعال دیگر است.

هویج سیاه

هویج سیاه دارای طعمی منحصربه‌فرد است که کاملاً متفاوت از هویج سفید یا نارنجی است. هویج سیاه دارای شیرینی غیرمنتظره‌ای در مقایسه با آن‌ها است و همچنین دارای یک عطروطعم تند ملایم بعد از مصرف است. اگرچه این هویج در پوسته خارجی به رنگ سیاه است، اما بسیاری از آن‌ها در مرکز خود رنگی‌تر هستند. هویج سیاه بیشتر در شرق یافت می‌شود یعنی درجایی که آن‌ها رشد می‌کنند، اما در فروشگاه‌های مواد غذایی شما هنوز هم می‌توانید این سبزی‌های منحصربه‌فرد را پیدا کنید. عصاره هویج سیاه نیز به‌طور گسترده‌ای برای خواص بهداشتی آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مزایای مصرف هویج سیاه برای سلامت انسان

هویج سیاه که غنی از مواد مغذی هستند رنگ خود را از آنتوسیانین ها به دست می‌آورند و برخی از مزایای بهداشتی مهم آن‌ها شامل این موارد می‌شود: توانایی آن‌ها برای درمان بیماری‌هایی مانند بیماری آلزایمر، توانایی شناختی بهتر، کاهش التهاب، بهینه‌سازی فرآیند هضم و جلوگیری از ابتلای به سرطان‌های خاص.

درمان آرتریت روماتوئید

برخی از مواد فعال در هویج سیاه دارای خواص ضدالتهابی و همچنین توانایی آنتی‌اکسیدانی هستند که می‌تواند به کاهش بیماری مزمن و استرس اکسیداتیو که از جمله مواردی است که باعث آرتریت روماتوئید می‌شود، در فرد مصرف‌کننده کمک کند.

هویج سیاه  و اثر آن در پیشگیری از آرتریت

درمان سرطان

این ماده غذایی با داشتن سطوح فوق‌العاده بالایی از آنتوسیانین ها، بدن شما را در برابر سلول‌های سرطانی تقویت می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند به حذف رادیکال‌های آزاد و خنثی‌سازی فعالیت‌های سرطانی در بدن کمک کنند.

کمک در فرآیند هضم

هویج از نظر فیبر رژیمی بسیار غنی است که برای داشتن سیستم گوارشی سالم ضروری است. فیبر می‌تواند به تحریک حرکات روده و بهبود جذب مواد مغذی در روده کمک کند. علاوه بر این، فیبر می‌تواند به کاهش سطح کلسترول بدن کمک کند و انسولین و گلوکز را در بدن تنظیم کند که خبر خوبی برای بیماران مبتلا به دیابت است.

پیشگیری از ابتلای به بیماری آلزایمر

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در هویج سیاه به این خاصیت شناخته‌شده‌اند که رسوب پلاکت بتا آمیلوئید را در مغز کاهش می‌دهند که همین می‌تواند منجر به گرفتگی عصبی و بیماری‌های نورودژنراتیو مانند بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون شود.

بهبود بینایی

هویج به داشتن بتاکاروتن در خود شناخته‌شده است به‌طور مستقیم از سلامت بینایی محافظت می‌کند. بتا کاروتن به عنوان یک آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند و خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا را کاهش می‌دهد و احتمال ابتلا به کاتاراکت را کم می‌کند و به شما کمک می‌کند که به مدت طولانی بهتر ببینید!

هویج سیاه برای چه استفاده می‌شود؟

هویج سیاه را می‌توان در بسیاری از روش‌های مشابه هویج نرمال استفاده کرد. این ماده غذایی به خصوص در crudites و برای آب پز کردن، به لطف طعم شیرین آن مناسب است. می‌توان این ماده غذایی را بخارپز و یا به سوپ و همچنین curries و سالاد اضافه کرد. این هویج‌ها به دلیل شیرینی ذاتی آن‌ها بسیار مناسب برای استفاده در ترشی هستند.

عصاره هویج سیاه همچنین دارای تعدادی از کاربردها، از جمله به عنوان یک رنگ طبیعی در مواد غذایی است. بسیاری از مردم می‌خواهند در عادات رژیم غذایی خویش از مواد غذایی طبیعی استفاده کنند، به این معنی که از رنگ‌آمیزی مصنوعی غذاها جلوگیری می‌کنند، بنابراین عصاره هویج سیاه در این شرایط مفید است. منابع کمی از رنگ‌های تیره وجود دارد، به‌ویژه هنگامی‌که این عصاره‌ها همچنین غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها و سایر مواد مغذی مفید باشند. این عصاره می‌تواند برای جایگزینی رنگ‌های غذایی محبوبی مانند FD & C Red 40 استفاده شود.

اثرات احتمالی ناشی از مصرف هویج سیاه

اگر چه مزایای متعدد در استفاده از هویج سیاه وجود دارد ولی پس از مصرف هویج سیاه، بعضی از عوارض مانند تغییر رنگ پوست، واکنش‌های آلرژیک، مسمومیت و مشکلات مربوط به فشارخون ممکن است رخ دهد. اکثر این عوارض زمانی اتفاق می‌افتد که مقدار بیش‌ از حدی از این سبزی‌ها با فیبر بالا، پتاسیم بالا و بتا کاروتن بالا خورده شود. مصرف بیش از حد این مواد غذایی ممکن است به خصوص برای سلامت دستگاه گوارش شما، خطرناک باشد. به گفته این افراد، برخی از افراد حساسیت طبیعی به هویج دارند، بنابراین برای جلوگیری از تورم، ابتلا به بثورات پوستی و مشکلات معده باید از مصرف همه انواع هویج اجتناب کنند.

منبع مقاله :organic facts
این مقاله به طور اختصاصی توسط مجله قرمز ترجمه شده است.

دیدگاه ها 0

دیدگاه بگذارید

  Subscribe  
اعلام کردن به

مقالات زیبایی

جدیدترین و زیباترین مدل‌های رنگ مو برای تابستان که امسال می‌توانید امتحان کنید
جدیدترین و زیباترین مدل‌های رنگ مو برای تابستان که امسال می‌توانید امتحان کنید
10
عطر بهترین هدیه برای کسانی که دوستشان دارید و می‌خواهید خوشحالشان کنید
عطر بهترین هدیه برای کسانی که دوستشان دارید و می‌خواهید خوشحالشان کنید
76
همه محصولات آرایشی و بهداشتی که خانم‌ها به آن‌ها احتیاج دارند
همه محصولات آرایشی و بهداشتی که خانم‌ها به آن‌ها احتیاج دارند
249
ابزارهای کار ناخن ،همه ابزارهایی که برای آرایش ناخن لازم دارید
ابزارهای کار ناخن ،همه ابزارهایی که برای آرایش ناخن لازم دارید
138
عادت دست زدن به صورت را با این ترفندهای ساده و روانشناسانه ترک کنید
عادت دست زدن به صورت را با این ترفندهای ساده و روانشناسانه ترک کنید
258
بستن منافذ پوست صورت
بستن منافذ پوست صورت با ۹ ماسک خانگی عالی و زیبا کننده و بدون مواد سمی
523

مقالات سلامت

علتهای پا درد
پا درد چه علتهایی دارد و چه موقعی جدی می‌شود؛ بررسی ۷ نوع پا درد و درمان آن
39
تست کراتینین خون
تست کراتینین آزمایش خون به چه منظور انجام می‌شود و میزان نرمال آن چقدر است؟
108
علائم کمبود ویتامین D
علائم کمبود ویتامین D با ۹ علامت هشدار دهنده که باید به آنها توجه کرد
218
ناشتا بودن قبل از آزمایش خون
ناشتا بودن قبل از آزمایش خون و آمادگی قبل از آن؛ انواع آزمایشها و مواد ممنوعه و ترفندها
138
افزایش هموگلوبین
افزایش هموگلوبین خون با مصرف مکملها و تغییر در رژیم غذایی چگونه امکان پذیر است؟
95
بسته شدن مجرای اشکی
بسته شدن مجرای اشکی در کودکان به چه علت رخ می‌دهد و چگونه درمان می‌شود؟
127

مقالات آشپزی

نان موزی ساده
ساده ترین روش برای تهیه نان موزی عالی و با چندین و چند گزینه تغییر در دستورالعمل
106
کوفته کلم
طرز تهیه کوفته کلم با سس مخصوص جایگزین دلمه کلم برای افرادی که وقت ندارند
134
نان پیتا با خمیر ترش
نان پیتا با خمیر ترش یک نان عالی برای ساندویچ و انواع غذاهای خانگی
214
سالاد پاستا رنگی
سالاد پاستا رنگی با سبزیجات تابستانی و سس ایتالیایی
399
شربت لیموناد
طرز تهیه شربت لیموناد خانگی در چند مرحله ساده و با ترفندی جدید
1,381
کباب استیک
کباب استیک با سس چیمیچوری و سبزیجات رنگی
790

مقالات تغذیه

غذاهای ضد التهاب
غذاهای ضد التهاب با ۱۵ نوع مختلف که دردهای شما را کاهش می‌دهند
159
غذاهای کاهش دهنده قند خون
غذاهای کاهش دهنده قند خون با ۱۳ نوع متنوع که قند خون را بالا نمی برند
323
بهترین ویتامینها و مکملهای کاهش وزن
بهترین ویتامینها و مکملهای کاهش وزن با ۱۳ نمونه متنوع و کارآمد
442
تمشک سیاه
فواید تمشک سیاه برای بدن با معرفی ۶ فایده برای سلامتی انسان
576
سالمترین سبزیجات
سالمترین سبزیجات چه هستند و چه خواصی دارند؟
406
ویتامین بیوتین
بیوتین یا ویتامین B7 چیست و چه فوایدی برای سلامتی دارد؟
573