جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
طرز تهیه ماست خانگی

دستورالعمل تهیه ماست خانگی مقرون به صرفه

تهیه ماست خانگی یکی از جذاب‌ترین و خلاقانه‌ترین تجربه‌ها است و اگر به دقت نکات ذکر شده در این دستورالعمل را دنبال کنید، می‌توانید ماستی با کیفیت عالی در خانه تهیه کرده و هزینه کمتری برای داشتن ماست در سفره خود خرج کنید. با مجله قرمز همراه باشید تا نحوه تهیه ماست خانگی و دستورالعمل آن را بیاموزید.

مواد لازم برای تهیه ماست خانگی

۱٫۱۳ لیتر شیر

½ فنجان ماست بدون طعم ساده (همانند ماست برند ACTIVIA®)

¼ الی ½ فنجان پودر شیر خشک بدون چربی

۲ قاشق غذاخوری خامه (دلخواه)

طرز تهیه ماست خانگی

طرز تهیه ماست خانگی

برای تهیه ماست خانگی، ابتدا نیاز به استارتر دارید. می‌توانید هر نوع ماست پروبیوتیک (ماست میکروب دار) را به عنوان استارتر مورد استفاده قرار دهید (به عنوان مثال ماست یونانی، ماست کفیر و غیره). سعی کنید برندهای مختلف را امتحان کنید تا بتوانید در انتها طعم مورد نظر خود را به دست آورید.

** در تهیه ماست خانگی، بسیار مهم است که تمام ظروف و تجهیزات مورد استفاده با دقت تمیز شده باشند تا محیطی دوستانه برای میکروب ماست برای قوام آمدن بدون رقابت فراهم شود. **

گام اول برای تهیه ماست خانگی، این است که در یک ماهیتابه متوسط، تمام محتویات ذکر شده در بالا بجز ماست را مخلوط نمائید. دو قاشق غذاخوری خامه (یا بیشتر) را می‌توانید به این ترکیب اضافه کنید تا ماستی خامه‌ای‌تر و چرب‌تر داشته باشید که برای زمانی که ماست یخ زده یا دسر ماستی تهیه می‌کنید، مناسب خواهد بود. برای ماست‌های روزانه معمولی یا ماستی که در طبخ غذا استفاده می‌شود، نیازی به خامه بیشتر و غلیظ‌تر کردن ماست نیست.

در گام بعد، شیر را بدون گذاشتن سرپوش و با درجه حرارت کم، داغ کنید تا زمانی که نهایتاً نزدیک به مرحله جوش آمدن برسد. زمانی که حباب‌های کوچکی در کناره‌های ماهیتابه مشاهده کردید، بدین معنی است که دمای شیر باید بین ۸۵ الی ۸۷ درجه سانتی گراد باشد.

اگر شیر را به سرعت داغ کنید، زیر ماهیتابه خواهد سوخت. دقت فرمائید که شیر، به مرحله جوشیدن نرسد و همچنین اگر بر روی سطح شیر، هر شکل پوسته مانندی ایجاد شد و یا سرشیر بست، آن را با قاشق از روی سطح بردارید.

پس از مشاهده حباب‌ها، شیر را از روی شعله بردارید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه، از حرارت آن کاسته شود و یا تا زمانی که شیر به دمایی بین ۳۷٫۸۰ الی ۴۳٫۳۰ درجه سلسیوس برسد.

حال، ½ فنجان ماست پروبیوتیک و یا استارتر ماست به آن افزوده و هم بزنید. مخلوط ماست را درون فلاسک و یا ماست ساز ریخته و دمای آن را به مدت ۴ الی ۱۰ ساعت، در حدود ۳۷٫۸۰ درجه سلسیوس نگه دارید. اگر زمان طولانی‌تری برای تخمیر آن درنظر بگیرید، طعم ماست ترش‌تر خواهد شد. در این مدت، به ماست دست نزنید، وگرنه به مقدار کافی غلیظ نخواهد شد.

اگر تمایل به تهیه ماست خانگی یخ زده دارید، می‌توانید به درون آن تکه‌های میوه خشک شده و یا خرد شده اضافه کنید و تا زمان سرو، آن را در فریزر بگذارید.

از ماست خانگی می‌توانید برای هر دستورالعملی که نیاز به ماست و یا خامه ترش دارد، استفاده کنید که طعمی فوق‌العاده به غذا، پنکیک، مافین و یا دیگر خوردنی‌هایی که در ملات خود نیاز به ماست دارند، خواهد بخشید.

یکی دیگر از مصارف ماست خانگی، در پنیرهای ماستی است. برای ساخت پنیر ماستی، ماستی که به تازگی تهیه کرده‌اید را با قرار دادن در تور مخصوص و آویختن آن در محلی سرد، خشک کنید. از پنیر ماستی نیز در دستورالعمل‌های بسیاری برای آشپزی می‌توان استفاده نمود.

اگر تمایل به تهیه ماست خانگی بیشتری داشتید، می‌توانید نصف فنجان از ماستی که از این شیوه تولید کرده‌ و هنوز طعم دار نکرده‌اید را به عنوان استارتر برای تهیه ماست بعدی استفاده کنید (در این سری، از ماست پروبیوتیک به عنوان استارتر استفاده کردیم).

تهیه ماست خانگی، روشی مقرون به صرفه برای تولید ماستی با کیفیت است که حتی به رژیم‌های غذایی شما هم کمک کرده و میزان مورد نیاز برای مصرف روزانه را شامل می‌شود. تنها موردی که به ندرت نیاز به خرید آن دارید، استارتر خواهد بود که میزان اندکی از آن را برای تهیه این نوع ماست نیاز خواهید داشت و حتی می‌توانید از سری اول تولید خود، مقداری را به عنوان استارتر نگه دارید تا از خریداری آن نیز بی‌نیاز شوید.

دقت فرمائید که اگر استارتری را ذخیره کرده‌اید، باید طی مدت ۵ روز آن را استفاده نمائید، در غیر این صورت، باید از استارتر جدید استفاده کنید. اگر دیر به دیر ماست خانگی تهیه می‌کنید، بهتر است که مقدار ۲۳۷ میلی لیتری ماست را برای استفاده به عنوان استارتر جدید در هر ۱ الی ۲ ماه خریداری نمائید.

  • آیا شیوه دیگری برای تهیه ماست خانگی می‌شناسید؟ تجربیات خود را با قسمت آشپزی مجله قرمز به اشتراک بگذارید.

ترجمه اختصاصی مجله قرمز از مقاله‌ی سایت cooks

منبع: cooks

دیدگاه ها 2

2
دیدگاه بگذارید

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Subscribe  
جدیدترین قدیمی
اعلام کردن به
ساناز

وقتی با روش های سنتی ماست درست میکردیم خیلی شل و آبکی میشد و حتما باید چکیده اش میکردیم… ولی با روش پیشنهادی شما فکر کنم عالی بشه ممنونم ازتون ؛)

مقالات زیبایی

همه محصولات آرایشی و بهداشتی که خانم‌ها به آن‌ها احتیاج دارند
همه محصولات آرایشی و بهداشتی که خانم‌ها به آن‌ها احتیاج دارند
219
ابزارهای کار ناخن ،همه ابزارهایی که برای آرایش ناخن لازم دارید
ابزارهای کار ناخن ،همه ابزارهایی که برای آرایش ناخن لازم دارید
110
عادت دست زدن به صورت را با این ترفندهای ساده و روانشناسانه ترک کنید
عادت دست زدن به صورت را با این ترفندهای ساده و روانشناسانه ترک کنید
232
بستن منافذ پوست صورت
بستن منافذ پوست صورت با ۹ ماسک خانگی عالی و زیبا کننده و بدون مواد سمی
450
ترفندهای ساده و سریع آرایش خط چشم که کمتر کسی آن‌ها را می‌داند
ترفندهای ساده و سریع آرایش خط چشم که کمتر کسی آن‌ها را می‌داند
930
همه نکات و ترفندهایی که باید درباره مراقبت از موهای فر بدانید
همه نکات و ترفندهایی که باید درباره مراقبت از موهای فر بدانید
256

مقالات سلامت

علائم کمبود ویتامین D
علائم کمبود ویتامین D با ۹ علامت هشدار دهنده که باید به آنها توجه کرد
55
ناشتا بودن قبل از آزمایش خون
ناشتا بودن قبل از آزمایش خون و آمادگی قبل از آن؛ انواع آزمایشها و مواد ممنوعه و ترفندها
63
افزایش هموگلوبین
افزایش هموگلوبین خون با مصرف مکملها و تغییر در رژیم غذایی چگونه امکان پذیر است؟
73
بسته شدن مجرای اشکی
بسته شدن مجرای اشکی در کودکان به چه علت رخ می‌دهد و چگونه درمان می‌شود؟
98
ورم پس از زایمان
ورم پس از زایمان را با درمانهای طبیعی و خانگی رفع کنید
77
دندانهای حساس
دندانهای حساس خود را با رعایت این ۸ قانون بهبود داده و درد آنها را کاهش دهید
140

مقالات آشپزی

نان موزی ساده
ساده ترین روش برای تهیه نان موزی عالی و با چندین و چند گزینه تغییر در دستورالعمل
95
کوفته کلم
طرز تهیه کوفته کلم با سس مخصوص جایگزین دلمه کلم برای افرادی که وقت ندارند
119
نان پیتا با خمیر ترش
نان پیتا با خمیر ترش یک نان عالی برای ساندویچ و انواع غذاهای خانگی
198
سالاد پاستا رنگی
سالاد پاستا رنگی با سبزیجات تابستانی و سس ایتالیایی
386
شربت لیموناد
طرز تهیه شربت لیموناد خانگی در چند مرحله ساده و با ترفندی جدید
1,350
کباب استیک
کباب استیک با سس چیمیچوری و سبزیجات رنگی
778

مقالات تغذیه

غذاهای ضد التهاب
غذاهای ضد التهاب با ۱۵ نوع مختلف که دردهای شما را کاهش می‌دهند
137
غذاهای کاهش دهنده قند خون
غذاهای کاهش دهنده قند خون با ۱۳ نوع متنوع که قند خون را بالا نمی برند
286
بهترین ویتامینها و مکملهای کاهش وزن
بهترین ویتامینها و مکملهای کاهش وزن با ۱۳ نمونه متنوع و کارآمد
423
تمشک سیاه
فواید تمشک سیاه برای بدن با معرفی ۶ فایده برای سلامتی انسان
564
سالمترین سبزیجات
سالمترین سبزیجات چه هستند و چه خواصی دارند؟
399
ویتامین بیوتین
بیوتین یا ویتامین B7 چیست و چه فوایدی برای سلامتی دارد؟
551