جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
شکلات تلخ بخورید تا کمتر به محیط زیست صدمه بزنید

شکلات تلخ بخورید تا کمتر به محیط زیست صدمه بزنید

گرم شدن زمین یکی از حقایق تلخی است که پیش روی بشر امروز قرار دارد و این تغییرات از همین الان هم تاثیر خود را روی اقلیم و محیط زندگی انسان‌ها و حیوانات گذاشته است و الگوهای آب و هوایی را در نقاط مختلف جهان تغییر داده است. در چنین شرایطی اگر بدانید که مصرف شکلات تلخ به جای شکلات‌های شیری می‌تواند تولید گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهد و از گرم شدن زمین جلوگیری کند آیا این کار را انجام می‌دهید؟  در این مقاله اختصاصی از مجله قرمز به شما خواهیم گفت که چطور مصرف شکلات تلخ می‌تواند به حفظ محیط زیست و جلوگیری از گرم شدن زمین کمک کند.

گازهای گلخانه‌ای در تولید مواد غذایی

دانشمندان سال‌ها است که درباره تاثیر مواد غذایی در میزان تولید گازهای گلخانه‌ای بحث و تحقیق می‌کنند. در این تحقیقات، فرآیند کشت و تولید مواد اولیه، فرآیندهای ساخت مواد غذایی و مصرف و دفع آن‌ها بررسی می‌شود و میزان تولید گازهای گلخانه‌ای در این مراحل اندازه گیری می‌شود. به این ترتیب دانشمندان می‌توانند نتیجه بگیرند که کدام غذاها اثر نامطلوب کمتر یا بیشتری روی محیط زیست ما دارند. شکلات هم به عنوان یکی از مواد غذایی محبوب و پرمصرف در این تحقیق مورد بررسی و پژوهش قرار گرفت و نتایج جالبی به دست آمد.

آدیسا آزاپاژیک  Adisa Azapagic، پژوهشگری که کار تحقیق روی شکلات و دیگر مواد غذایی را بر عهده داشته است خبر خوشی برای علاقمندان به شکلات که به محیط زیست هم اهمیت می‌دهند دارد. آزاپاژیک که از اساتید مهندسی پایدار در دانشگاه منچستر انگلستان است می‌گوید لازم نیست برای حفظ محیط زیست تولید شکلات را متوقف کنیم بلکه باید فرآیند ساخت شکلات‌های فرآوری شده را مورد بازنگری قرار دهیم و این مصرف کنندگان هستند که باید تصمیم بگیرند کدام شکلات‌ها برای مصرف، کم ضررتر هستند و آسیب کمتری به محیط زیست وارد می‌کنند.

شکلات تلخ بخورید

همان طور که می‌دانید کشاورزی و دامپروری نقش مهمی در آلودگی محیط زیست دارد به طور مثال تولید یک تکه گوشت گاو بیشترین تاثیر منفی را بر محیط زیست دارد چون گاوها متان بسیار زیادی تولید می‌کنند و متان یک گاز گلخانه‌ای قوی است که باعث گرم شدن زمین می‌شود. اما مساله به اینجا ختم نمی‌شود، کشاورزان و دمداران برای تولید محصول و نگهداری از دام‌های خود جنگل‌ها را از بین می‌برند، زمین‌ها را می‌سوزانند تا بتوانند مزارع خود را توسعه دهند. تولید شکلات نیز نیاز به شیر خشک، روغن پالم و شکر و دانه کاکائوی پودر شده دارد. دانه کاکائو توسط گیاهی تولید می‌شود که تئوبروما کاکائو نام دارد و این درخت در مزارع و سرزمین‌های گرمسیری آمریکای جنوبی و آفریقا می‌روید.

شکلات و تولید زباله و گازهای گلخانه‌ای

بررسی‌ها نشان می‌دهد فرآیند تولید دانه‌های کاکائو آسیب کمی به محیط زیست وارد می‌کند در مقابل فرآیندهایی که برای تولید شیر و شکر و روغن پالم برای شکلات و فرآیندهای ساخت و بسته بندی شکلات انجام می‌شود باعث تولید مقدار زیادی زباله و گازهای گلخانه‌ای می‌شوند که بر محیط زیست اثر منفی می‌گذارند. بررسی‌ها نشان می‌دهد تولید شکلات در بریتانیا به تنهایی سالانه دو میلیون تن گاز دی اکسید کربن وارد جو می‌کند و برای ساخت هر قالب شکلات بیش از هزار لیتر آب مصرف می‌شود. نگاهی به بازار مصرف شکلات در بریتانیا نشان می‌دهد که پرفروش‌ترین محصولات این بازار، شکلات‌های شیری در قطعات کوچک هستند که متاسفانه این نوع شکلات‌ها بیشترین ضرر را به محیط زیست وارد می‌کنند چون پلاستیک زیادی برای بسته بندی آن‌ها مصرف می‌شود و زباله زیادی تولید می‌شود. از طرف دیگر شکلات‌های شیری مقدار زیادی شیر خشک در خود دارند و برای تولید این شیر گاز متان زیادی تولید و آب فراوانی مصرف شده است.

شکلات تلخ بخورید

شکلات تلخ کم ضررترین نوع شکلات برای محیط زیست

بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که شکلات تلخ بهترین نوع شکلات است چون مقدار شیر و شکر کمتری در خود دارد اما اگر می‌خواهید بیشتر مراقب محیط زیست باشید و زباله کمتری تولید کنید شکلات را به صورت قالب‌های بزرگ خریداری کنید و از انتخاب شکلات‌های کوچکی که مقدار زیادی پلاستیک برای بسته بندی آن‌ها مصرف شده است اجتناب کنید. از طرف دیگر شکلات تلخ به دلیل داشتن شکر کمتر برای بدن هم زیان کمتری دارد و تحقیقات نشان داده است که مصرف شکلات تلخ می‌تواند برای سلامت قلب فواید زیادی داشته باشد. پس بهتر است شکلات‌های شیری و شیرین را کنار بگذارید و برای سلامت بدن و حفظ محیط زیست هم که شده از شکلات تلخ استفاده کنید.

شکلات تلخ بخورید

اگر این مقاله مورد توجه شما قرار گرفت می‌توانید مقالات مشابه را در بخش علمی در مجله قرمز شاخه دانستنی‌های علمی و محیط زیست و زمین مطالعه کنید. انتقادات و پیشنهادات خود را نیز در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

منبع: PopSci (ترجمه‌ و تألیف اختصاصی توسط مجله قرمز)

دیدگاه ها 0

دیدگاه بگذارید

  Subscribe  
اعلام کردن به

مقالات زیبایی

قرمزی پوست را چگونه و با چه روش‌هایی می‌توان درمان کرد؟
قرمزی پوست را چگونه و با چه روش‌هایی می‌توان درمان کرد؟
105
لیفتینگ مژه و اکستنشن مژه چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟
لیفتینگ مژه و اکستنشن مژه چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟
132
جدیدترین مدل‌ها و ایده‌ها برای لاک ناخن در تابستان
جدیدترین مدل‌ها و ایده‌ها برای لاک ناخن در تابستان
262
چند تغییر در سبک زندگی که باعث جوان‌تر شدن شما می‌شود
چند تغییر در سبک زندگی که باعث جوانتر شدن شما می‌شود
236
موثرترین درمان‌های غیرجراحی کلینیکی برای زیبایی پوست
موثرترین درمان‌های غیرجراحی کلینیکی برای زیبایی پوست
220
با این ترفندها از ایجاد موخوره در موهایتان پیشگیری کنید
با این ترفندها از ایجاد موخوره در موهایتان پیشگیری کنید
315

مقالات سلامت

چای بابونه
چای بابونه چگونه به سلامت بدن و درمان بیماریها کمک می‌کند
60
معرفی آب مروارید
آب مروارید ( کاتاراکت ) : انواع مختلف ، علل پیدایش و علائم ابتلا
197
سوختگی دهان
سوختگی دهان را با ۷ درمان طبیعی در خانه درمان کنید
185
روش آنژیوگرافی
آنژیوگرافی (رگ نگاری) عروق کرونر: تعریف و نحوه انجام این روش
261
شقاق مقعد یا فیشر
شقاق مقعد (Fissure) چیست؟ معرفی کامل، علائم، پیشگیری و درمان شقاق مقعد
496
آکنه پیشانی
آکنه پیشانی به چه علت بوجود می‌آید و چگونه درمان می‌شود؟
404

مقالات آشپزی

شربت لیموناد
طرز تهیه شربت لیموناد خانگی در چند مرحله ساده و با ترفندی جدید
655
کباب استیک
کباب استیک با سس چیمیچوری و سبزیجات رنگی
440
کوکوی مرغ
کوکوی مرغ با پنیر موزارلا (با گزینه بدون گلوتن)
804
کیک آناناس
کیک آناناس با تزئین خامه و نارگیل به همراه آموزش خشک کردن آناناس
403
نان لقمه‌ای
طرز تهیه نان لقمه‌ای نرم و پفی در فر و بدون فر؛ آموزش مرحله به مرحله و تصویری
3,285
طرز تهیه اوتمیل اورنایت
طرز تهیه اوتمیل اورنایت در شیشه؛ صبحانه پر فیبر و مغذی با چندین دستورالعمل مختلف
1,172

مقالات تغذیه

تمشک سیاه
فواید تمشک سیاه برای بدن با معرفی ۶ فایده برای سلامتی انسان
303
سالمترین سبزیجات
سالمترین سبزیجات چه هستند و چه خواصی دارند؟
250
ویتامین بیوتین
بیوتین یا ویتامین B7 چیست و چه فوایدی برای سلامتی دارد؟
266
آرد بدون گلوتن
آرد بدون گلوتن با ۲۵ نوع مختلف که نیاز شما را به آرد به طور کامل رفع می‌کند
615
ویتامین A
ویتامین A چه نقشی در سلامت بدن دارد و مقادیر توصیه شده آن چقدر است؟
934
فواید چای نعناع
چای نعناع و معرفی ۹ مورد از خواص شگفت انگیز این نوشیدنی مفید
1,167