جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
سرطان سینه و رژیم غذایی

سرطان سینه ؛ افزایش میزان چربی در رژیم غذایی در طی نسل ها سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه می شود

سرطان سینه ؛ واژه‌ای که تقریباً به یک تابو در جامه امروزی ما تبدیل‌شده است. تغییر سبک زندگی در دوران مدرن مهم‌ترین دلیل افزایش آمار ابتلا به این بیماری می‌باشد. نکته و مسئله مهم این است که تقریباً هیچ‌یک از افراد جامعه نمی‌تواند از عدم ابتلای خود به این بیماری مطمئن باشد. اما خبر خوب این است که پیشگیری از این بیماری با تغییر روش زندگی بسیار راحت‌تر می‌باشد. تحقیقات فراوانی بر روی عوامل سرطان صورت گرفته است؛ تا با آگاهی از آن‌ها بتوان از آن‌ها پیشگیری کرد.

یکی از شایع‌ترین سرطان‌های زنان سرطان سینه است که علاوه بر تأثیرات جسمی تأثیرات مخربی بر روی روحیه زنان دارد. از عوامل بسیار مؤثر که اخیراً طی یک سری تحقیقات به اثبات رسیده است، رژیم غذایی پرچرب است. در مقاله زیر نتیجه یک مطالعه در این زمینه را باهم می‌خوانیم.

یک تحقیق جدید بر روی موش‌های باردار صورت گرفته که نشان می‌دهد تغییر وضعیت به رژیم غذایی با چربی بالا می‌تواند ریسک ابتلا به بیماری سرطان را در طول نسل‌ها افزایش دهد. این یافته‌ها منجر به یافتن ریسک فاکتورهای سرطان سینه شود و به جلوگیری آن کمک کند.

سرطان سینه دومین سرطان شایع در میان زنان در کشور ایالات‌متحده می‌باشد. بر اساس تخمین‌های انجمن سرطان امریکا ۴۰۶۱۰ نفر به دلیل ابتلا به این سرطان در سال ۲۰۱۷ فوت خواهند کرد.

دلایل شناخته‌شده سرطان سینه که به سبک زندگی ارتباط دارند عبارت‌اند از: مصرف الکل، کاهش فعالیت‌های فیزیکی، چاقی، استفاده از داروهای ضدبارداری، درمان با هورمون و شیردهی. تحقیقات جدید ممکن است عامل رژیم غذایی نامتعادل در طول بارداری را به این لیست اضافه کنند.

تحقیقی جدید که توسط مرکز سرطان Georgetown Lombardi Comprehensive صورت گرفته است نشان می‌دهد که خوردن غذاهایی که دارای میزان بالایی از چربی در خود هستند در طول دوران بارداری ممکن است خطر سرطان سینه را افزایش دهند.

مسئول اصلی این پروژه،Leena Hilakivi-Clarke و همکارانش اخیراً یافته‌های خود را در مجله Breast Cancer Research منتشر کرده‌اند.

آزمایش یک رژیم غذایی پرچرب در موش‌ها

سرطان سینه و عوامل

برای مطالعه تأثیر رژیم غذایی در طی نسل‌ها، موش‌های مورد آزمایش به دو فاز مختلف تقسیم شدند. در فاز اول آزمایش، موش‌های باردار به‌صورت تصادفی به دو گروه پس از جفت‌گیری تقسیم شدند.

موش‌های گروه اول با یک رژیم غذایی با چربی نرمال تغذیه شدند. ۱۶ درصد کالری مصرفی از چربی به دست می‌آید. درحالی‌که گروه دیگر با رژیم پرچرب‌تر تغذیه شدند.

این رژیم غذایی پرچرب ۴۱ درصد کالری را از چربی به دست می‌آورد. حدود ۳۹ درصد این کالری از روغن ذرت و فقط ۲ درصد آن از دانه‌های سویا به دست می‌آید.

ازآنجایی‌که دوره بارداری موش‌ها حدود ۱۹ تا ۲۱ روز می‌باشد، کنترل رژیم غذایی گروه دوم در روز دهم از پس از بارداری آغاز می‌شود که برابر با دومین دوره در بارداری انسان می‌باشد. نقطه‌ای که تخمک شروع به تغییر می‌کند.

نسل‌های ابتدایی و بعدی که نتیجه‌ی این فاز آزمایش هستند در یک رژیم غذایی نرمال قرار گرفتند.

رژیم غذایی پرچرب باعث تغییر ژنتیکی می‌شود

در فاز دوم آزمایش، نسلی از ماده‌هایی که از فاز قبل حاصل‌شده بودند با نرهایی که با رژیم غذایی پرچرب تغذیه می‌شدند آمیزش کردند. تمام ماده‌هایی که در این دوره باردار بودند با رژیم نرمال تغذیه می‌شوند.

مشاهده شد که نسل اول و سوم زنان یا دختران و فرزندان نوه‌ها که با یک رژیم پرچرب در طول زمانی که خطر ابتلا به سرطان سینه افزایش‌یافته بود تغذیه‌شده بودند. تومور بدخیم در این نسل زودتر تشکیل شد.

برخی تفاوت‌ها در ساختار ژنتیک نسل‌های اول و سوم نیز یافته شدند. آزمایش‌ها نشان دادند که ماده‌های نسل سوم سه برابر بیشتر دچار تغییر در ساختار ژنتیکی در غده‌های پستانی در مقایسه با نسل اول ماده‌ها شدند.

روغن داخل پستان همچنان بارور باقی می‌ماند که و به یک سلول سرطانی در موش‌های با رژیم غذایی پرچرب منجر می‌شود.

الزامات سرطان سینه

مطالعات نشان داده‌اند که زنان بارداری که چربی بیشتری مصرف می‌کنند و این تغییر بین نسل‌های اول و دوم افزایش می‌یابد.

این دانش، که با نتایج مطالعات ترکیب‌شده‌اند، نشان می‌دهند که توجه‌های بیشتری باید به تغذیه‌ی زنان در طول بارداری شود. چون‌که ارتباط  تنگاتنگی بین ابتلا به سرطان سینه و نوع تغذیه وجود دارد. و این اثر در نسل‌های بعدی بیشتر مشاهده می‌شود.

طبق نتایج ACS در حال حاضر بیش از ۳.۱ میلیون مبتلابه سرطان سینه بهبودیافته در ایالات‌متحده وجود دارد. ریسک فاکتورها و پیشگیری دو موردی هستند که همواره موردتوجه متخصصان قرار می‌گیرد. برخی فاکتورها مثل افزایش سقط‌ جنین از بین ریسک فاکتورها رد شده‌اند درحالی‌که دیگر فاکتورها همچون سیگار کشیدن همچنان در نظر گرفته می‌شوند.

مطالعاتی همچون این مورد امیدی ایجاد کرده‌اند که پیشگیری مانند میزان بهبودیافتگان به‌مرورزمان افزایش خواهد یافت. به همین ترتیب که متخصصان نیز فهم بیشتری نسبت به عوامل ایجادکننده سرطان سینه پیدا می‌کنند.

  اگر این مقاله موردتوجه شما قرار گرفت می‌توانید مقالات مشابه را در بخش سلامت در مجله قرمز مطالعه کنید. انتقادات و پیشنهاد‌های خود را نیز در بخش نظرات با ما در بگذارید.

ترجمه اختصاصی توسط مجله قرمز از مقاله Maria Cohut

دیدگاه ها 0

دیدگاه بگذارید

  Subscribe  
اعلام کردن به

مقالات زیبایی

آرایش بدون آرایش ، ترفندهایی برای آرایشی که کاملا طبیعی به نظر می‌رسد
آرایش بدون آرایش ، ترفندهایی برای آرایشی که کاملا طبیعی به نظر می‌رسد
37
زیباترین رنگ‌های لاک ناخن تابستانی که امسال می‌توانید امتحان کنید
زیباترین رنگ‌های لاک ناخن تابستانی که امسال می‌توانید امتحان کنید
43
اگر پوست چرب و جوشدار دارید از محصولات حاوی این مواد و ترکیبات استفاده نکنید
اگر پوست چرب و جوشدار دارید از محصولات حاوی این مواد و ترکیبات استفاده نکنید
66
مهم‌ترین لوازم آرایش ضروری که باید در کیف آرایشی شما وجود داشته باشد
مهم‌ترین لوازم آرایش ضروری که باید در کیف آرایشی شما وجود داشته باشد
125
زیباترین و جدیدترین مدل‌های موی پاییزی که امسال می‌توانید امتحان کنید
زیباترین و جدیدترین مدل‌های موی پاییزی که امسال می‌توانید امتحان کنید
140
عطرهای پاییزی چه ویژگی‌هایی دارند؟ بهترین عطرهای پاییزی کدامند؟
عطرهای پاییزی چه ویژگی‌هایی دارند؟ بهترین عطرهای پاییزی کدامند؟
81

مقالات سلامت

کیست واژن
کیست واژن به چه علت بروز می‌کند، انواع روشهای درمانی آن چیست؟
9
معرفی داروی اوزمپیک
داروی اوزمپیک ( سماگلوتاید) و معرفی ویژگی ها و نکات حین مصرف
11
سرطان گلو
سرطان گلو ؛ انواع، علائم، روشهای تشخیص و انواع درمانها و مراقبتهای پس از درمان
17
ویژگی های نمک دریا
نمک دریا و معرفی ۱۹ مورد از خواص شگفت انگیز آن
60
قطره چشم خانگی
قطره چشم خانگی را با موادی ساده و ارزان در خانه درست کنید
83
فولیک اسید برای درمان کم خونی
معرفی کامل داروی فولیک اسید (Folic Acid) برای درمان کم خونی
101

مقالات آشپزی

سالسا
طرز تهیه سالسا به سبک رستوران به همراه چندین دستورالعمل متنوع اضافی
255
شیره خرما
طرز تهیه شیره خرما بهترین و سالمترین جایگزین عسل برای گیاهخواران
322
نان موزی ساده
ساده ترین روش برای تهیه نان موزی عالی و با چندین و چند گزینه تغییر در دستورالعمل
194
کوفته کلم
طرز تهیه کوفته کلم با سس مخصوص جایگزین دلمه کلم برای افرادی که وقت ندارند
314
نان پیتا با خمیر ترش
نان پیتا با خمیر ترش یک نان عالی برای ساندویچ و انواع غذاهای خانگی
343
سالاد پاستا رنگی
سالاد پاستا رنگی با سبزیجات تابستانی و سس ایتالیایی
555

مقالات تغذیه

غذاهای صاف کننده شکم با انواع متنوع که در کوچک کردن شکم به شما کمک می‌کنند
غذاهای صاف کننده شکم با انواع متنوع که در کوچک کردن شکم به شما کمک می‌کنند
53
فواید آب زغال اخته
آب زغال اخته چه فوایدی برای سلامتی بدن دارد و چگونه از بیماریها پیشگیری می‌کند؟
102
تقویت استخوان و سلامت اسکلت بدن با 25 ماده غذایی متنوع
تقویت استخوان و سلامت اسکلت بدن با ۲۵ ماده غذایی متنوع و روش استفاده
372
کاهش نفخ
کاهش نفخ به ۱۸ روش متنوع با راه حلهای کوتاه مدت و بلند مدت
432
غذاهای ضد التهاب
غذاهای ضد التهاب با ۱۵ نوع مختلف که دردهای شما را کاهش می‌دهند
301
غذاهای کاهش دهنده قند خون
غذاهای کاهش دهنده قند خون با ۱۳ نوع متنوع که قند خون را بالا نمی برند
585