به نظر می‌رسد که در آینده‌ای نزدیک آسمان شهرهای بزرگ جهان شاهد پرواز تاکسی‌های پرنده Lilium خواهد بود. موضوعی که هرچند در نگاه نخست بیشتر به خواب و خیال می‌ماند، اما در عمل می‌رود که به زودی رنگ واقعیت به خود بگیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر از زیر و بم تاکسی‌های پرنده Lilium می‌توانید در ادامه‌ی این مطلب با مجله قرمز همراه باشید.

به تازگی استار آپ آلمانی Lilium موفق به تامین بودجه‌ی مورد نیاز برای تکمیل پروژه بلندپروازانه‌ی خود یعنی طراحی و تولید تاکسی‌های پرنده Lilium شده است. بودجه‌ای به ارزش ۹۰ میلیون دلار که در تامین آن بسیاری از افراد شناخته شده‌ی فعال در دنیای تکنولوژی مشارکت داشته‌اند.

تامین مالی پروژه ساخت تاکسی‌های پرنده Lilium

در سال گذشته رئیس و یکی از بنیان‌گذاران اصلی استارت آپ Lilium یعنی دنیل ویگند موفق به تامین بودجه‌ای معادل ۱۰ میلیون دلار برای آغاز کار پروژه‌ی ساخت تاکسی‌های پرنده Lilium شده بود. حال در دور دوم فرآیند تامین بودجه‌ی مورد نیاز برای تکمیل این پروژه،‌ به کمک تزریق رقم ۹۰ میلیون دلاری که در سطور پیشین این متن به آن اشاره شد، کل سرمایه تحت اختیار اعضای استارت آپ Lilium برای تکمیل پروژه‌ی بزرگی که در دست انجام دارند به رقم قابل توجه ۱۰۰ میلیون دلار بالغ شده است.

گفتنی است که در امر جمع‌آوری این بودجه‌ی ۹۰ میلیون دلاری، علاوه بر غول چینی حاضر در دنیای تکنولوژی یعنی شرکت Tencent افراد و موسسات سرشناس دیگری نظیر نیکلاس زنستورم (یکی از بنیان‌گذاران شرکت اسکایپ و بنیان گذار شرکت اتومیکو)، او ویلیامز (یکی از بنیان‌گذاران توییتر) و بانک خصوصی LGT نیز مشارکت داشته‌اند.

تاکسی پرنده

به هر حال دست‌اندرکاران پروژه ساخت تاکسی‌های پرنده Lilium امیدوارند که بتوانند با جمع‌آوری رقم یاد شده علاوه بر تکمیل پروژه در دست تولید خود، تیم توسعه‌ی فعال در این پروژه را نیز گسترش دهند. تیمی که در حال حاضر تنها از ۷۰ عضو فعال تشکیل شده است.

ماهیت تاکسی‌های پرنده Lilium

تاکسی‌های پرنده Lilium خودروهای پرنده‌ی پنج سرنشینی به شمار می‌روند که قرار است به شکل تمام الکتریکی ساخته شده و برای جابه‌جایی و حمل و نقل مسافران در شهرهای مختلف جهان مورد استفاده قرار گیرند.

هر دستگاه تاکسی پرنده Lilium قادر است با هر بار شارژ به مدت تقریبی یک ساعت در آسمان به پرواز درآید و مسافت‌های مورد نظر را با سرعت ۲۹۰ کیلومتر در ساعت بپیماید. در واقع سرنشینان تاکسی‌های پرنده Lilium از این امکان برخوردار خواهند بود تا مسافت‌های مد نظر خود را با سرعتی بیش از پنج برابر تاکسی‌های معمولی طی کنند. همچنین آن‌ها می‌توانند این وسایل حمل و نقل عمومی پرنده را در نزدیک‌ترین محل فرود از خود فرا بخوانند.

با توجه به این نکته که تاکسی‌های پرنده Lilium از قابلیت فرود و پرواز عمودی برخوردار هستند، برخلاف هواپیماهای کوچک و بزرگ پرنده نیازی به برخورداری از باند فرود طول و دراز نخواهند داشت و محل استقرار آن‌ها کم و بیش شبیه به تاکسی‌های معمولی خواهد بود. البته ویژگی مثبت تاکسی‌های پرنده Lilium نسبت به تاکسی‌های معمولی این است که برای حرکت و حمل و نقل مسافران نیازی به بهره‌مندی از جاده‌های باکیفیت و زیرساخت‌های بهینه نخواهند داشت و به راحتی می‌توانند مسیر خود را در دل آسمان باز ‌کنند.

علاوه بر آن الکتریکی بودن این خودروهای پرنده موجب می‌شود که در آلوده کردن هوا هیچ سهمی نداشته باشند. به این ترتیب با پیشرفت کاربرد تاکسی‌های پرنده Lilium در امر جابه‌جایی مسافران، هزینه‌‌های کلی استفاده از این وسایل حمل و نقل عمومی پرنده می‌تواند نسبت به تاکسی‌های معمولی کمتر باشد.

تاکسی جدید

با توجه به اطلاعات موجود، به نظر می‌رسد که تاکسی‌های پرنده Lilium قرار است به شکل خودکار در آسمان شهرها به پرواز در بیایند و در قامت خودروهای پرنده‌ی بدون خلبان ظاهر شوند. گرچه تکنولوژی‌های مربوط به خودروهای خودران هم‌اکنون در حال توسعه است و در آینده کمتر شاهد استفاده از خودروهای متکی به راننده بر پهنه جاده‌ها و خیابان‌ها خواهیم بود، اما شاید این امر در آسمان اندکی متفاوت با زمین باشد.

پژوهشی که پیش از این توسط بانک یو بی اس سوئیس به انجام رسیده است نشان از آن دارد که مردم عادی به طور معمول نسبت به پرواز با هواپیماهای بدون خلبان علاقه‌ی کمتری نشان می‌دهند. حتی اگر قیمت این پروازها کمتر از پروازهای معمولی همراه با خلبان باشد. با این حال شاید تا زمانی که تاکسی‌های پرنده Lilium به شکل عمده وارد چرخه حمل و نقل مسافران شوند، نظر مردم نیز نسبت به پرواز با هواپیماها یا خودروهای پرنده‌ی بدون خلبان تغییر کند.

بر اساس برنامه‌ریزی‌های موجود، تاکسی‌های پرنده Lilium نخستین پرواز عملی خود را در سال ۲۰۱۹ میلادی به انجام خواهند رساند و قرار است از سال ۲۰۱۹ میلادی مورد استفاده‌ی عموم قرار گیرند. همچنین باید به این نکته اشاره کرد که نسخه‌ی آزمایشی این خودروهای پرنده (که یک محصول الکتریکی دو سرنشین بود) در فصل بهار سال جاری پرواز موفقیت آمیزی را تجربه کرد و توانست به شکل عمودی از روی زمین بلند شده و دوباره به همان شکل بر زمین فرود آید. در مجموع به نظر می‌رسد که بسیاری از آرزوهای انسان، که تا پیش از این تنها در قالب فیلم‌های سینمایی علمی تخیلی قابل تجربه بودند، در حال تبدیل شدن به واقعیت هستند.

منبع: ورج (همراه با ترجمه، تالیف و ویرایش اختصاصی نویسندگان و مترجمان مجله قرمز)

در صورت تمایل می‌توانید با نظرات خود در بخش کامنت، ما را در بهبود کیفیت مطالب بخش خودروی مجله قرمز یاری کنید.